Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagnola

wózek dla dziecka - gondola/spacerówka

Polecane posty

Witam Potrzebuję kupić wózek dla dziecka (gondola, spacerówka, fotelik) tak do 1500 zł. W internecie i sklepach jest ich tyle, że ciężko się zdecydować a każdy sprzedawca zachęca do kupienia właśnie od niego.... Potrzebuję rady mam, które już użytkują wózeczki i z góry bardzo dziękuję za pomoc i wszelkie uwagi. Co jest dla mnie ważne: - jakość wykonania, wytrzymałość (wózek będzie użytkowany w różnych warunkach - miasto, las, drogi piaszczyste...) - wygodna spacerówka dla dziecka, dość duża aby dziecko bez problemu mogło korzystać z niej jak najdłużej z wentylkowaną budką, ale też dobrze zabezpieczającą dziecko przed wiatrem i chłodem - pompowane, amortyzowane koła, przednie skrętne - lekkość (muszę wnośić wózek na piętro) - regulowana wysokość rączki - szybkie i wygodne wypinanie wózka i składanie stelaża. Wstępnie rozważam takie modele jak: - Tutek Grander - Riko Alpina - Bexa B4 Jeśli użytkowałyście któryś z tych wózków to poprosiłabym o opinię. A może warto zwrócić uwagę na jeszcze jakiś inny model?

Gość no cóż powiem ci że
za dużo byś chciała za te marne 1500 zł... wózki z takimi funkcjami i udogodnieniami, jakich sobie życzysz, kosztują o wiele więcej

Wydaję mi się, że w tej cenie da się kupić dobry wózek. Te trzy wózki spełniają te funkcję, szczególnie Tutek Grander. Chcę się dowiedzieć, jak to wygląda z nimi w praktyce. Może ktoś użytkował wóżek Tutek Grander, Riko Alpinę lub Bexa B4 i coś doradzi??

Gość alpina amigo
Ja mialam riko amigo. Chyba podobne do alpiny.... wygodny fajny wozek, bez zastrzezen poza ciezkoscia - ale alpina jest chyba lzejsza i ma hamulec srodkowy

Nie znam tych wozkow ale bede szczera, jakbym teraz kupowala wozek to nie kupowalabym 2w1 lub 3w1 ( mialam 2w1) tylko cos na poczatek, nawet uzywana gondole a pozniej jakas dobra spacerowke, moze byc i uzywana ale dobra bo tego dluzej sie uzywa. Spacerowki Ci nie doradze bo ja nie potrzebowalam na spacery po lesie itd. Tylko typowo miejska spacerowke po rownym podwoziu i idealnie sie u mnie sprawdzil maclaren w codziennym uzytku, ale on ma male kolka i nie wszedzie sie sprawdzi. Z tej spacerowki z 2w1 prawie nie korzystalam, ciezkie to, ciezej sie skladalo i nie byla taka zwrotna. Dlatego radze glownie kieruj sie przy wyborze spacerowka bo nia dziecko najdluzej jezdzi

Gość a ja uważam, żeeee...
wózek wielofunkcyjny jest lepszy niż osobno spacerówka i osobno głęboki. Moje rady: - skup się na wersji spacerowej, żeby ci odpowiadała. Głęboki jest używany przez 5-6 miesięcy - spacerówki w wózkach 2w1 w cenie do 1000 - 1500 mają słabe, małe kółka - wielofunkcyjny wychodzi taniej niż 2 wózki osobno - jak się przyzwyczaisz do jednego stelazu to czasem ciężko wskoczyć na drugi - nie kupuj przez internet. W zwykłym sklepie możesz sobie pojeżdzić, sprawdzić wszystko, dzwignąć, sprawdzić i często masz gwarancje na 2 lata a w necie z reguły tylko rok co do marki to sama musisz wybrac, kazdy podchodzi indywidualnie do tego.. np dla roznych osob 13 kg na wozek to duzo dla innych malo. z awaryjnoscia jest roznie, nawet najlepsze mari sie psuja wiec na to nie patrz. na to jest gwarancja........ przetestuj w sklepie wozek, szczegolnie spacerowke

