Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bernardeta

czy lekarz rodzinny mi pomoże?

Polecane posty

Cześć dziewczyny.Poradźcie mi coś.Jestem w ciąży,prawdopodobnie 6,7 tydzień,byłam u ginekologa jakieś dwa tygodnie temu,kiedy nic nie było jeszcze widać.Mam ciężką pracę(pracuję w markecie)wiadomo dźwiganie,10 godz. pracy itp.Chcę iść na zwolnienie z powodu pracy i tego,że ostatnią ciążę poroniłam i od ponad roku starałam się o dzidzię i najnormalniej w świecie się boję.Wizytę u ginekologa mam dopiero za trzy tygodnie,chcę iść do rodzinnego czy jak nie mam zaświadczenia to lekarz rodzinny może mi wystawić zwolnienie?Już nawet mi nie zależy żeby było płatne 100% chodzi tylko o chorobowe na czas ok.2 tyg.Co myślicie?

Gość do autorki,
idz prywatnie, na pewno Ci da

Gość to minie
to zależy od lekarza- jeden wystawi i nie będzie robił żadnych problemów, a inny będzie kręcił nosem. Jak nie masz zaświadczenia o ciąży to zwolnienia 100% nie dostaniesz. A nie możesz się umówić wcześniej do gina? Bierzesz duphaston lub luteinę?

Głupie komentarze proszę sobie darować.Co za debil w ogóle to piszę.Wracając do tematu,właśnie chciałam uniknąć prywatnej wizyty,no ale pewnie się nie da.Mam przepisane witaminy i Luteinę

Gość Miliana23
Tak sie zastanawiam na co ci chorobowe na 2 tygodnie ciąża trwa 9 miesięcy może od razu się zwolnij nie będziesz musiała kombinować :)

Gość rotary32
Miliana, tłuczku czytalas w ogole co napisala autorka czy skonczylas skladanie literek na samym tytule topiku?

Gość do Miliana23
CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM SIE KLANIA WTORNA ANALFABETKO

Gość Podobnie
bernardeta powiedz lekarzowi że strasznie Cię boli pęcherz, piecze przy oddawaniu moczu i sikasz co chwila. Da ci skierowanie na analizę i powinien wystawić zwolnienie na tydzień. Po tygodniu powiesz że nie ma poprawy i poprosisz o kolejne zwolnienie. Tylko wykup koniecznie antybiotyk bo lekarze w większości mogą teraz sprawdzić czy pacjent wykupił lek.

Gość Miliana23
hehe to się popisałyście od kiedy to po poronieniu dają zwolnienia tak od razu na cała ciążę jasne ze dobrze przeczytałam że chce mieć l4 do czasu wizyty u gina tylko po co aż tyle czekać można iść do innego gina a praca szczerze mówiąc ogólnie za ciężka dla kobiety w ciąży bo duzo dzwigać trzeba

Gość Miliana23
bosz jak to trzeba się nakręcić nakłamać żeby dostać zwykłe zwolnienie i jeszcze nie potrzebne leki wykupywać niesamowite macie "sprawdzone"sposoby nie ma co

Gość Podobnie
Miliana23 a nie przyszło Ci czasem do głowy że autorka nie chce zmieniać lekarza bo do tego ma zaufanie? I niestety jest obleganym specjalistą i musi poczekać te 2 tygodnie?

Gość rotary32
Miliana, spadaj jak nie masz nic sensownego do powiedzenia tak mam dziwne wrazenie, ze jestes jakas nieudana staraczka - tak w stylu staraczkowo-bezradnym jad sączysz:O:O:O