Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prazynka5546

pomózcieeee!!!!

Polecane posty

Gość prazynka5546

witam drogie mamy. chciałam zapytac co powinnam jesc w ciazy zeby dziecu nic nie zabrakło.. dodam ze jestem osobą ubogą wiec nie stac mnie na wszystko. dlatego chcialam zapytac jak jesc tanio a zdrowo. liczy sie tylko dziecko. Nie chciałabym zeby "wyrosło" na zupkach chinskich.. czesto nie mam obiadu bo nie mam pieniadzy i martwie sie ze nie dostarcze wszystkich składników. praktycznie co dzien jem tylko chleb czasem jakis owoc. staram sie ale nie moge zniesc ze nie moge zapewnic dziecku wszystkiego..:(

Gość Nie chcę prawić morałów
ale skoro już teraz cię na nic nie stać to jak ty sobie poradzisz po porodzie? Jest sezon-jedz dużo owoców,warzyw...nie są drogie.Tak to nie ma szczególnej diety ciążowej.Byle nie przeginać z chemią.

Gość cooooooooooooooo/
to po jaki huj decydowalas sie na dziecko????:O a co dziecku zapewnisz? JAK DLA MNIE TO PROWO/1/10 DZIECIOM SIE NUDZI HAHHAAHHAA

rozumiem że to jest ciąża nie planowana??Współczuję ci sytuacji.Po porodzie to ty chyba nic nie będziesz jadła bo pampersy,kaszki,mleko,pierwsze posiłki po 4 czy 6 miesiącu.

Gość prazynka5546
Chodzi o to ze to 2gie dziecko wiec jest wiecej wydatków a tylko maz pracuje.. nie prosilam sie o drugie. tym bardziej ze sie zabezpieczalismy. pierwsza ciaza tez przez tabletki antykoncepcyjne. taki pech..

Gość prazynka5546
lęborka, a czemu pytasz?

Gość no niezle niezleeee
jeszcze lepiej:O:O:O;D taa zawsze sie tlumacza ze przez tabletki a to ty nie wiesz ze biorąc tabletki tez mozna zajsc w ciaze???:O

Gość prazynka5546
ale tylko w 1% ! skad mialam wiedziec ze to własnie mnie trafi..? moja znajoma juz 5 lat uzywa takiego sposobu i nie ma dzieci.

Gość no to festtttttttttttttttttttt
ty to nie twoja znajoma:O

Pokupuj teraz owoce i warzywa, sa tanie i pomroz, np. fasolke szparagowa.

Gość prazynka5546
Mimo wszystko kocham swoje dziecko.. i jedno i drugie. i nie wiem co bym zrobila gdybym nie miala tego co mam. piszecie tylko o tym jak mogłam??!!! nie to chciałam usłyszec! staram sie jak moge zeby nic im nie brakowało! prosze was.. przeciez tez jestescie matkami!!!! :(

Gość prazynka5546
i oby zadnej z was nie przydazylo sie to co mi! w krótkim czasie stracilam prace, pieniadze i dach nad glowa! wiec nieprawcie mi morałów ..

Gość no to festtttttttttttttttttttt
a w czym my mamy ci pomoc???? nawazylas piwa to je wypij twoje zycie twój interes jestes nie odpowiedzialna nie mi cie nai troche zal szkoda tylko tych dzieci bo beda zyły w nędzy

Gość uprawiajac sex nawet
biorąc tabletki mozna wpasc to chyba dla ciebie oczywiste??:D noi na przyszlosc radze zeby dodatkowo twój men tez sie zabezpieczał:D

Gość lalalum!
ale kobietko, co my ci mamy zrobić? doradzić, jak robić konfitury z chleba czy co? z próżnego i salomon nie naleje przecież... szukaj pomocy w mopsie, caritasie, parafii swojej... w twojej sytuacji nie odmówią

Gość prazynka5546
pomóc??? co ty gadasz! pytałam o tania diete!!!! to bylo moje pytanie! ja sie tez nad soba nie uzalam ! i tez mi szkoda dzieci!!! ale tak juz jest ze jednemu Bóg da a drugiemu wezmie!!! przeczytaj dokładnie co napisałam!

