Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choruszek32

Jak przestać porównywać się do ludzi zdrowych?

Polecane posty

Gość choruszek32

Jestem chora na przewlekłą nieuleczalną chorobę reumatyczną. Wiem, że to nie koniec świata, że to nie rak, nie stwardnienie, że inni mają dużo gorzej, są bardziej podstępne choroby niż moja... ale z 2 strony większość ludzi wokół mnie jest zdrowa. W dodatku żyją super życiem. Mają kasę, samochody, wakacje, romanse. Ja nie mam pracy, choroba atakuje, pieniędzy ledwo starcza na średnio skuteczne leki i moim jedynym marzeniem jest wreszcie dostać się na specjalny program leczenia drogimi lekami. Mam mega depresję, porównuję się do innych i wypadam bardzo źle - taka nieudacznica, w dodatku chora, bez rodziny, bez pracy, bez pieniędzy... Jak mam to zmienić, jak przestać się porównywać, jak słuchać koleżanek przyjeżdżających z zagranicy ze swoimi dziećmi i trajkoczących o tym, że z powodu kryzysu nie mają pieniędzy na wynajęcie niani podczas miesięcznych wakacji na Dominikanie? Jak słuchać i nie zazdrościć komukolwiek???

Chorujesz na RZS? Bo ja tak. Owszem też się porównuję do zdrowych i zadaję pytanie dlaczego ja. Różnica jest taka że ja mam męża, dziecko, pracę. Ale różowo nie jest.

Gość fikołaj
a pasozyty wyleminowano ?