Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Julci

Odparzenie szyjki

Polecane posty

Gość Mama Julci

Witam wszystkie mamy. Mojej 8-miesiecznej córeczce odparzyła się szyjka, na początku próbowałam likwidować to odparzenie maścią Bepanten, sudocrem czy Hipp na odparzenia, później samą mączką ziemniaczaną...nic to nie dał tyle,że mój maluszek ma teraz skórkę tak wysuszoną, że schodzi. Widzę, że swędzi ją szyjka, bo co chwile się drapie, póki co smaruję tą suchą skórę kremem Bambino, żeby to nawilżyć. Powiedzcie proszę czy miałyście kiedyś taki problem i jak sobie z tym poradziłyście. Pozdrawiam

Gość JOF
:o

Gość seremondo
czekolada posmaruj tomusiowi to moze kto possie

Gość Też Mama
Szyi...to coś na czym się głowa trzyma... seremondo-Tobie głowa widocznie trzyma się na czyś innym daruj sobie głupie komentarze, znajdź sobie inny temat do tak chorych tekstów!

Gość hbnjkn k
wietrzyc i jeszcze raz wietrzyć 🖐️

Gość Też Mama
A smarować czymś nawilżającym? Tak jak wcześniej pisałam (Mama Julci) mała ma bardzo wysuszoną skórę...:(

Gość svvevevrv
KROCHMAL

Gość hbnjkn k
zasypujesz zasypka, żeby się nie było odparzeń. Możesz od czasu do czasu nawilżyć, ale np wtedy jak mała nie jest grubo ubrana, tak żeby to się jeszcze bardziej nie odparzało

Gość kiedyś Cię może
Atopowe Zapalenie Skóry - teraz musisz używać kosmetyków bez parfumu, konserwantów i parabenów. Wystąpiła reakcja alergiczna. Możliwe też, ze jest to alergia na któryś z pokarmów: może gluten, może białko mleka, może kako, może truskawki, może konserwqanty w słodyczach itp.... Należałoby zatem iść do gastroenterologa i zrobić badanie w kierunku alergii pokarmowych, a do alergologa w kierunku alergii skórnych (testy kontaktowe).