Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumcykcyk!

Wizytowy komplet sztućców - help!

Polecane posty

Gość bumcykcyk!

Planuje zakup porządnego zestawu sztućców do domu, takiego, który będzie nam służył przez lata. Jak to się mówi - wizytowego. Możecie polecić jakichś sprawdzonych producentów, bo w ogóle się na tym nie znam. Zależy mi też na tym, żebym później mogła też w miarę potrzeb uzupełniać swój komplet. Będę wdzięczna za wszelkie porady ;)

Gość przepis na dobrą wiśniówkę
gerlach - nie tylko od święta :) można "tłuc" codziennie i nic się nie dzieje

Gość rerura
też mam gerlacha - http://gerlach.pl/pl/sztucce/sztucce-antica ale to na prezent ślubny dostałam, a na co dzień używam kolorowych http://www.yourhome24.pl/towar.176.komplet.sztuccow.24.szt..tullio.zielone.html z tym, że czasem jak i gości mam to i tak podaje z kolorowymi :). Różnica w cenie wielka a w na razie nie widzę różnicy w jakości. Choć pewnie po latach będzie widoczna.

Gość Też mam Gerlacha ale
kompletuję go juz drugi rok:) Ostatnio za zestaw 6 łyżeczek do kawy płaciłam ok. 50 zł. Ale jest to inwestycja na dłuuuuuugie lata

Gość bumcykcyk!
Oooo widzę, że Gerlach przoduje ;) Zaraz sobie oblukam w Internecie i podejmę jakąś decyzję. Pewnie nie będzie mnie stać na cały, duży zestaw od razy, ale może też będę kompletować na bieżąco ;)

Gość mało mądra głowa
o boże te zielone boskie są ! :D a trzyma się je dobrze? i czy łyżka jest 'głęboka' - nic tak nie irytuje jak machanie 3 razy dłużej łyżką przy zupie ;)

Gość johny2.0
moim zdaniem najlepsze są sztućce amefy i wspomnianego już gerlacha. naprawdę solidne i powinny służyć przez wiele, wiele lat. a jak ktoś pogubi pojedyncze części, to nie ma problemu z dokupieniem na sztuki. tutaj macie obie firmy razem, spory wybór z większości kolekcji http://www.krainaobrusow.pl/Katalog/Sztucce/, zresztą na stronach producentów też chyba można kupować bezpośrednio.

Gerlach lub Berghoff (chyba tak to się pisze). Stosunkowo drogie, ale na lata.

Gość bumcykcyk!
Niestety zestaw porządnych sztućców swoje kosztuje, ale na to jestem przygotowana. Zależy mi na trwałości i jakości ;)

Gość rerura
Zielone są bardzo wygodne, łyżka zupełnie klasyczna, tylko rączka istne szaleństwo, bałam się, że może być trochę nie wygodna w trzymaniu ale ładnie się w dłoni układa.

Gość bumcykcyk!
Zielone bardzo fajne, ale nie na specjalne okazje ;) Zdecyduję się na jakiś elegancki, tradycyjny komplet.

Gość Kika 123
Kochana piękne sztucce kupisz w lapidarium.pl. Gwarantuję, że będa nie powtarzalne. Sama kupiłam sobie piękny zestaw. Wszyscy mi zazdroszczą.

Gość Yakotaka
super te sztućce, z tego profilu na fejsie. mega mi się podobają. i wcale nie musza to być jakieś antyki przerobione. muliną można owinąć każde, bo i tak widać tylko końcówkę. super pomysł :)

Gość fanciszek II
te z wloczki to raczej zbyt miekkie, ale gerlachy i amefa jak najbardziej. najlepsi producenci sztuccow moim zdaniem

Gość 777seven
a to są polskie czy zagraniczne marki?

Gość fanciszek II
gerlach to firma polska, amefa nie (holenderska czy niemiecka)

Gość 777seven
a cenowo się jakoś różnią?

Gość sylwiaLat
Moim zdaniem Amefa to świetna marka. Używam już od dłuższego czasu i nie mogę powiedzieć złego słowa. Jestem z kompletu bardzo zadowolona. Produkty marki Amefa znajdziesz w tym sklepie – helios.szklo.pl .

Gość morcinek55
Jesli chodzi o sztucce takie fajne, to ja moge Ci polecic sklep https://dukapolska.com/ . Ja tam kupowalam swoj komplecik i jestem mega zadowolona...szkoda tylko, ze ja ciagle mam problem - jak układać sztućce :/