Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wolnaa

studia vs studium

Polecane posty

Witam ; ) Nie wiem na co się zdecydować - czy lepiej iść na studia na higiene stomatologiczną (3 lata), czy może jednak wybrać studium medyczne z tą samą specjalizacją (2 lata). Jak myslicie, co bedzie lepsze i dlaczego? ; )

Gość Deutschka
oczywiscie ze studia sa lepsze, przede wszystkim z powodu zdecydowanie wiekszego przygotowania.A juz szczegolnie jesli sa to studia na Uniwersytecie Medycznym

Gość gość
Nie zawsze warto studiować, czasem wystarczy studium, szkoła zawodowa albo nawet kurs, wszystko zależy od tego co się chce robić. Jak ktoś z was myśli o szkole medycznej to zobaczcie sobie Pierwsze Niepubliczne Policealne Studium Medyczne w Szczecinie http://www.dental.szczecin.pl/ Siostra kończyła to studium i pracuje w zawodzie, jako farmaceutka.

Gość młotek

Zdecydowanie studia! Co prawda poszłam w innym kierunku niż planujesz, bo na zarządzanie na Gdańskiej Szkole Wyższej. Jednakże, papier ze studiów ma o wiele większą wagę i znaczenie, po studium będzie Ci trudniej znaleźć pracę. Koniecznie pomyśl nad tym!

Gość liane

Ja wybrałam prywatną wyższa szkołę i jestem zadowolona. Jestem na zarządzaniu w Wyższej Szkole Gospodarki Euroregionalnej w Józefowie wsge.edu.pl i to była dobra decyzja. Uczelnia ma dobra renomę, dobrą kadrę a sam kierunek jest sensowny, da mi w przyszłości pracę w zawodzie (na razie pracuję w barze) bo widzę jak absolwenci zarządzania dobrze dają sobie radę na rynku pracy.

Gość Marek

Ja uczyłem się w Żaku na kierunku transport i logistyka, miło wspominam czas spędzony w Żaku, pracuje teraz w zawodzie i dobrze zarabiam. Jednak cięzko powiedziec czy lepsze studia czy studium, zarabiać bedzie dobrze w pracy, w ktorej bedziesz czuł, że lubisz to robić. 🙂

Gość gość

Hej, w szkole poli9cealnej jest wiele dobrych kierunków po których można znaleźć pracę, ja zrobiłam sobie Higienistkę Stomatologiczną w Plus Edukacji jestem bardzo zadowolona już podczas nauki podjęłam pracę . Polecam :)

Gość kiniaa

Studia to na pewno lepszy pomysł niż studium, zawsze można zrobić zaocznie, jest mnóstwo kierunków i uczelni. Ja się wybieram na dziennikarstwo i komunikację społeczną na Dolnośląską Szkołę wyższą, kierunek mi się bardzo podoba i liczę ze potem uda się pracować w zawodzie.

Gość Amela

A na DSW idziesz na dziennie czy zaoczne? Ile wynosi czesne?

Amela, wysokość opłat za studia w Dolnośląskiej Szkole Wyższej znajdziesz na naszej stronie internetowej https://dlakandydata.dsw.edu.pl/oferta-edukacyjna

W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam,

Online Ekspert Dolnośląskiej Szkoły Wyższej

Gość helenka3

Z jaką częstotliwością odbywają się zjazdy na studiach niestacjonarnych w DSW?

Helenka3, zjazdy odbywają się średnio 2 razy w miesiącu (studia niestacjonarne). Zajęcia na studiach stacjonarnych odbywają się w tygodniu.

Pozdrawiam,

Gość KarolinaW

Ciekawe kierunki mają na WSGE w Józefowie. Ja studiowałam tam prawo urzędnicze a brat bezpieczeństwo wewnętrzne i oboje jesteśmy zadowoleni z wyboru kierunków i studiów i nie mieliśmy problemów ze znalezieniem po tym pracy.

Gość Wiola

Czy rekrutacja w DSW jeszcze trwa? Można się zapisać online?

Wiola, na studia w Dolnośląskiej Szkole Wyższej możesz zapisać się przez internet poprzez naszą stronę. Rekrutacja trwa nadal i potrwa do zapełnienia wolnych miejsc na oferowanych przez Nas kierunkach studiów.

Pozdrawiam,

Gość Wiola

Dziękuję za odpowiedź, a czy istnieje możliwość uzyskania stypendium w DSW?

Wiola, podejmując studia w Dolnośląskiej Szkole Wyższej będziesz mogła skorzystać ze stypendiów: socjalnego, specjalnego dla osób z niepełnosprawnością, rektora dla najlepszych studentów. Możesz także starać się o zapomogi lub skorzystać z kredytu studenckiego.

Pozdrawiam,

Gość Wiola

Dziękuję, wszystko jasne. Jestem już po pierwszym zjeździe i jestem bardzo zadowolona. Jestem pewna, ze te studia to był dobry wybór 🙂