Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleh bleh bleh

mocz o zapachu amoniaku przed okresem!

Polecane posty

Gość bleh bleh bleh

Witajcie, od paru miesięcy mam problem z zapachem moczu przed okresem. Jakiś tydzień przed pojawia się, z nasileniem rano, okropny, ostry zapach amoniaku. Normalnie śmierdzi jak w jakimś szalecie miejskim.... :o Tragedia. Do tego czasem dochodzi jakby zapalenie pęcherza, ale wezmę tabletki i po dniu-dwóch przechodzi. Dodam, że od 5 la biorę tabletki anty. Ale nigdy wcześniej nie miałam takiego czegoś. Czy któraś kobitka też tak ma?

Gość jiika
Wygląda na to że tylko podleczysz sobie tą infekcję ale problem nie znika. Wraca więc bakterie się mają okazję namnożyć. Czytaj: "W chorym organizmie (zainfekowanym bakteriami) dwie cząsteczki amoniaku są produktem trawienia przez bakterie mocznika - ponieważ mocznik stanowi ich pokarm. To właśnie specyficzny zapach amoniaku w moczu wskazuje na obecność bakterii w przewodzie moczowo-płciowym (również często podczas zapalenia prostaty lub stanów zapalnych pęcherza moczowego). W moczu nie powinno wyczuwać się amoniaku, ponieważ nasz organizm nie wytwarza amoniaku lecz w wątrobie wytwarzany jest mocznik, który wraz z woda wydalają nerki i wtedy nazywamy go moczem. Amoniak potrafią wytwarzać tylko bakterie. Niezbędny do tego procesu enzym nazywa się ureazą, który do swojego działania wykorzystuje nikiel. Bez niklu pochodzącego najczęściej ze stali nierdzewnej w sztućcach, naczyniach kuchennych, w stomatologii np. do wykonywania mostów, złote koronki zaczepy i amalgamatowe plomby - bakterie nie mogą egzystować w gruczole krokowym i układzie moczowym."

Gość bleh bleh bleh
o mamo :o może faktycznie to jakaś infekcja powracająca... Czyli pierwsze co, to robić badanie moczu? Dziwne tylko, że to się uaktywnia jedynie mniej więcej tydzień przed okresem. W pozostałe dni jest ok. Czy może coś mieć z tym wspólnego fakt, że mam zdwojoną nerkę?