Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżoupieczonamamaJUSTYNA

świeżo upieczone mamy-ZAPRASZAM:)

Polecane posty

jestem świeżo upieczona mama moje maleństwo ma 2tyg i 3dni:)

podzielcie się swoimi doświadczeniami:)

Gość cherisssa
witam! moj bejbisek ma 4 tygodnie i 2 dni, ogolnie jestem przeszczesliwa ale wcale nie jest latwo, karmie piersia mloda chce byc ciagle przy cycu czesto placze a ja razem z nia, wydaje mi sie ze cos robie nie tak ze nie umiem sie nia zajac roznie to ze mna bywa ale kocham ja ponad zycie :) pozdrawiam napisz jak Ty sobie radzisz?

Gość kinda86
ja jestem mama od tygodnia i jestem kompletnie zalamana........

Gość kinda86
na poczatku nie mialam pokarmu,wiec karmilam w szpitalu butelka,potem dostalam pokarm ale on juz nie chce i nie umie ciagnac z cycka. Podaje mu Nan antyalergiczne i sciagam laktatorem i mu podaje w dzien ale ciagle jst glodny. Meczy mnie ta sytuacja, bo sciagam tym laktatorem i co chwila wyparzam butelke itp, nie wiem o ktorej bedzie jadl. Nie wiem co robic,najchetniej to bym go chciala odstawic od cycka tylko jak to zrobic skoro pokarm caly czas leci...? moj maluch robi kupki raz dziennie, tez poplakuje w dzien ale puszcza baczki, to dobrze czy zle, bo juz nie wiem?i co moge zrobic jesli to zle ze puszcza baczki a nie ma kupki? caly czas wydaje mi sie, ze sobie nie radze i szkoda mi malca, ze ma taka matke jak ja.....

Gość grace.
Moje dzieci mają już po kilka lat, ale pamiętam te pierwsze dni i tygodnie i wiem, ze lekko nie jest. Przy kolejnym dziecku jest łatwiej, doświadczenie robi swoje, poza tym jest starsze, na którym też trzeba się skoncemtrowac, wiec nie ma kiedy rozkminiac się nad soba. Ale dla pocieszenia dla wszystkich swiezych i podłamanych, zmęczonych, niewyspanych mam - to wszystko minie, dzieci szybko rosna, a obecne problemy emocjonalne to tez wynik burzy hormonow i braku snu 🖐️

Gość kinda86
dzieki grace-powtarzam to sobie w przerwach gdy nie becze

Gość cherisssa
kinda86 --- jak ja dobrze Cie rozumiem :) Ty dopiero 1 tydzien, ja przez pierwsze dwa tygodnie wogole bylam wybita z obiegu, teraz juz jakos leci dzien za dniem, wszyscy mowia ze szybko mija ten okres ale czasem mi sie wydaje ze ja nie podolam ze macierzystwo mnie przerasta. W sumie nie wiem co lepsze czy butelka czy cycek, bo ja ciagle sie bije z myslami czy nie przestac karmic cycem, bo dam butelke i wiem ile zjadla i chyba dzieci lepiej i dluzej spia po mleku zmodyfikowanym, no nie wiem sama dzis minal miesiac od narodzin a zalozylam sobie ze pokarmie min 3 miechy. zobaczymy apropo baczkow to ja mysle ze to bardzo dobrze moja mala czasem tak sie prezy czerwona sie robi jakby nie mogla kupki zrobic a jak pusci baczka to odrazu jej lepiej. kazdy dzien jest inny ale sie nie poddaje i Ty tez musisz damy rade przeciez do tego stworzone jestesmy :)

Gość kinda86
ale przystawiasz do cycka czy odciagasz laktatorem?bo ja odciagam i to mnie doluje najbardziej.

Gość ROZWAZNA
STOP PRZYMUSOWI SZCZEPIEN! Glosujcie na Petycje Online jezeli nie chcecie byc przymusowo szczepione, Wy lub Wasze dzieci albo chociaz przczytajcie!!! Rzad za naszymi plecami uchwalil nowelizacje ustawy o szczepieniach a media milcza....

Gość rozwazna a ty sie
bujaj !!!! :P

Gość cherisssa
przystawiam do cycka, probowalam sciagac pokarm tylko raz i dalam sobie spokoj, bolalo mnie i pochlanialo duzo czasu aczkolwiek maluch tez potrafi ssac 1,5 h :/

Gość ROZWAZNA
Jezeli wolisz zeby to sanepid decydowal za Ciebie to prosze bardzo!!!

Gość Sysylwia
jestem mamą tygodniowego maluszka, i tak jak wy beczę codziennie nie wiadomo dlaczego, mąż w trasie, ale jest ze mną mama a mi dalej coś nie pasuje i sama nie wiem co. ech.. jakoś tak ciężko. A maluszek wsio z nim oki a ja martwie się kolejnymi dniami. nie wiem co się ze mną dzieje.

Gość nutiiiiii
wszystko co wydaje wam się ciężkie minie jak sen. Popatrzcie na ta słodka mała bużke na te rączki na to ciałko bezbronne na te oczka , które patrzą na was. W tym maleństwie jest cała miłośc świata ono do szczęcia potrzebuje tylko ciebie twojej opieki i miłości. Popatrzcie na dziecko w ten sposób a zmęczenie i złośc mina jak zły sen. Wiem co mówie mam dwóch szkrabów urodzonych w odstepie dwóch lat i lekko mi nie było.

Gość Sysylwia
ale skąd u mnie ten nieuzasadniony płacz i taki dziwny stres.. wkurza mnie to i dodatkowo dobija że idzie zima i będę siedziała w domu całymi dniami z tym maluchem.