Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akassjaf

Herbatki dla 12 dniowego noworodka?

Polecane posty

Gość akassjaf

Czy można podać takiemu maluszkowi jakąś herbatkę? Chodzi mi głównie o bóle brzuszka które miewa malutka. Karmie piersią i sama już nie wiem. Jutro ma przyjść położna środowiskowa to zapytam, ale chciałabym wcześniej też się zorientować...

Gość camerun
faktycznie - te kilka naście godzin wiele zmieni

Gość naj pierw
najpierw sprawdź czy twoje maleństwo nie jest głodne, może masz za mało pokarmu i płacze z głodu generalnie dziecka karmionego piersią nie dopaja się herbatkami zwróć uwagę na to co jesz

Gość pomarańczowa damesa
popatrz na herbatki HIPP oni chyb mają coś w ofercie dla takich maluszkow

Gość akassjaf
Mleka mam dużo, bo strasznie mi wycieka jak tylko wyjmę wkładkę laktacyjną a mała trochę possie...

Gość to głupi przesąd
Takie ekspresowe w rosmanie są od 7 dnia. a co jesz? jadasz jakieś warzywa strączkowe? ogórki małosolne,warzywa kapustne?

Gość to głupi przesąd
Hippy są powyżej 4 tygodnia.

Gość o tak o
w aptece są herbatki z kopru włoskiego do parzenia, dokup do tego glukoze w proszku i spokojnie możesz dzeicku dawać od urodzenia, pomaga na brzuszek. Położna Ci powie, że pierś wystarczy i więcej nic nie powinnaś dawać...

Gość o tak o
ja jakoś do tych herbatek w granulkach przekonana nie jestem :O jak zaparzę w torebce to przynajmniej wiem co w niej jest

Gość akassjaf
nie jadam takich rzeczy, wiem że mi nie wolno. zjadłam wczoraj z 4 delicje i się zastanawiam czy to nie przez to, zwlaszcza ze malo ogolnie wczoraj zjadlam... :O

Gość a od kiedy zaczelas mu czytac
a po jakiego grzba mialaby dodawac glukoze do naparu z kopru wloskiego? zeby dziecko przyzwyczailo sie do slodkiego smaku i potem nie chcialo tknac nieslodkich warzyw czy wody do picia? a potem 2 letnie dzieci maja czarne zeby bo caly dzien popijaja sobie slodkie soczki...masakra. po pierwsze jesli karmisz piersia to jak nie ma masakrycznych uplalow to nie musisz dopajac. a po drugie skad wiesz ze brzuszek go boli? Moze poprostu placze bo jest zmeczony czy mu sie nudzi?

Gość akassjaf
Wydaje mi się że poznaję po płaczu- takim strasznie rozdzierającym, nagłym, jakby nagle dostała ataku. Rozpoznaję już jej płacz kiedy chce jeść, albo kiedy ma brudną pieluszkę. Ten jest zbyt rozdzierający, aż się serce kraja.

Gość to głupi przesąd
Nie jedz: -słodyczy-jeśli masz ochotę na słodkie zrób sobie galaretkę czy kisiel,ale nic czekoladowego. Nic pikantnego. uważaj na owoce-banany zatwardzają. Nic tłustego i ciężkostrawnego. uważaj na mleko i pochodne-masło,jogurty,sery. unikaj majonezu i kupnych wędlin. Jedz TYLKO białe czerstwe pieczywo. I obserwuj czy brzuszek jest napięty i czy podkurcza nóżki. masuj brzuch i jak się okaże że to kolki to...Ci współczuję z całego serca.