Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona26.....................

czy podtrzymujecie główkę dziecku

Polecane posty

które ma 4 msc?

Gość czemupytasz
co masz za problem, żeby podtrzymać?? Czy jak Waśniewska chcesz potrząsać??

Gość czemupytasz
26 lat i ona nie wie????

no ja podtrzymuje ale każdy mi mówi że już powinien sam główkę dobrze trzymać i mam mu jej nie podtrzymywać bo nie nauczy sie inaczej;/ że tylko leży to jak ma sie nauczyć trzymac główkę teściowa mi mówi . i chce sie zapytac was jak to jest

Gość lopae
ja swojemu jaja podtrzymuję, bo ma już 26 lat i jeszcze się nie spuszczał

Gość czemupytasz
podtrzymuj ile trzeba. Ty jesteś matką a nie Twoja teściowa. Żeby sam się nauczył trzymać główkę musi dużo leżeć na brzuszku, żeby wzmocnić mięśnie szyjne. A teściowa jak się nudzi niech zrobi obiad, albo posprząta, a nie daje "dobre" rady.

No skoro jeszcze nie trzyma sztywno to trzymaj ,jak ma sie nie nauczyc bo ty pomagasz to bzdura przyjdzie czas i główka bedziw sztywna. I druga sprawa lezenie chyba nie lezy cały czas na plecach pod twoją kontrola powinien lezec na brzuszku tez

Gość camerun
to może postrasz bachora, że macie śliskie kocyki w domu? :classic_cool:

Gość gpu30
zeby dziecko nauczylo sie trzymac głowkę to trzeba dziecko kłaść na brzuszku jak najcześciej w ten sposób sie uczy i trenuje mięśnie pleców

Gość OMGOMGOMG
Moje dziecko nie lubilo lezec na brzuszku-lezalo na plecach, na boku. Mimo to, jak mialo 2,5 miesiaca to samo trzymalo ladnie glowke.

Gość nie, nie podtrzymywałam
główki 4m-cznemu dziecku.

Gość honorrrata
To,co.twoja tesciowa gada,to bzdury. taka sama jak teksty mojej mamy,ze jak nie bede dziecka prowadzac pod.rece,to sie nigdy nie nauczy chodzic,a jak nie bede sadzac w poduchach -nie nauczy sie siedziec. Jak mala miala 4 mce i jeszcze dluzej podtrzymywalam jej glowe. dopoki nie zobaczylam,ze swietnie radzi sobie sama. Dziecko nie wysiaduje caly czas na rekach i jak lezy,to ma mnosywo czasu i mozliwosci,zeby cwiczyc to,co ma cwiczyc

Gość honorrrata
I nie kladlam corki na brzuchu dla jakichs treningow. jestem zdania,ze dziecko sie polozy na brzuxhu/usiadzie/wstanie/pojdzie -jak samo bedzie na to gotowe. Nie wiem,kiedy to bylo,ale chyba wlasnie w wieku 4-5 mcy corka sama sie przekrecila na brzuch i jak chciala lezec na brzuchu,to lezala. i jakos i szyje sobie normalnie usztywnila,i nauczyla sie siedziec,i raczkowac,i stac,i chodzic bez zadnego wiekszego wspomagania.