Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cykoreczka

Mam mieć cc - boję się powikłań

Polecane posty

Gość odpowiedzcie nt paralizu plis
odpowiedzcie nt paralizu plis

blagam nie strasz i nie pitol o porazeniu po cc ale wyjasnij ze chodzi o porazenie po tym konkretnym rodzaju znieczulenia bodajze podpajeczynowkowe tak sie nazywa . zdarza sie jedno na moze milion i moze nie porazi cie po cc a za rok trafisz z wyrostkiem dostaniesz to samo znieczulenie i cie porazi ot cala filozofia corka znajomej zajmuje sie pewnie ogolnie pacjetami po porazeniu przez ten rodzaj znieczulenia a nie biednymi kobietami porazonymi przez cc

Moja szwagierka przez to że nie zgodziła się na cc miała straszny poród po którym ją sparaliżowało na ok tydzień

Gość konwaliiaa
omg, poczytaj o powikłaniach porodu sn!!! Tysiąc razy gorsze od porodu cc. Jaki paraliż.... dziewczyno nie stresuj się. Znieczulenie podpajeczynowkowe schodzi chwilę po zabiegu, zacznij jak najszybciej ruszac nogami, krę kółka itp. zobaczysz jak expresowo dojdziesz do siebie. Poza tym - nie będziesz miała głowy do myślenia o powikłaniach, skoro u twojego boku będzie leżało cudne zawiniątko! Nie będziesz miała żadnych powikłań. Jesli tak boisz się zrostów poczytaj o Hyalobarrier Gel

Gość cykoreczka
konwaliiaa, stosowałaś to?

Gość konwaliiaa
cykoreczka - ja również obawiałam się zrostów, naczytałam się o tym żelu, fakt że drogi i o mały włos go nie kupiłam. Jednak ginekolog stanowczo mi odradził, że szkoda pieniędzy i że wszytsko będzie dobrze. Naprawdę sie nie bój, porozmawiaj ze swoim lekarzem o tym żelu, co on sądzi.

Ja miałam cesarkę, co prawda nieplanowaną więc nie miałam czasu się jej bać :) Żadnych powikłań, szybko doszłam do siebie, teraz po 3 latach blizna jest bardzo mało widoczna.

Gość cykoreczka
konwaliiaa - w opisie jest napisane: "w celu zapobiegania zrostom lub ograniczania zrostów po zabiegach", ciekawe czy jedna tubka starczy by zapobiec, bo z tego co wyczytalam to koszt 750zł! Ciekawe czy taki dobry. Dzięki za info. spytam lekarza.

Gość konwaliiaa
cykoreczka - ja też bez wahania gotowa byłam wyłożyć prawie 800 zł, na szczęcie było to chwilę przed wizytą, na której lekarz wybił mi go z głowy. Ja uważam, że powinnaś porozmawiac z lekarzem, mam nadzieję, że mądrze Ci doradzi. Ja jestem kilka miesięcy po cc i wszystko jest super, jak miałabym drugi raz rodzić - tylko cc ;-) pozdrawiam

Gość tez mialam cc z wskazania
autorko jestem okolo 9 miesiecy po cesarce no wiec sam zabieg nic nie boli,jesli bedzie to mozliwe to niech cewnikuja cie juz po znieczuleniu bo to wpsominam najgorzej jednak pierwsze wstanie z lozka to jest horror,mnie pionizowali po 12 godzinach uwieszona na pielegniarce szlam do lazienki postawila mnie przy zlewie i mowi umyj sie a ja ledwie stalam na nnogach i robilo mi sie slabo, wiec wrocilam w taki sam sposob do lozka potem za 3 godziny przyszla znowu i mowi do mnie idz wsstan oddaj mocz po cewniku bylam przerazona pierwszy raz mi pomogla a teraz kare wstac mi sama jeszcze nie mialam zadnej podporki,wstalam i jakos moglam w miare chodzic z kazdym kolejnym wstaniem bylo prosciej jak juz wrocilam do domu to pierwsy dzien bylam zalamana mamy niskie lozko i nie umialam sie polozyc ,spalam na polsiedzaco ale o dziwo na drugi dzien czulam sie jak nowonarodzona podsumowujac pierwszy tydzien jest tragiczny przynajmniej w moim przypadku przytylam 27 kg mialam ogromny brzuch i slabe miesnie i ogolnie slaba kondycja na dzien dzisiejszy nic mi nie jest no moze czasem boli mnie ciecie na miesniach normalnie czuje w ktorym miejscu rozcieli mi miescnie ,blizna na skorze prawie jej nie widac cieniutka nbiala blizna