Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaliwia2

CC - jak się przygotować, jakie wybrać znieczulenie i przeżyc?

Polecane posty

Gość Kaliwia2

Najprawdopodobniej czeka mnie CC - ponieważ nie jest to po mojej myśli, proszę o odpowiedzi od bardziej doświadczonych: 1. jak się przygotować 2. co zabrać do szpitala 3. jak wrócić do formy, jak długo trwa zanim można wstać napiszcie proszę Wasze rady

Gość mamusia dzidziusia...
ja bylam przygotowana na porod sn ale ze wzgledu na zanikajace tętno małej przy partych bylo cc,do szpitala zabierasz to co przy porodzie sn, a wstałam po ok 17 godz. poród był o 12:30 a wstałam za pomocą położnej przed 6 rano. co do formy to nie jest najlepiej bo to jednak operacja, rana musi sie zagoic, szwy ciągną, mi rana ropiała, teraz juz jest w miae ok, ale nadal ją, takie dziwne uczucie jakby to miejsce bylo zdrętwiałe...

ja przygotowywałam się do cc, w sumie do szpitala zabiera się to co do porodu sn. Ja np wykorzystałam o wiele mniej podkładów poporodowych niż koleżanki z sali po sn. Jedyne co proponuję zabrać dodatkowo to wafle ryżowe lub coś innego lekkiego do jedzenia, bo pierwszy posiłek dostałam dobę po cc, przed cc 12 godzin też nic nie jadłam. i ten posiłek to był jakiś okropny kleik, którego nie mogłam zjeść, więc wtedy wafle ryżowe baaardzo mi się przydały. CC miałam o 11, wstałam następnego dnia o 6 rano z pomocą położnej. Pierwszego dnia rana troszkę ciągnęła, ciężko się wstawało z łóżka szpitalnego, ale tylko dlatego, że było strasznie wysokie. Drugiego dnia czułam się już super. Dziś mija dokładnie 5 miesięcy od cesarki i okolica rany jest trochę odrętwiała, i chyba już tak zostanie. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z cc