Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozyczona narzeczona

POLIPY ENDOMETRIALNE - Histeroskopia vs łyżeczkowanie

Polecane posty

Witam! Mam pytanie do kobiet, u ktorych wykryto polipy endometrialne. W jakis sposob mialyscie je usuwane? Dostalam od swojej gin skierowanie na histeroskopie, w szpitalu zas powiedzieli mi, ze histeroskopie zrobia tylko w przypadku, jesli te polipy beda dosc blisko, bo jesli beda umiejscowione na dnie macicy, to beda wykonywwac lyzeczkowanie. Przerazilo mnie to, bo czytalam, ze u kobiet, ktore nie rodzily odradza sie tego typu zabiegi. Dodam, ze staramy sie od ponad roku bezskutecznie o dziecko i chcialam usunac polipy jak naszybciej. Jednak nie za cene mozliwosci uszkodzenia mi macicy, kiedy na slepo beda ja "skrobac".

Up

Gość ktoś mi zaczenił nicka, wrrrrr
ja jestem po łyżeczkowaniu obumarłej ciąży. W trzecim cyklu staran znowu zaszlam. Owszem, jakies ryzyko istnieje, ale nie piszmy juz czarnych scenariuszy. Na pewno bezpieczniejsze to niż zostawić te polipy. Wiele kobiet po łyżeczkowaniu zachodzi w ciążę i jest ok. Jeśli tak bardzo sie boisz zrostów, to spytaj ginekologa, widzialam ulotke jakiegoś specyfiku zapobiegajacego zrostom przy tego typu zabiegach

Gość i ja tez mam
miec łyżeczkowanie, ale gdzies przeczytałam ze jest to metoda przestarzała