Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do kogos kto sie zna

SKYPE! czy ktoś moze przejąc kontrole nad moim komputerem?

Polecane posty

Gość pytanie do kogos kto sie zna

Mam pytanie. Rozmawiałm z kimś na skypie, rozmowa głosowa bez kamerki. W pewnym momencie przestałam słyszec rozmówce i pojawiła sie informacja, ze wystąpiły problemy z połączeniem. Często mi sie to zdarza, zwykle chwile poczekam i połączenie wraca. Ostatnim razem zdarzylo sie cos dziwnego, w momencie tego problemu z połączeniem samoistnie włączyla mi sie kamera. Spojrzalam na ikonke z kamerką była wyłączona, a mimo swiatelko z kamerka zapalone i obraz mojej osoby na skypie. Probowalam włączyc wyłączyc tą ikone z kamera ale kompletnie niereagowala, w koncu zasłonilam kamerke palcem i rozłączylam sie z rozmowcą. Potem kontynuowalam rozmowe z rozmowca i bylo ok. Zastanawiam się jak to mozliwe by samoistnie wlaczyla sie kamera? Czy możliwe zeby osoba z która rozmawialam miala na to wplyw i jakims cudem przejela kontrole na moim komputerem?

Gość ffadsfdsfs
nad Twoim mózgiem też ;)

Gość pytanie do specjalistow
Ciebie nie pytałam, laiku

Gość to bardzo proste
to bardzo proste, logujesz sięna skype w trakcie rozmowy na 3 i robisz co chesz, widzisz co tamte osoby robią, co piszą, wystarczy tylko znaćhasło jednej strony i zlaogować się na ten profil zanim zaczną rozmaiwać

Gość kamerki
Ja mam kamerki wbudowane w laptopach ale zawsze je mam czyms zaasloniete. Jakis czas temu byla tu gdzie mieszkam (w stanach)glosna sprawa: uczniowie otrzymali od szkoly laptopy( szkola im chyba je wypozyczyla na czas roku szkolnego). No wiadomo, laptop stawia sie na biurku wiec jak ktos patrzy przez kamerke z niego to ma widok na pokoj. Jak sie potem okazalo szkola sledzila uczniow przez te kamerki!!! Wyobrazacie sobie?? Ja mam zawsze przyklejona karteczke samoprzylepna i nikt nic nie zobaczy.

Gość kamerki
przyklad powyzszy jest prawdziwy. Bylo o tym glosno w tv i chyba sprawa w sadzie byla tez. Ja osobiscie nie mam ochoty na to zeby mnie ktos podgladal wiec zakrywam kamerki zawsze.

Gość kamerki
prosze bardzo link do artykulu, po angielsku niestety ale napewno sporo ludzi zna jezyk wiec wrzucam ku przestrodze http://boingboing.net/2010/02/17/school-used-student.html Sprawa wyszla na jaw kiedy jeden z uczniow zostal ukarany za cos co zrobil w swoim domu i wicedyrektor szkoly pokazal jako dowod zdjecie wykonane kamerka internetowa. To nie jest fikcja Sorki ze tak nie na temat bo o skype mialo byc ale w sumie to tez o kamerkach.

Gość skype!
to tak, sie jeszcze dopytam, moze troche glupie pytanie, jeśli kamera jest wylaczona (brak swiatelka) podczas rozmowy na skypie, to rozmowca mnie nie zobaczy? drugie pytanie, jeśli rozmawiam na skypie z rozmowca i mam wylączoną kamerke na skypie ale włączoną u siebie (pali sie to swiatelko), to czy moze jakims cudem zobaczyc mnie rozmowca ze skypa???

Gość od postu
czy jeśli mam u siebie włączoną kamerke i jestem zalagowana na skypie ale z nikim nie rozmawiam, to czy jest mozliwe by ktoś ze skypa mogl zobaczyc obraz z mojej kamerki??

Gość Riozbd
z tymi kamerkami w laptopach chujnia jest , lepiej uwazac ,

Gość wiemy, wiemy
uważamy

Gość kamerki
Ja na te pytania nie odpowiem bo nie wiem, ale jak juz pisalam sama zawsze mam przyklejone karteczki na kamerkach. Ostroznosci nigdy dosyc. I dzieci tez tego pilnuja. W tych czasach nigdy nic nie wiadomo. Technika poszla do przodu. Zaslon sobie kamerke i nie bedziesz sie denerwowac. Te kamerki z artykulu ktory wkleilam wyzej byly zdalnie wlaczane przez kogos ze szkoly :(.

Gość gość
jak mozna przejąc kontrole rozmow drugiej osoby na innym kompie,znam hasło login tej osoby,ale nic mi sie nie wyswietla prosze,napiszcie z góry dzięki

Gość harnaś69
A wiec tak ktos przysyla ci plik(zdjecie,muzyka,itp.) Podpina do niego keylogera i wszystko co robisz, wystukasz na klawiaturze wysylane jest na mejla, ktore ustawil sobie w keylogerze, wtedy ma hasla, loginy. Antywirusy maja problemy z wykryciem takiego robaka.

Gość Martyna99
Skype to narzędzie cia i obamy, ty lepiej to skasuj

Gość gość
Nie wpadaj w paranoję.

Gość Martyna99
a co ciebie tez omotali??

Gość gość
hejka harnaś69 widze ze Ty kumaty,napisz mi prosto na pyt z godz 23.57

Gość harnaś69
Jeśli masz hasło i login to powinnas mieć dostęp do rozmów, chyba,że ten ktoś je kasuje

Gość harnaś69
ten wyzej to podszyw wszystkie logi zapisują się na serwerze skype'a, a ten został ostatnio wykupiony przez microsoft. Microsoft dealuje z rządem USA, sama sobie dopowiedz, gdzie są rozmowy

Gość harnaś69
Podszyw?! ale zgadzam się z Tobą, tam też są

Gość gość
harnas 69-------własnie u tej osoby której znam hasła jest historia rozmowy,a na moim kompie...nie ma

Gość harnaś69
A masz skype gold account? Bo tylko wtedy można podejrzeć. Najwyraźniej tamten to ma

Gość gość
czyli to wszystko co pisza,ze mozna miec podglad,to nie jest prawda??

Gość harnaś69
To eksportuj historie, taka opcja powinna tam być

Gość gość
nie wiem co to jest o co chodzi :)

Gość gość
Nie widzę tej historii nigdzie :?

Gość harnaś69
Można a Ty podszywie nie wtryniaj mi się

Gość harnaś69
Napisz do helpdesku, skoro nie masz historii. Lepiej po angielsku, bo wtedy szybciej odpowiadają (myślą, że jesteś z normalnego kraju)

Gość pytanie do specjalisty Harnaś
mam pytanie bo widzę że kumasz o co chodzi w kompie Mam pytanie czy każdy w necie do kogo wyśle mail może ustalić z jakiego konkretnie miejsca piszę z jakiej miejscowości itp.???? czy tylko to może ustalić policja lub informatyk ? lub jeśli np. napisze swą opinię w portalu pt znany lekarz to ten lekarz może po IP dowiedzieć się mój adres ??????????