Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona ciocica klocia

mleko modyfikowane / kaszki

Polecane posty

Witam. Mam do Was pytanie - jak długo może dziecko jeść lub pić mm? Otóż moja bratanica ma 10 lat a bratowa robi jej kaszki na mleku modyfikowanym! Czy to jej nie zaszkodzi? Dodam, że je te kaszki bardzo często!

powinna pediatry zapytać mój syn jak miał 3 lata to przestał jesć i jadł płatki z mlekiem

Ale ona nie widzi w tym nic złego i za nic w świecie nie zapyta pediatry bo i po co? Dlatego ja prosze Was o opinie

Gość junn
A co ma zaszkodzić? Niemowlętom nie szkodzi to 10 -latce miałoby zaszkodzić? Jeśli je oprócz kaszek normalnie inne rzeczy to w czym problem?

jak dla mnie jest juz za duza przecież może jeść zwykłe mleko może jej ugotować grysik na mleku

Gość Lux de Lux
mleko modyfikowane podaje się dziecku do 3 roku życia, nie ma jednak przeciwwskazań do podawania go w dalszym ciągu pod warunkiem, iż nie jest to jeden z głównych sposobów żywienia dziecka.. mm jest zbilansowane tak, aby swoim składem jak najbardziej przypominało mleko matki toteż, posiada witaminy, kwasy, tłuszcze i mikroelementy, zmieniona jest też il. żelaza i sodu w porównaniu do m. krowiego można go podawać nawet do 5 r.ż. jako urozmaicenie diety dziecka... to też zależy od tego, co wg Ciebie oznacza " je często" bo jeśli 2/3 razy dziennie to uważam , że za dużo, jeśli 1 raz . ok

Gość zmartwiona ciotka klotka
Zjada 1-2 razy dzienni a pytam, bo to że coś jest zbilansowane dla niemowlaka nie oznacza że dla dziecka starszego też... Sorki za porownanie ale w przypadku karm dla psow absolutnie nie mozna starszemu psu podawac karmy dla szczeniaka bo ma wlasnie zbyt duzo bialka i wapnia np co może obciazac nerki i oslabiac kosci