Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sofy0

Włosyy

Polecane posty

Gość sofy0

Mam strasznie zniszczone włosy. Nic z nimi nie robie! i wgl nie robilam Mam strasznie posiekanie tak jakby pourywane:( Takie koncowki rozdwojone ,połamane Pomozcie mi ! co mam zrobic z nimi ;/ odzywki nic nie pomagaja im! Moze jakies domowe sposoby! Help me

Witam. Jestem fryzjerką i myślę, że pomogę Ci z problemem:) otóż problem z włosami to nie tylko wina farb, prostownic itp. Wszystko przede wszystkim zaczyna się od środka: zła dieta brak witamin różnego rodz, choroby a także geny, jeśli ktoś z twoich przodków (niekoniecznie rodzice mają taki sam problem, to bardzo możliwe, że odziedziczyłaś ten "problem") Musisz zainwestować w jakieś suplementy (np: capivit a+e, belissa na włosy i paznokcie, skrzypowita itp.). Jednakże także pamiętaj o dobrych odżywkach do włosów i przynajmniej raz w tygodniu nakładaj maskę na włosy, zakryj folią, a później ciepłym ręcznikiem, a jeśli masz okazję to popytaj w salonach o kurację nawilżającą (np. sauna na włosy+jakaś dobra ampułka). Niestety o takie włoski musisz dbać cały czas i nie zapominać o codziennej pielęgnacji. Przy czym pamiętaj, że mycie włosów codziennie strasznie je wysusza i przyzwyczajasz skórę głowy, która zaczyna się strasznie tłuścić.dlatego jeśli tylko potrafisz myj włosy minimum co 3 dni. Myślę, że pomogłam i pozdrawiam:)

Gość lelklo
Mycie włosów nie wysusza, jak się ich nie myje agresywnymi szamponami, tylko odżywką np.