Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szpindlerowy mlyn

Lot samolotem z malutkim dzieckiem

Polecane posty

Gość Szpindlerowy mlyn

Hej, za poltora tygodnia bede leciala z synkiem 6tygodniowym do Polski. Czy ktoras z mam leciala z gdzies z tak malym dzieckiem i moze cos dorradzic? co sie przydaje w samolocie, jak zapewnic dziecku wygodna pozycje? ja planuje kupic chuste lub nosidelko, zeby w razie czego miec wolne rece na lotnisku itp, czy macie moze jakies rady, bo sie troche tego lotu obawiam, z gory dzieki

Gość annnnnnnnnaaaaaa
nie za mały na samolot? chyba od 2 miesiąca życia dopiero można, ze względu na różnicę ciśnień mogącą uszkodzić słuch dziecka.

Gość ja latałam
ale z nieco większą córeczką; brałam po prostu fotelik samochodowy/miałam na stelaż wózka nakładany i zdałam w samolocie/, na sam lot nic nie szykowałam, bo lot krótki a cyca była pod ręką. Jedynie coś do okrycia, bo jest chłodno w samolocie, jak używa smoczek to też oczywiście, pampersy warto mieć pod ręką w razie czego czy ewentualnie jakąś zabawkę, ale 6 tygodniowe raczej jeszcze zabawek nie wymaga...

Gość Szpindlerowy mlyn
Dzieki za odpwiedzi, annnnaaaa, troche mnie przestraszylas, ja rozmawialam z pediatra, ona mowi, ze ok, tylko, zeby uwazac na ten wiatr na lotnisku, mam nadzieje, ze jednak bedzie dobrze