rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Cześć, dziewuszki słuchajcie ;) brałam antybiotyk podczas przerwy 7 -dniowej i kilka dni po, zaczynając tabletki nowy blister kochałam się z chłopakiem ( skończył we mnie bez dodatkowego zabezpieczenia :P ) pierwsze dwie tabletki wzięłam normalnie , trzecią wzięłam ale później zwymiotowałam ją ( więc została CAŁKOWICIE pominięta ) , dzisiaj przyjęłam czwartą tabletkę . ( Kochałam się codziennie z chłopakiem odkąd zaczęłam nowy blister, pomimo antybiotyku, i pominiętej tabletki) Czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży??:P Proszę o pomoc !:* I jak mam dalej przyjmować tabletki ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 HALOOOOO:> niech mi ktoś poradzi;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 widać ze pomoc można otrzymać tu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała56 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Jak dla mnie prawdopodobienstwo jest male ale przy pominieciu chociaz jednej tabl zaleca sie stosowanie prezerwatywy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Hm no tak, ale słyszałam że antybiotyki obniżają skuteczność tabletek.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała56 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Bo obnizaja,trzeba bylo przez tydzien uzywac gumek i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 no powiem ci ze konkretów się dowiedzialam.. ych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 halo!:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Lipiec 17, 2012 pewnie ze jest prawdopodobieństwo i to duże :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzanna123456 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Bez przesady, nie jest duże, ale istnieje. Antybiotyki obnizaja skutecznosc antykoncepcji a nie calkiem ja niszcza. Może nic sie nie stanie, a na drugi raz po prostu uwazaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 a co z tą całkowicie nie przyjęta tabletką?! podobno jest to groźne pominąć w pierwszym tygodniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Lipiec 17, 2012 nie było by dużego prawdopodobieństwa jak by chłopak nie skończył w niej ... a jak widzisz Sama opisała że to się stało. Więc nie pocieszaj dziewczyny na siłę, jeżeli nic nie wiesz :) W pierwszym tygodniu przyjmowanie tabletek regularnie jest najważniejsze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 17, 2012 tzn jeżeli będzie ciąża to nic strasznego bo przecież jesteśmy dorośli i zdajemy sobie z tego sprawę że może być taka sytuacja ;) poprostu biorę tabletki bo na razie nie planujemy. ja potrzebuje szczerych odpowiedzi , jeżeli jest duże prawdopodobieństwo to napiszcie tak jesteś zagrożona ciążą czy coś ;) a nie na siłę mydlic oczy ;) . wiem że na objawy chyba za wcześnie bo chociażby liczac od pierwszego stosunku w sobotę , ale mam klucia, prądy w macicy takie jak przed okresem a przecież jestem po , klucie jajnika czasami, zgaga, temp podwyższona i co najgorsze mdłości ale może to od tego antybiotyku , bo na objawy za wcześnie ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Lipiec 17, 2012 objawy sobie wmawiasz:P temperatura w pochwie będzie wyższa bo bierzesz tabletki:) łykaj tabletki do końca opakowania w przerwie zrób test, w ostatni dzień przerwy (jeżeli krwawienie nie przyjdzie) też zrób test, jeśli wyjdzie negatywny łykaj tabletki dalej, jeśli pozytywny, gratuluję-będziesz mamą :) . Jest duże prawdopodobieństwo ciąży, ponieważ 1-brałaś antybiotyk, po czym od razu się kochałaś, 2-zwymiotowałaś tabletkę,a chłopak skończył w Tobie..Nie oszukujmy się.. czekaj na krwawienie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 18, 2012 no i o takie konkrety mi chodziło ;) bardzo Ci dziękuję. !! a teraz się boję że jeżeli już to czy te dalsze branie tabletek nie zaszkodzi ?? teraz mam czekać do 3.08?? no chyba do tego czasu zwariuje :D! i ciekawi mnie to, że jedni mówią że po tabletkach ciężko się zachodzi w ciążę ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Lipiec 18, 2012 nie zaszkodzi :) musisz czekać :) wiem że po odstawieniu tabletek anty zdarzają się bardzo często ciąże mnogie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 18, 2012 mnogie? od razu dwoje na raz :D ! no świetnie :p a jeżeli zostałam zapłodniona to powinnam coś odczuwać wcześniej niż czekać do miesiaczki ;> bo moja koleżanka po zapłodnieniu już 3 dni później czuła że chyba trafiła :) poszła do lekarza i fakt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tytyjj Napisano Lipiec 18, 2012 nawet mając stosunek bez zabezpieczenia w dni płodne ( mówię tu o kobietach, które nie biora tabsów) nie ma zagwarantowanej ciaży.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 18, 2012 ale zagrożenie jest w moim przypadku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 18, 2012 :(? proszę jeszcze o jakąś opinię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiśnia, Napisano Lipiec 19, 2012 Przede wszystkim - przy kuracji hormonalnej, antykoncepcyjnej- prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mnogą jest wysokie. W Twoim przypadku - antybiotyki i pominięcie jednej dawki rzeczywiście mogły osłabić działanie tabletek. Zgadzam się, że musisz dobrać je do końca (nawet w przypadku ciąży - nic dziecku nie będzie). Wg mnie jednak - jest niewielka szansa na ciążę u Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycjuszek1994 0 Napisano Lipiec 19, 2012 Czyli nie mam się czym martwić ? ;> już sama nie wiem zobaczymy:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach