Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. moja córka ma pół roku. Zmieniłam jej mleko z bebilonu 1 na bebilon 2 . i czy jest możliwe żeby powróciły kolki. musze dodać ze męczyłysmy sie z kolkami do 4 mies. czy któras mama miała podobny problem.

Gość junn
A jesteś pewna że to kolka a nie coś innego? Nie słyszałam żeby kolki nawracały po kilku miesiącach.

objawy sa te same. narazie odstawiłam jej 2 i dalej daje bebilon 1. no i przeszło. jużsama nie wiem. może to dla niej za wczesnie, i poczekam jeszcze z wprowadzeniem następnego mleka ze 3 tyg.

Droga Mamo, opisywane przez Ciebie dolegliwości mogły pojawić się u Twojego dziecka po zbyt gwałtownej zmianie mleka. Bebilon 2 powinien być wprowadzany stopniowo. Przez tygodniowy okres przejściowy należy mieszać oba mleka (stosowane i wprowadzane) w jednym posiłku lub w odstępie co 2-3 dni wprowadzać kolejne karmienia Bebilonem 2 w miejsce dotychczasowych karmień Bebilonem 1. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska - producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu.

Gość softlannn
witam... ja mam pytanie moj syn konczy za 2 tygodnie 6 miesiecy i chce wprowadzic mu teraz bebilon 2. jak mam zacząć? jedno karmienie 1nką, nastepny posilek po kilku godzinach 2 ? czy mieszkac np. 3 lyzeczki 1nki i 3 lyzeczki 2jki na 180ml? bede wdzieczna za pomoc;)

Softlannn, gdy Twój synek skończy 6 miesięcy, możesz zacząć wprowadzać Bebilon 2 tak jak napisałaś mieszając oba mleka. Możemy również zastosować metodę, w której w odstępie co 2-3 dni wprowadzamy kolejne karmienia „2 w miejsce karmień „1. Okres przejściowy powinien trwać około tygodnia. Jeśli chciałabyś dowiedzieć się bardziej szczegółowo, jak dzień po dniu wprowadzać „2 zadzwoń lub napisz (801 16 5555 lub serwis@nutricia.com.pl). Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.