Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkaaa326

RATUNKU 32 LATA I SIWE WLOSY!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość alkaaa326

CORAZ WIECEJ NIE RADZE SOBIE MAM CIEMNE WIEC WIDAC TAK MI WSTYD...farbuje i znow tosamopo kilku dnaich grube sztywne.. co poczac?

Gość junn
Widać tak ma być. Moja koleżanka miała pierwsze siwe włosy w wieku 24lat -i to dość sporo od razu.

Gość alkaaa326
ale ja nie chce byc babbcia matko nie woiem czy jest lakarstwo jakies?

Gość sensseesii
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/metody-na-odsiwianie,t776.html?highlight=siwienie opical Nutrient Application For Grey Hair Retin-A combined with AHA [alpha-hydroxy acid] - applied topically to the scalp is under investigation as a means of returning grey hair to its original color. [New York dermatologist, Jim Baral - claims to have restored his hair color to normal after accidentally smearing the mixture onto his scalp. His hair color remained normal one year after the incident.] SOD [superoxide dismutase] compound - proposes to protect against graying, found in some gels. Omega 3 rich shampoo - works by penetrating deep into the hair follicle to deliver unprecedented nutrition to keep the hair follicle in its original colour. Pigments - Melanin can be encapsulated within liposomes and applied topically to the scalp in order to deliver melanin to the cells of hair follicles where it is then utilized endogenously to "pump" melanin which is responsible for hair color back into otherwise gray hair. Eugenol Oil - the principal active ingredient in cloves and clove Oil, applied topically to the scalp has been demonstrated to restore hair color. Indian Amla Oil - enriches hair growth and pigmentation, and increases the strength of hair follicles. Ashwagandha - helps to prevent and treat gray hair by increasing the melanin content of the hair. Ligustrum - is used in China to prevent gray hair. Tam jest więcej tego typpu info.

Gość ankaulijanka
ja mam 23 lata i muszę się od kilku lat farbować regularnie co 3 tyg, żeby widać nie było, są gorsze dramaty...

ciesz się, że masz włosy i nie dramatyzuj, kup porządną farbę i przyzwyczaj się do tego, że musisz włoski farbować regularnie, skoro nie jesteś w stanie zaakceptować tej odmiany.

Gość ja mam 35 lat
od 10lat regularnie farbuje.juz nie wyrabiam.po 2 tyg widac odrosty wiec 2 tyg strasze siwymi bo farbuje co 4 tyg. niestety farbowanie oslabia wlosy.mam z natury cienkie i delikatne:-(

32 lata to nie problem, wśród moich znajomych wiele dziewczyn zaczęło mieś siwe pasemka po 20 roku życia. Problem uciążliwy, ale niestety stresy, niedobór witamin z grupy B i inne czynniki. Sklepy z półproduktami mają w swojej ofercie produkty mające pomóc, jednak warto poczytać na ten temat, zanim się je zakupi.

Gość Lena Lenowa
dziewczyno ja mam 21 lat i od roku moja fryzjerka mówi mi, że mam siwe włosy na czubku głowy :)

Są bardzo fajne korektory do włosów. Można zamalować odrosty i dzięki temu przedłużyć trochę przerwę między farbowaniami. Ja mam ciemne włosy, kupiłam sobie taki korektor na allegro i jestem bardzo zadowolona.