Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnikowa!!!

dziewczyny pomozcie mi z nocnikiem;)

Polecane posty

Gość nocnikowa!!!

mamusie bardzo was prosze podzielcie sie ze mna swoimi radami na temat nauki sikania na nocnik.moja cora ma 2 lata i 3 miesiace, tak wiem ze to pozno ale wczesniej zwyczajnie odpuscilam z lenistwa.slyszalam ze sporo mam tez zaczna od drugiego roku zycia.mozecie mi podpowiedziec jak to robic?

Gość nocnikowa!!!
kurcze nikt mi nie pomoze?;/

Gość Miliana23
pomoże ci wyszukiwarka masa tematów jest /!

Gość nocnikowa!!!
myslalam ze podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami;/

Gość soft*****lan
zacznij ją sadzać na nocnik...i mowic do niej zeby robila siusiu i tak kilka razy dziennie...czasami...wiadomo nie bedzioe robila bo akurat jej sie nie bd chcialo..ale mniej wiecej znasz jej rytm dnia i wiesz kiedy zmieniasz pampersa...takze...tak probuj...w miedzy czasie ucz ja wolac siusiu i choc z nia ...zeby przy tobie siusiala o nocnika...potem sprobuj robic tak,zeby sama kiedy chce po prostu usiadla.. trzeba na to czasu...ale uda sie;)

Gość mama przedszkolakaaaaaaaaa
ja moje pokazywałąm na necie zdjęcia dzieci na nocniku i mowilam ze tak sie robi siku ona z zaciekawieniem oglądała do tego obiecałam jej ze jak bedzie sikac do nocnika to jej kupie zabawke ktora sobie wybierze-podziałało :-)

Gość nocnikowa!!!
ale mam ja prowadzac caly dzien bez pampersa?bo wiem ze niektor mamy robia tak ze nie zakladaja go wcale.tylko na nov.

Gość ja moją oduczałam
ściągaj pampersa na cały dzien i pokazuj gdzie ma robić siusiu . i już go nie zakłądaj jedynie na noc . bo nigdy jej nie oduczysz chyba ze chcesz by sikała ci do 3 roku życia . to juz duża panna moja też tyle ma urodziła kwietniu 2010 i nie sika mi już chyba z 8 msc do pampersa ale musisz być dzielna a nie leniwa ze np 2 dni nie nauczy sie to jej założysz pampersa.;/ bo to nic nie da jak chcesz ja uczyć to musisz pampersa ściągnąć

Moja córka ma 18msc. I widziała na dworze jak młodsza od niej dziewczynka robiła siusi na dworze, babcia ja trzymała i z usmiechem mowila UWAGA STRAŻ JEDZIE :D Córeczke tak to rozbawiło ze tez tak chciała:) Od tego momentu wierzcie mi czy nie pampersa tylko na noc jej zakladam:) Na nocnik siada teraz nawet sama, chociaz czasem zapomina zeby majtki zsunac i zdarza nam sie wpadka :D

Gość Agusia2402
Przede wszystkim nie zakładaj jej pampera na dzień :) Moja córka teraz ma 19 miesięcy i od 3 miesięcy chodzi w majtusiach. Na początku chodziła na golasa w samej koszulce ponieważ siadała w majtkach na nocnik, teraz przychodzi żeby jej ściągnąć bo sama jeszcze nie umie (albo raczej jej się nie chce z tego co zauważyłam :)). Tylko powiem szczerze że ja ją sadzałam jak miała 7 miesięcy i w wieku 11-13 miesięcy zaczęła wołać że chce kupe (czyli ee) z sikaniem załapała dopiero te 3 miesiące temu i to tylko dlatego że się zbuntowałam i przestałam jej zakładać pampera. Zauważyłam że jak zakładałam jej pampera np do sklepu albo na spacer to tak jakbym jej dała przyzwolenie na sikanie i sikała w majty, dlatego radzę ci żebyś korzystała z tego że jest lato i nie zakładała jej pampera :) Aha czasami ładnie działa przekupstwo, ja jak mała miała dzień buntu to powiedziałam że jak ładnie zrobi siku na nocnik to dostanie mambe, podziałało :) Powodzenia