Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuskaa66

TABLETKI ANTY 7 DNIOWA PRZERWA, SKĄPY OKRES A CIĄŻA?

Polecane posty

Gość Mamuskaa66

witam! Od miesiąca stosuje tabletki antykoncepcyjne dopiero rozpoczęłam stosowanie antykoncepcji hormonalnej. Biore Cilest, ostatnio wziełam tabletkę z kilkugodzinnym opóźnieniem a dokładnie 9 z powodu wyjazdu;/ . Była to 20 tabletka... Nastepna wzielam juz regularnie, zaraz po przyjęciu ostatniej tabletki zaczal bolec mnie brzuch identycznie jakbym miała okres ale nie pojawial się w pierwszym dniu przerwy kochałam się z meżem, w drugim dniu przerwy nadal bolało mnie podbrzusze i czułam jakbym miała okres a tu nic. potem poszłam do łazienki i była jedna plamka z domieszką sluzu potem za jakis czas kolejna wieczorem zaczęłam troche bardziej krwawic ale tez skąpo nadal boli mnie mocno podbrzusze i czuje dyskomfort jak przy normlanej miesiaczce, dzis już leci więcej ale tez nie tak obficie... Czy mogłam zajść w ciaże podczas tego stosunku w piewszym dniu przerwy ????

Gość Mamuskaa66
Dodam tez że to krwawienie jest jakies dziwne... taka ciemna krew z dodatkiem tak jakby skrzepów....

Gość ja tez biore cilest
Nie sądzę żeby to były objawy ciąży, ja trzy razy zapomniałam wziąć tabletki i póżniej jak wzięłam dwie w bliskim odstępie czasu (jedną tą co zapomniałam i załóżmy za kilka godzin już tą z właściwego dnia) to za każdym razem w nocy budziłam się z powodu bólów brzucha i wymiotowałam. Powiedziałam o tym mojej ginekolog i ona stwierdziła, że już lepiej w ogóle pominąć tabletkę a w ciążę wcale nie tak łatwo zajść, można by zajść jak się regularnie bierze tabletki nieregularnie ;) czyli jak notorycznie się o nich zapomina, zmienia stale godziny itp.

Gość Mamuskaa66
a jak u Ciebie z krwawieniem też jest skąpe ile dni trwa?:)

Gość ja tez biore cilest
No nie skąpe niestety nie jest i trwa nawet 6-7 dni łączni z plamieniem. Musiałabyś mieć gigantycznego pecha (lub szczęście jak kto woli) żeby z powodu 9 godzin opóźnienia zajść w ciążę.

Gość Mamuskaa66
mam nadzieje ze to nie ciąża...;/ bo jestem 5 miesiecy po porodzie...

Gość ja tez biore cilest
O! Gratuluje, i jak mała/y daje w kość? ;)

Gość Mamuskaa66
dziekuję. Ojj tak mała jest rozpieszczona nieźle. Teraz jest już znacznie lepiej, jak była malutka tak do 3 msc to w ogole mi nie chciala spac jest takim ozywionym dzieckiem ciagle tylko bawić nosic itd...;/ Ale za to ząbki jej zaczely wychodzić także znowu to samo marudzenie sie zaczelo.

Gość Nie jesteś w ciąży
Ja przez cały okres brania anty miałam tylko plamienia.W końcu przecież przy tabletkach nie ma okresu tylko krwawienie z odstawienia i nie musi być ono mocne. U ciebie jeszcze nie wiadomo jak to będzie wyglądało.Czy będzie mocne czy słabe.Czy będziesz dostawała krwawienia w 1 czy w 7 dzień przerwy...Po to są te 3 miesiące żeby się wszystko unormowało.

Gość Mamuskaa66
Dzieki dziewczyny troche mnie uspokoiłyście;)) Bo ja teraz to łatwo wpadam w paranoje z tą ciażą.... Pierwszego dziecka nie planowałam również zaszłam w ciąze stosując prezerwatywy...:) stąd pewnie ten strach.

Gość blisterek listek
te plamienie skape to wlasnie Twoj nowy okres... ale polecam zmienic cilest na cos lepszego, troche jest badziewny i bylo peeelno wpadek po cilescie

Gość Mamuskaa66
mówisz??? no moze i masz racje ja slyszalam ze te tabletki sa silne. i Dlatego skuteczne

Gość blisterek listek
nie sa silne..., wpisz sobie w google cilest wpadka albo zaszlam w ciaze po cilest

Gość ja tez biore cilest
Nie powiedziałabym, że są nieskuteczne, biorę je od 4 lat i póki co nie jestem w ciąży i nigdy nawet nie miałam takich podejrzeń

Gość Mamuskaa66
no rzeczywiscie duzo kobiet pisze o wpadce mimo cilestu;/