Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammwass

CZY KSIĄDZ MOŻE MIEĆ KOCHANKĘ, KOBIETĘ, DZIECKO?

Polecane posty

Gość pytammwass

CZY JAK SIĘ TO WYDA, ON ZOSTAJE BEZKARNY? PYTAM WAS, BO JEST TU WĄTEK GDZIE DZIEWCZYNY CAŁY CZAS PISZĄ, ŻE SEX Z KSIEDZEM JEST SUPER, WSPANIAŁY, INNY. KSIĄDZ MOŻE DOWOLI, A ZAKONNICA MUSI TRZYMAĆ CZYSTOŚĆ DO KONCA ZYCIA, TAK ?

a kto powiedział że księdzu wolno? Przecież slubował celibat a że jest słabym człowiekiem odpowie kiedyś za to.

Cywil np zdradzi żonę idzie i wyspowiada się z tego.otrzymarozgrzeszenie.Jakby poszedł aktulny ksiądz nie otrzyma rozgrzeszenia.

Gość bo chodzi o to
z jednej strony ich rozumiem, co tu ślubować i przed kim jak żaden bóg nie istnieje? dzisiaj ksiądz to już zawód, na wiosce u nas jeden to był księdzem przez parę lat wybudował się, w tym czasie poślubił dziewczynę i mają już dzieci, oczywiście księdzem dalej nie jest ale na tym zawodzie można się dorobić ;)

Gość psychiatra z sąsiedztwa
nie to ślubował w każdym razie.. pytanie na ile celibat i bezżeństwo ksiezy jest zgodne z Biblią pozostaje otwarte

Gość bo chodzi o to
gdybym ja wiedziała że mi się życie ułoży to mogłabym ślubować na cokolwiek choćby na krasnale i smoki, a biblie to sobie można interpretować na milion sposobów, przez setki lat nauczali że niebo to chóry anielskie i latające anioły a dzisiaj w obliczu prawdy tych matactw i ogromnej liczy odejść z kościoła, kościół katolicki tłumaczy się już że to tylko symbolika, że anioły nie istnieją! co innego mówią ludziom na mszy co innego głoszą, to istny cyrk ale przynajmniej niech się ludzie dorobią jak potrafią wykorzystywać innych

Gość Nylonek
Nie jest zgodne z biblią.Celibat kościół wprowadził w XVI wieku

Nylonek a dogmat o nieomylnosci papieża uchwalono przedtem czy potem.?

Gość bo chodzi o to
religia katolicka składa się w 99% procentach z ludzkich zmyślań i bujnej wyobrazni, wogóle to że Maryja miała być świętą ustalono tysiąc lat pózniej, a takie coś jak święta Bożego Narodzenia wymyślono gdzieś w 14 wieku

Gość ludzki przedmiot
W biblii nic o tym nie ma, więc może mieć. Wszystko zależy od interpretacji.

Gość tia ksiądz nie tylko
moze bo zakonnice tez mogą i nie jedna afera była ze zakonnica w ciaży to też sa ludzie i maja nature ze potrzebuja seksu normalny odruch i to powinno byc normalne ze świeccy powinni miec rodziny a nie w ukryciu sie seksic a potem z tego tylko afery sa

bo chodzi o to religia katolicka składa się w 99% procentach z ludzkich zmyślań i bujnej wyobrazni, wogóle to że Maryja miała być świętą ustalono tysiąc lat pózniej odczep się od Maryi i badź uprzejma wyszczególnić ten 1% które nie są zmyślone :P

Gość kobiece zdrady
a czy ja moge mieć pochwe?

Gość bo chodzi o to
te 1 procent to tylko imiona pod które wymyślono różne nieprawdziwe historie, coś jak Alicje W Krainie Czarów, Alicja istniała owszem ale kraina czarów - nie :(

Ksiądz też człowiek..I facet.. Nie wierzę ze nie ma popędu.. Natura ludzka. Skoro w normalnym zyciu są zdrady, to czym rózni się ksiądz od normalnego faceta...

Sama miałam taki przypadek. Przygotowywał moje dziecko do komunii. Wydawało sie ze jest ksiedzem z powołania. Naprawde miał dar przekonywania do wiary. Ale gośc ewidentnie na mnie leciał. I nie krył sie z tym za bardzo. Zauwazył to nawet mój maż i znajomi. Nic nie było ale sytuacja była krępujaca czasami....

Gość dr.beat
wyleczę wszystkich z miłości i księdza i kobietę czy dziecko

dr.beat zrobimy inaczej ja cie wylecze z takich ciągot uprzedzam - bedzie bolało :P