Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamienna cisza

Nie mam siły żyć, oddychać. Proszę o poradę .

Polecane posty

Gość Kamienna cisza

Ja nie wychodzę z pokoju ani z domu już ponad dwa tygodnie. Nie mam siły ciągle czuję uczucie bezradności i wyczerpania, także czuję ogromny żal i smutek. Nie mam ochoty na jedzenie. Jestem albo bardzo zdenerwowana albo apatyczna. Mam ogromną nadwrażliwość na dźwięki które pochwili wywolują u mnie irytacje i złość potem zaś zamieniają się w napad płaczu. Jestem już tak zmęczona tym rozchwianiem emocjonalnym i nie wiem co mam dalej ze sobą zrobić. Proszę jeśli miałyście tak i dałyście sobie radę z tym stanem powiedzcie mi co mam zrobić.

Gość Katarzyna bez kata
idź do psychiatry

Gość Kamienna cisza
Mam 16 lat, sama nie będę mogła pójść. A moi rodzice nie maja czasu.

Gość wojciechadrian
niestety masz depresje, trzeba do lekarza po odpowiednie leki

Gość Katarzyna bez kata
twoi rodzice mogą sobie nie mieć czasu ale twój stan to nie przelweki powiedziałaś im? jak nie to zrób to i to szybko

Gość możesz iść sama
i nie wymyślaj głupot. Weź się za siebie, bo gadanie o tym jakie życie jest złe jest po prostu nudne! Pomyśl o swoim życiu za 20-30 lat!

Gość feria silver blond
A ja myślę że to efekt złej diety i powinnaś ją koniecznie zmienic. Odstawic cukier, nabiał, biała make. Podobne objawy daje candida lub inne pasożyty.

Gość co wy ciagle pierdolicie
o zmianie diety??? tradzik- zmien diete depresja- zmien diete nie mozna sie wysrac- zmien diete rak- zmien diete:O nosz kużwa:O dziewczyna ma depresje a wy jej mowicie zeby zmienila diete? no prosze was do autorki sprobuj porozmawiac z rodzicami, otworz sie przed mamą i powiedz o swoich problemach, na pewno cie zrozumie i pomoze:)

Przede wszystkim nie poddawaj się. Może pomyśl o podjęciu jakiejś dodatkowej aktywności, zacznij uprawiać jakiś sport - najlepiej w grupie. Uprawianie sportu wyzwala w nas hormony szczęscia. Dzięki temu czujemy się rozluźnieni i bardziej chętni do czegokolwiek. Dodatkowo zacznij może spotykać się ze znajomymi, odnów stare kontakty. Jeśli masz problem z nawiązywaniem jakichś bliższych kontaktów z innymi ludźmi, może po prostu odwiedź psychologa i pogadaj z nim o tym. To przecież normalny człowiek, który z miejsca powie Ci, co powinnaś robić, da Ci odpowiednie rady. Nie załamuj się! Walcz o siebie! Powodzenia:)

Gość porozmawiaj z kimś bliskim
sugerowałabym mamę, ale sama wiesz komu możesz zaufać. Ktoś musi Cię wesprzeć, pomóc Ci wyjść z tego dołka. Jeżeli to nie pomoże ten dorosły powinien póść z Tobą do lekarza, albo chociaż do psychologa. Mnie kiedyś w takim właśnie stanie pomogła mama, a dokładniej rozmowy z nią "o życiu" podczas wyjazdu, który mi zaproponowała. Wcześniej wszystko było w porządku, nie przypuszczała, że coś się dzieje. Kiedy zobaczyła, co się dzieje wzięłą urlop i pojechałyśmy same na dwa tygodnie łazić po górach i gadać - dosłownie. Okazało się to świetną terapia, poukładałam sobie pewne sprawy. Może i Tobie dobrze zrobiłby wyjazd z bliską osobą, ale najpierw na pewno rozmowa.