Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ante....

Zawieszenie działalnosci gospodarczej a zasiłek wychowawczy

Polecane posty

Gość Ante....

Jestem na bezpłatnym urlopie wychowawczym.Nienależy mi się zasiłek dlatego że mój partner ma zawieszoną działalnośc gosp. Nie można tego uznac za dochód utracony, a gdy sprawdza się wysokośc dochodu bierze się pod uwagę zarobki z roku poprzedniego.Wtedy mieliśmy dobry zarobek,znacznie przekraczający 504 zł na osobę. Niestety sytuacja się zmieniła. Partner w chwili obecnej pracuje za 1500zł brutto. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji w następnym roku będę mogła starac się o ten zasiłek? Tak sobie myślę że w przyszłym roku powinni patrzec na dochody z roku obecnego więc będą niskie i może się udac. Tylko nie wiem czy znów nie przyczepią się tej zawieszonej działalności gospodarczej :-( Był ktoś w podobnej sytuacji? Panie w MOPSie w mojej miejscowości niechętnie udzielają info i ciężko od nich wydusic cokolwiek.Na wstępie próbują każdego spławic dlatego szukam obiektywnych informacji.

Gość Ante....
nie należy - ale byka strzeliłam ;-)

Gość Podobnie
Zawieszona działalność tu nie ma nic do zasiłku. Nie dostaliście bo dochody za tamten rok wam przekroczyły. W przyszłym roku z tego co piszesz powinniście dostać.

Gość Ante....
Też tak mi się wydaje. Dzięki za odpowiedź :-)