Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona33

Infekcja

Polecane posty

Gość Zrozpaczona33

Czy może ktoś z Was cierpiał tak jak ja. Już nie wiem co robić. Od marca atakują mnie infekcje pochwy, już 3 raz. Ostatnio dostałam gynalgin na 10 dni, zastosowałam się całkowicie do zaleceń leakarza, potem na 6 dni gynoflor, ostatni zaaplikowałam w piątek. Wszystko było ok i w niedziele dostałam miesiączki i pierwsze dwie godziny tak mnie swędziało. Objawwy infekcji to swędzenie i upławy obfite, bez zapachu, takie wodniste i żółtawe. Może któraś z Was też tak miała i może coś poradzić.

Gość Zrozpaczona33
Dodam, że biorę od 7 lat jeanine więc może trochę długo i pojawia się infekcja. Lekarz powiedział ze to infekcja taka po prosru. Nie określił tego jako grzybica, rzęsistek pochwowy.

Gość Zrozpaczona33
psychical - skąd się biorą te cholerne infekcje, nigdy czegoś takiego nie miałam jak żyję??? Wiązałam to z partnerem, ale ostatnia infekcja pojawiła się prawie dwa miesiące po ostatnim stosunku.

Nie, nie poprostu używaj płynów do higieny intymnej, jeżeli używasz tamponów ogranicz bo niszczymy sobie florę bakteryjną. Ja dostawałam, gdy chodziłam na basen, mylam się po 5 razy dziennie( wymywałam florę bakteryjną), używałam antybiotyki, myłam sie żelem pod prysznic, a nie płynem do higieny intymnej ;) ja też walczyłam z tym długo .. polecam też maść CLOTRIMAZOLUM ( ok 3/4 zł )

Gość Zrozpaczona 33
Używam tamponów od 2 lat, pigułek od 7 lat zaczeły wypadać mi włosy i te cholerne infekcje, może to jednak ma zwiazek z pigułkami?? Używam płynu lactacyd femina, wkładki bawełniane bella, jeden partner, zero basenu, sauny, KOBIETKI czy któraś miała takie upierdliwe świństwo, co to może być - grzyby, rzęsistek czy co???? Idę do gina w czwartek dopiero bo jutro bezsens skoro mam okres.

Gość Zrozpaczona 33
i jeszcze jedno czy zaraziłam partnera?? czy jesli to on mnie zarazil, to czy przy miłości francuskiej miałabym objawy w jamie ustnej??? Nic takiego nie zauważyłam.

Gość Zrozpaczona33
Halo, jest tam ktoś?? Kobitki żadna z Was nigdy nie miała czegoś takiego, żeby mogła coś doradzić.

Gość aeerfeqrfeqf
partnet prawdopodobnie moze cie zarazac, idz do lekarza, powinien wypisac ci recepte dla faceta. Poza tym odbudowalas flore bakteryjna? lacibios femina lub jej odpowiedniki? duzo tego na necie, poczytaj:)

Moim zdaniem powinnaś zrobić sobie posiew mikrobiologiczny aby upewnić się czy to na pewno jest grzybica bo mnie się wydaję że równie dobrze może to być infekcja bakteryjna. Jeśli nie stosujecie prezerwatywy to jest duże prawdopodobieństwo że Twój chłopak też się zaraził, niech też zrobi badanie. Stosując antykoncepcje obowiązkowo zakup sobie probiotyki, najszybciej działają dopochwowe np. invag, skolonizują Ci pochwę co ułatwi Ci walkę z infekcją. Pozdrwiam

Moim zdaniem powinnaś zrobić sobie posiew mikrobiologiczny aby upewnić się czy to na pewno jest grzybica bo mnie się wydaję że równie dobrze może to być infekcja bakteryjna. Jeśli nie stosujecie prezerwatywy to jest duże prawdopodobieństwo że Twój chłopak też się zaraził, niech też zrobi badanie. Stosując antykoncepcje obowiązkowo zakup sobie probiotyki, najszybciej działają dopochwowe np. invag, skolonizują Ci pochwę co ułatwi Ci walkę z infekcją. Pozdrwiam

Skoro stosujesz antykoncepcje od 7 lat i tampony od 2 to jestes bardzo narazona na ryzyko infekcji. Ja tez polecam wspomaganie stref intymnych probiotykami dopochwowymi, z tym, ze ja stosuje lactovaginal, kuracja trwa 7 dni. O invagu tez słyszałam sporo dobrego ale nigdy go nie stosowałam. Co do partnera to istnieje duze prawdopodobieństwo, ze sie zaraził, wiec przeleczenie go chocby clotrimazolum, jak najbardziej wskazane.

