Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potessska

Te objawy mogą sugerować ząbkowanie ?

Polecane posty

Gość Potessska

Witam.Moja córa jest w 10 miesiącu i jeszcze bezzębna :) Wczoraj po wieczornej drzemce wstała z gorączką około 38 st i marudziła bez kaszlu bez kataru. Noc po czopku przespała wiercąc się i jak zwykle wstaje około 9 to dzisisaj wstała o 6 też z gorączką i marudna. Herbatke wypiła,mleko wypiła i po dwóch godZinach padła po ciągłym płaczu.Czy to może wskazywać na ząbki?Jak sądzicie

Gość fgfgfh
może ale nie ma tu pewności dlatego radze z dzieckiem iść do lekarza...

Gość jdhfhd
Może. Może nawet idzie kilka na raz, stąd ten płacz.

Gość niedoświadczonamama
u mojego syna ząbkowanie przeszło puki co bezboleśnie i bezgorączkowo, u siostrzeńca masakra siostra daje mu czopki z paracetamolu bo jest nie do zniesienia marudny i gorączkuje przy tym więc bardzo możliwe że to na ząbki, mój syn miał 3 dniówkę czyli gorączkował bez innych objawów i samo przeszło więc to też może być to ale raczej ząbek skoro jeszcze nie ma, swoją drogą jak sobie radzi z jedzeniem?? mój ma 8 ząbków i roczek więc wszystko w każdej postaci pogryzie.

Gość niedoświadczonamama
aha używałam żelu dentinox na dziąsła jak był jakiś niespokojny lub ślinił się i wszystko strasznie gryzł na pewno pomoże i załagodzi.

Gość Potessska
No jak wstanie to posmaruje tym żelem bo przygotowałam sie na tą ewentualność jakiś czas temu. Też wydaje mi sie że ząbek atakuje. Mimo tego że zębów nie ma to je bardzo ładnie.Troche nietypowo bo boje sie dawać jej np.jabłko bo tak młóci dziąsłami że kawałki odgryza.Cokolwiek jej nie dam to gryzie jakoś :) jedzenie daje juz bez miksowania i dziamga kawałki. Pójde do lekarza to niemal że pewne ze każe obserwować bo innych objawów nie ma więc postawi na ząbkowanie. Kurde jaki to okropny stan człowiek nie wie co robić niby żel,czopki a dziecko dalej nieswoje.Wiem ze boli ale jakie to beznadziejne :( no nic bede obserwować

Gość niedoświadczonamama
może też mieć biegunki przy ząbkowaniu objawów jest masę więc tak jak piszesz obserwuj a jak coś cie zaniepokoi to wtedy do lekarza. Oby już jej wyszły ząbki będzie jej łatwiej gryźć ale i tak sobie radzi po swojemu ;)