Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w pulapce

ma ktos tradzik w wieku 26 lat?

Polecane posty

Gość w pulapce

ja mam...nic nie dziala. od 12 rz. Co jakis czas jestem na jakies antybiotyku doustnym i wtedy jest lepiej,ale boje sie ze non stop go biorac wyniszcze organizm.Ktos probowal dlugie okresy brac antybiotyk? Bralam dwa razy Izotek.Pomogl na 1 max 2 lata,po czym byl nawrot.cala kuracja spowodowala innne efekty uboczne. Hormonow juz nie moge brac,bole nog i suchosc oczu mi nie pozwalaja.a w rodzinie byla zakrzepica... Nie pomoze zadna dieta,bo przyczyna to za wysoki poziom meskich hormonow.Nie moge tego leczyc ze wzgl. na powyzsze skutki uboczne. nie mam jzu zadnych niestoswowanych metod retinoidy zewnetrzne,kwasy AHA..wszystko dziala naprawde nieznacznie... Czy juz tak zawsze bede wygladac?Cala twarz czerwnych plamach po starszych lub swiezszych pryszczach

Gość dr marchewka
Jak ciagle jesz antybiotyki to co się dziwić że masz problemy skórne. Piszesz że nie pomoże dieta, a próbowałeś jakiejś ?

Może ja napiszę o sobie, bo mam podobny problem. Wytoczyłam cieżkie działo przeciwko trądzikowi i trochę wrzuca na luz ,bo wyskakuje mi rzadziej na buzi, natomiast stosuje wiele preparatów i nie wiem, który dokładnie działa i czy zadziałałby sam: rano piję napar z pokrzywy wieczorem piję napar z bratka na noc stosuję brevoxyl pod prysznicem, raz dziennie lub raz na 1,5 dnia myję twarz żel-peelingiem z Biedronki do cery mieszanej i tłustej oraz mydełkiem węglowym jak nie wchodzę pod prysznic, to myję twarz żelem do twarzy z propolisem firmy Korana http://www.korana.pl/katalog-produktow/seria-propolisowa/propolis-zel-do-mycia-twarzy/ codziennie na dzień stosuję krem aloesowy, który mi poleciła farmaceutka na blizny potrądzikowe http://equilibra.pl/index.php?mode=productdetail&groupid=2&id=8&pageNum_rs_getitems=2&prodgroup=1 do tego nie daję się całować swojemu psu, spinam włosy nawet na noc, staram się nie dotykać twarzy i trochę zmieniłam dietę (jak byłam tydzień na samych warzywach i owocach to W OGÓLE mi nic nie wyskakiwało i mi dużo zeszło pryszczy)

Gość ojtam ojtam
ja mam 27 i może nie jest to straszny trądzik ale zawsze kilka podskórnych bolących kropek i zaskórniki i o dziwo super pomógł ten krem http://www.doz.pl/apteka/p5808-Proderma_ProOil_krem_pichtowy_antybakteryjny_75_ml - kosztuje grosze a u mnie działa super - dobre oczyszczanie: ja mam żel micelarny a potem doczyszam żelem oczyszczającym albo nawilżającym i potem krem - możesz spróbować a nóż coś poradzi - tylko z dostępnością trudno - jest na allegro albo właśnie w doz.pl do obioru w aptece

Gość ciekawajustyna
ja biorę izotek już 117dni widać już zmiany ale znam ten okropny problem

Gość lekkoatletka
spoko , twoj wiek ma prawo na tradzik. Tabletki antykoncepcyjne.. Sa super! Bralam na cere i piersi i efekt rewelacyjny! Idz do lekarza moze wyklucza zakrzepice. Jak nie to pij drozdze , albo rob z nich maseczke. Wybierz sie kochana do kosmetyczki na zabieg kwasem i bedzie efekt super tylko to toche kasy.

Gość w pulapce
metafora: czy twoj tradzik przed tym jak zaczelas w ten sposob dbac o twarz byl powazzny?u mnie to są wrzody i podkrone grudy..robia sie tez biale..do wyboru do koloru.najwiecej na linii zuchwy i brodzie tradzik hormonalny przez straszny łojotok.mam nieustannie tlusta twarz. Mowilam,ze nie moge brac hormonow bo one zwiekszaja suchosc oczu!!! oczy sa zbyt wazne,zeby je narazac,nie mowiac o tym,ze z suchymi oczami nie da sie czytac,pracowac.

W pułapce - no jakbym czytała siebie :) Ja mam trądzik właśnie od jakiegoś 12-13. roku życia, kiedyś miałam syfki na czole i brodzie, a od jakiegoś czasu na czole i brodzie wychodzą mi tylko takie małe pojedyncze krostki, natomiast bule takie z płynem robią mi się na żuchwie, szyi i plecach. Znaczy - robiły :) No i oczywiście wągry na nosie ... Też mam bardzo tłustą cerę, czoło mi się świeci już po kilku godzinach od wyjścia z domu. Ale na to podobno są dobre zabiegi kwasami u kosmetyczki, tyle że jak na razie to mnie na to nie stać (1 zabieg to ok. 100 zł, a trzeba ich zrobić ok. 6 w odstępie tygodniowym i potem robić regularnie co miesiąc). Mam nadzieję, że po piciu ziółek trochę mi się to złagodzi, ale na to potrzeba pewnie czasu, a piję je dopiero ok. 2 tygodni.

Aha, a trądziku nie miałam nigdy poważnego, w okresie dojrzewania miałam naprawdę potworne czoło, ale nigdy nie miałam tak, żeby wyglądać jak przy ospie, nie mam też zniszczonej cery przez trądzik, jedynie przebarwienia gdzieniegdzie, które zwalczam tym kremem aloeasowym.

Gość w pulapce
metafora kwasy mozesz kupic na stronie mazidla.com kwas migdalowy najlepszy na lato.inne jesienią bo sa fotouczulajace. mieszam z woda w proporcji 1-1 i nakladam na twarz wieczorem,rano buzka gladka i delikatna,polecam

Gość a jamyślęże
na mnie działały tylko hormony i ciąża :) teraz już mam mały trądzik a miałam na prawdę tragedię...