Gość Sussanna
to faktycznie masz problem. U mnie też jest ta tendencja, z tym, że trochę się to teraz uspokoiło. Oprócz leków, które przepisuje Ci lekarz powinnaś zmienić nawyki żywnościowe, jeść więcej nabiału, kefirów, jogurtów itp. Warto też całkowicie zrezygnować z cukru, słodyczy bo to one stanowią pożywkę dla grzybów. U mnie sprawdziły się również tampony z probiotykiem ellen. Mają dobry skład, a stosuję je podczas okresu więc nie muszę pamiętać, żeby wziąć tabletkę.

Gość szarancza__zofija
na takie nawracajace infekcje rzeczywiscie, tak jak pisza dziewczyny najlepiej brac probiotyki ginekologiczne, niestety na naszym rynku jest wiele probiotykow o bardzo slabym dzialaniu, bo np. maja martwe szczepy bakterii, a wiec nie spelniaja swojej roli albo ich szczepy bakterii sa pobrane od kobiet z innej populacji, czyli innej narodowosci, co znacznie obniza ich skutecznosc, trzyba uwaznie czytac wszystkie info na opakowaniu zanim sie cos wybierze! ja zawsze kupuje provag, bo wiem ze ma szczepy pobrane od polskich kobiet, jeste wiec jednym z najskutecznijejszych probiotykow na naszym rynku, a ja zawsze wybieram to co najlepsze:) ( czytalam,ze oprocz mojego probiotyku invag i lactovaginal tez maja polskie szczepy)

Gość werakaluza
kobiety stosujące antykoncepcję hormonalna są bardziej narażone na infekcje. wiem to z własnego doświadczenia. po odstawieniu pigułek infekcje się uspokoiły. zrezygnowałam tez z basenu. stosuję probiotyki co jakiś czas, polecam provag, doustny, wygodny tez w czasie wyjazdów, bo można go trzymać poza lodówka do 4 tygodni.

Gość Sussanna
Zosiu ja też na to patrzę. Zanim kupiłam te moje tampony też poczytałam co warto, a co niezwarto stosować. To fragment inf. który znalazłam o tych ellen: Probiotyk w tamponie ellenR to jedyny na świecie produkt zawierający specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii - LactoNaturelR (LNR). Aktywne składniki LNR to opatentowane ludzkie szczepy bakterii mlekowych wchodzące w skład fizjologicznego ekosystemu pochwy: . Lactobacillus gasseri . Lactobacillus fermentum . Lactobacillus rhamnosus I to co znalazłam jeszcze o tych bakteriach: Podczas badań przeprowadzonych przez badaczy z Uniwersytetu Jagiellońskiego stwierdzono, iż mikroflorę zdrowych kobiet w Polsce tworzą poszczególne gatunki Lactobacillus Tzw. kompleks Lactobacillus acidophilus, w tym Lactobacillus gasseri (35%) . Lactobacillus fermentum (30%) . Lactobacillus plantarum (30%) . Lactobacillus rhamnosus (5%) Ważne jest aby sprawdzać co się używa, ja na to zwracam uwagę.

Gość mohito10000
dokładnie tak, ja czytałam, że probiotyk stosowany przez Polkę powinien być dopasowany do jej polskiej flory, bo wtedy działa najlepiej. ja biorę provag, bo spełnia te kryteria. tamponów nie używałam, nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego. muszę o nich poczytać.

Gość Daria26,7
Tampony są fajne bo można je stosować podczas okresu no i nie trzeba łykać tabletek. Przy czym oczywiście są rozwiązaniem dla osób, które lubią tampony.

hej :) ja zaczynam dzisiaj kurację z invagiem i jestem pozytywnie nastawiona,bo od zaaplikowania pieczenie i dyskomfort się zmniejszyły :) miałam już dosyć kolejnych maści od ginekologa,więc poszperałam co nieco i zakupiłam :)

Gość agula8
nie jestem przekonana do tego tampona-moim zdaniem tampon w ogóle może sprzyjać infekcji bo zatrzymuje wszystko i to bez dopływu powietrza.A jak się chce "dostarczyć" bakterii to wystarczy dopochwowy probiotyk-np.lactovaginal. Tylko ważne żeby stosować przynajmniej 7 dni, a nie jednorazowo.

Przy tabsach musi byc profilaktyka, bo jesteś bardziej narażona na infekcje. Przede wszystkim płyn do higieny intymnej- dobry, tzn. ochronny, super jest z AA Protect. Po drugie probiotyki ginekologiczne- ja wypróbowałam juz chyba wszystko i najlepszy jest lactovaginal- przd basenem, po basenie, po stosunku też. Dieta też jest bardzo ważna ogranicz cukry przede wszystkim. Dużo kapusty i ogórków kiszonych, kefiry. Dobrze zrobić wymaz z pochwy i zobaczyc z czym się zmagasz- wtedy dobrać leki i po wyleczeniu obowiązkowo probiotyk min. 10 dni. Inaczej wiecznie problem będzie powracał. No i oczywiście bielizna tylko bawełniana- wyjątkowo sztuczna, jeśli już coś tam sobie zaplanujesz:)