Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja84

Karmienie piersią

Polecane posty

Gość Ja84

Jak wyzej

Gość mamamamanm27
jak wyżej co? karmienie piersią dla mnie to katorga, mega trudna rzecz która okazała się nawet nieosiągalna i po paru tygodniach męki przeszłam na mm

Gość Ja84
A bardzo uciążliwe to jest?

Dla mnie wcale nie uciążliwie. Karmiłam rok - tak jak chciałam, nawał miałam na samym początku w szpitalu ale laktator bardzo pomógł i szybko mi się pokarm unormował. Dla mnie karmienie piersią było samą przyjemnością :)

Gość justmammma
karmiłam tylko w szpitalu bo położne żyć nie dawały- po powrocie do domu tylko mm ale u mnie nie było za kolorowo z pokarmem- ale przyznaje że nie miałam siły walczyć o laktację po padałam na pysk jak dziecko spało przy cycku pół dnia.

Gość Ja84
Najgorsze to ze od tego sutki bolą

Gość Ja84
Najgorsze to ze od tego sutki bolą

Karmie swojego 2 msc synka piersia. Jak zaczelam w szpitalu karmic i potem przez jakies 2 tygodnie to stwierdzilam ze to gorsze od porodu i pologu.. Ten bol.. I wszyscy mowiacy: daj cysia.. A ja mialam ochote po prostu oderwac dziecko sila od piersi- tak bolalo.. Teraz nie boli :) wygoda i wiem ze daje co najlepsze :) nie sadze zebym sie zdecydowala gdybym wiedziala jak to wyglada na poczatku.. Aha zadnych laktatOrow nie stosowalam. Nie robie nic szczegolengo poza tym ze odstawilam mleko krowie w pewnym momencie.

Gość Ja84
Kazdy mowi tylko daj daj a nie kazdy mysli o tym co sie czuje

Gość laluna88
ja mysle ze to zalezy jakie dziecko sie ma. bo ja szczerze mowiac od początku nie chcialam karmic. ale jak sprobowalam to karmie juz 7 miesiecy. mala nigdy mnie nie pogryzla. nigdy nic mnie nie bolalo. najada sie. duzo spi. kolek jako takich tez nie miala(moze z tydzien). dla mnie oszczednosc czasu i pieniedzy. najgorsze ze sie z dieta trzeba pilnowac. ale za to chudnie sie szybciej :D

ja karmiłam pół roku jak planowałam. tyle, że ja odciągałam i podawałam z butli. miałam laktator elektryczny i sutki nie bolały. pokarmu miałam dużo i tylko czasami dokarmiałam mm moim zdaniem warto spróbować i znaleźć najlepsze wyjście :)

laluna - zgadzam sie calkowicie :D podpisuje si epod twoimi slowami :P ja juz karmie 8 miesiecy i mimo iz na poczatku byloo ciezko unormowac rytm tak teraz jestem mega zadowolona - i córeczka tez :D i az chcialoby sie wiecej takich chwil,,,,ale niestety juz bedzie ich coraz mniej :D

z tym chudnięciem to prawda :D ja w 4 miesiące zgubiłam całe 18 kilo, które mi przybyły w ciąży :)

Gość karmienie piersia to
najwspanialsza rzecz, ja karmie corcie ponad 2 lata i dopoki sama nie zechce przestac to ja jej cycka nie zabiore.

Gość dddddddd3
Kamyl, a skąd ty wiesz, że od tego sutki bolą??? Ten zboczeniec znowu się pojawił

Gość tabulator
JA karmie 3 dziecko wlasnie i z kadym bylo inaczej jedna ciagnela cyca dluzej druga krocej ,a teraz synek wogole sie nim na dluzsza mete nie najada..roznie to jest ,zalezy od dziecka...

Gość Ja84
Mleko jest czesto bez smaku?

Gość Ja84
Karmienie piersią jest naturalne i lepsze to niz stuczne dokarmianie

Gość no daj lux
Idźże chłopie zajmij się czymś bo już masz obsesję na temat karmienia piersią. :O

Gość Ja84
Smieciu odpierdol sie ode mnie

Gość nie ma co dyskutowac
dla mnie super.liczy sie wytrwalosc.syncio ma 15mc i wciaz karmiony

Gość mama noworodka
Moze sam karmi cycem i chce sie chlopak podszkolic :P Dam rade,jesli nauka to nie kafe,radze do doradcy laktacyjnego sie przejsc :P

Gość jajcarafajansiara
Dla mnie to bylo dosc uciazliwe. nie dosc ze kazde wyjscie trzeba logistycznie ustawiac,bo kamic w pakach i supermarketach nie mialam zamiaru,to jeszcze moja albo spala przy cycku,albo histerycznie aie darla. w koncu zaczlam odpompowywac i wtedy to juz prawie calkowici ujajona w domu,bo odpompuj,nakqrm z butelki,umyj sprzet i ledwie wyjdziesz,juz musisz wracac,zeby znow pompowax. 7 mcy wytrzymalam,choc od 4 juz hylo lepiej,bo wchodzily stale pokarmy. Jedyne co bylo fajne to karmienie rano,bo wtedy to bylo mile i harmonijne i jedynie wtedy dalo rade z cycka i bez wrzaskow

Gość Ja84
Zdarzal sie wam brak pokarmu?

Gość Ja84
Jest w tej chwili jakas karmiąca kobieta?

Gość Ja84
No jest? Bo konia chcę zwalić myśląc o mleczku z sutków.

Gość Ja84
Nie podszywaj sie cioto,brudasie pode mnie

Gość Ja84
O moim cellulicie już było, o mojej nadwadze też, a tym postem powyżej chciałem pochwalić się jeszcze moją higieną osobistą i preferencjami seksualnymi.

Gość Ja84
Jak w drugim temacie. Właśnie odkryłem, że mam cipe. Co z tym zrobić?

Gość Ja84
Wez sie odwal ode mnie w koncu