Gość uprawiajac sex nawet
biorąc tabletki mozna wpasc to chyba dla ciebie oczywiste?? noi na przyszlosc radze zeby dodatkowo twój men tez sie zabezpieczał

Gość no jasne najlepiej ja teraz
dobic. Nie wiecie jaka ma sytuacje teraz a jaka miala wczesniej. A takim to najlepiej oceniac i jak zwykle sa najmadrzejsze. Jedz warzywa i jajka bo sa tansze niz mieso a tez zawieraja zelazo, zeby sie nie okazalo ze masz anemie. Kupuj naturalne jogurty w wiekszych opakowaniach bo sa tansze. Zakupy rob w wiekszych marketach albo na jakis bazarkach - jak nie masz kolo domu to rob raz na tydzien a wieksze

Gość tania dieteeeeeeeeee
eeHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

Gość sama sobie winnaaaaaa
jedz warzywa i jajka bo sa tansze niz mieso a tez zawieraja zelazo, zeby sie nie okazalo ze masz anemie. Kupuj naturalne jogurty w wiekszych opakowaniach bo sa tansze. Zakupy rob w wiekszych marketach albo na jakis bazarkach - jak nie masz kolo domu to rob raz na tydzien a wieksze to chyba autorko wie:D i nie trzeba jej tego tlumaczyc:O

Pytałam bo bym ci kupiła jakieś owoce i dała a tak to nie ma jak kasy nie wyślę bo nie wiem czy to nie oszustwo,mogę kupić witaminy w tabl dla przyszłych mam.

Gość ja tez zapytam jak tu
czesto nie mam obiadu nie masz na obiad a z czego wyzywisz dzieci?? kupisz pieluchy mleko przeciez to kosztuje i nie malo:O

Gość dogimamusia
Boze! co wy kobiety piszecie!!!! jak tak czytam to co drugiej z was zycze tego co Ona przechodzi. Nie martw sie, najwazniejsze tak jak piszesz, jest to ze je kochasz. Wtedy staniesz na żęsach żeby dac im jak najwiecej. Trzymaj się.

no tak-już na zimę sobie pozamrażaj warzywa.Porów słoiki.Teraz naprawdę dużo owoce i warzywa nie kosztują a jaki zapas na zimę będzie.I dużo lepsze.Zrób par.ę słoików ogórków,papryki.Jakieś dżemy.Ja robię ale z tego względu że lepsze swoje niż ze sklepu.Wczoraj np.zrobiłam cukinię do słoików.Wcześniej ogórki.I dżem truskawkowy.Bardzo dobra jest szparagówka konserwowa.

Gość prazynka5546
olga m Nie to nie oszustwo, ale z serca dziekuje. Nie chciałam zeby wyszło na to ze prosze o jałmuzne. nie przyjełabym ani grosza, uwierz. Nie zniosłabym tego ze sama nie potrafie. ale dziekuje za checi.

Gość zrozumieć człowieka !!!!!!
nie mogę patrzeć jacy ludzie są w tych czasach podli i bez serca !!!! dziewczyna normalnie się zapytała na forum co ma zjadać w ciąży bo martwi się o swoje dziecko ,chociaż jest biedna to stara się jak może a wy co ,teraz sama wypij te piwo,to jak urodzisz nie bedziesz jadła, KAŻDEMU W ŻYCIU MOŻE W SIĘ NOGA PODWINĄĆ , KAŻDEGO MOGA SPOTKAĆ TAKIE KŁOPOTY KTÓRYCH SOBIE NAWET NIE WYOBRAŻA I TO NIE JEDEN NIE DWA ALE MOGĄ SIE POSYPAĆ JAK LAWINA WTEDY CO ?? KAŻDA Z WAS POWIE SOBIE SAMA SE TO PIWO WYPIJ !!!!!!NIEJEDNA NAWET NIE BĘDZIE MIAŁA TYLE SIŁY CO TA DZIEWCZYNA ŻEBY TE TRUDNA CHWILĘ PRZETRWAĆ

Gość prazynka5546
skonczy dwa lata. jest kochany.