Gość ..........................caAB
wszystkie te cechy ma jeszcze bolder sd :) + jazda przodem i tylem do kier jazdy :) nowy ok 2tys 3w1

Gość mamusia dzidziusia...
ja mam tutka i sobie chwale, narazie korzystam tylko z gondoli. stelaż jest troche ciężki, ale znoszenie nie sprawia wiekszych kłopotów, można jezdzic przodem i tyłem, a poza tym wszystko o czym pisałaś, jest wytrzymały, jeżdże wszedzie i nigdy nie bylo problemu, koła pompowane i amortyzowane, przednie skrętne, regulowana wysokość rączki 3 stopniowa, błyskawicznie sie wypina i składa stelaż.

Gość roan marita
śliczny, wygodny

Gość fndjsbeujrhk
i po co się, tępoto, odzywasz? roan marita nie spełnia kilku wymagań autorki

Dzięki za opinię o Tutku :) Też mnie najbardziej przekonuje jak na razie... Martwi mnie jednak to, że w spacerówce budka od dołu nie ma ściągacza ani rzepów i może podwiewać dziecku. Planowo powinnam urodzić pod koniec września, więc spacerówki zacznę używać w okolicach lutego - marca, a wtedy jest niestety zimno :( Czy któraś z Was używała już spacerówki Tutek Grander? Jak się spisywała?

to znów ja, w spacrówce jak i w gondoli jest taka osłona http://www.tutek.pl/produkt,144,GRANDER_G4_SZARY_+_WRZOS tutaj jest ładnie pokazane:)

Gość ja mam i polecam
wózek 3w1 tako captiva acoustic. aluminiowy stelaż, głęboka gondola czyli taka jak jest Ci potrzebna bo na raczej zimne miesiące. Gondolw z funkcją kołyski. Spacerówka na 36 miesiące, duża i bardzo dobrze pomyślana. Wózek można sprytnie i szybko przemodelować z gondoli na spacerówkę czy na wpięcie fotelika. Regulowana rączka, pompowane koła, przednie skrętne ale z możliwością blokady. Amortyzacja. Do tego producent dorzuca torbę, parasolkę, moskitierę, folię p/d. Firma ma sklep firmowy w Czestochowie pofatygowaliśmy się z Wrocławia po zakup tego wózka, chcieliśmy go obejrzeć. Otrzymaliśmy rabat 120 zł i za ten wózek zapłaciliśmy 1570 zł. polecam z czystym sumieniem. p.s. oczywiscie ich wózki można kupić w innych sklepach lub zamówić bezposrednio od producenta na wysyłkę.

captiva acoustic też jest dość fajnym wózeczkiem, ale troche za ciężkim dla mnie.. Wózki Tako to około 16 kg, a Grander ma 10 kg. Mieszkam w bloku, co prawda z windą, ale na piętro muszę się wgramolić... Poza tym odwiedziny u rodzinki też wiążą się z wchodzeniem po schodach. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tej osłonki z tyłu budki w spacerówce Tutek Grander. Może dziwne, ale nie kupowałam wcześniej nigdy pojazdów tego typu... Otóż czy w Granderze wersji spacerowej budka jest przypięta do oparcia i jak je obniżam to ta budka obniża się razem z nim? W syuacji kiedy tak by nie było i budka nie by się nie obniżała z oparciem to tego materiału z tyłu przy niższym lub płaskim poziomie oparcia poprosu zabraknie....

aż poszłam sprawdzić tą spacerówke:) a więc budka jest przypięta do oparcia ale można ją poruszać do przodu i do tyłu, czyli jak weźmiesz spacerówke do pozycji np leżącej, budke troszke odchylasz do tyłu i gotowe, tam z tyłu sie zaczepia ten materiał o spacerówke i już:)

:) Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Chyba jestem już zdecydowana na ten wózeczek. Pozdrawiam