Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JagaBagaBuuuuuu

SPLEŚNIAŁE jedzenie. Wdychanie tego smrodu jest szkodliwe?

Polecane posty

Gość JagaBagaBuuuuuu

Witam. Dziś omal się nie zrzygałam jak sprzątałam w kuchni. Zapomniałam o kilku garczkach, które kiedyś dawno temu włożyłam do piekarnika i tak sobie tam siedziały. Dziś otwieram - patrzę - a tu masakryczna pleśń w nich, która pokryła całkowicie ziemniaki, makaron spaghetti i budyń. Przy ogarnianiu tego myślałam poważnie, że żygnę ... w całym domu śmierdziało tak, że musiałam zrobić przeciąg. Teraz mam pytanie, czy takie coś mogło być szkodliwe dla zdrowia? To wdychanie tego aż do takiego stopnia, że brało na żygi ...

Gość łiła napuszona
Jeżeli nie robiłaś tego cały dzień to nie

Gość KoRnik11111122222
tak jest szkodliwe bo pleśń produkuje mykotoksyny, które powodują raka i nie tylko

Gość JagaBagaBuuuuuu
chwilę mi to w sumie zajęło zanim to ogarnęłam. Musiałam przelać to wodą, część wlałam do kibla a to grubsze wywaliłam na zewnątrz. Potem to przelałam wrzątkiem i zaczęłam myć płynem do naczyć, teraz się to cały dzień czyste moczy w wodzie .. ale jutro znów będę musiała to umyć ponownie ... nie zapomnę tego smrodu ... ledwo udało mi się to wywietrzyć

Gość JagaBagaBuuuuuu
No to pięknie ale mam nadzieję, ze taki jednorazowy przypadek nie spowoduje, że zachoruję na raka

Gość KoRnik11111122222
ludzie zwykle wciągają w chuuj mykotoksyn z klimatyzacji np. w pracy gdzie szef nie zmienia filtrów i grzyby rosną w najlepsze

Gość JagaBagaBuuuuuu
no i jakoś żyją. Może i mi nic nie będzie, ciekawa jestem tylko jakie grzyby w tym siedziały

Gość KoRnik11111122222
jest zwiazek z wdychaniem mykotoksyn z klimy i rakiem, wiec nie mów mi tu że wdychają i żyją, po prostu jest w tym element losowy jeden ma szczęście a drugi raka

Gość JagaBagaBuuuuuu
a to wiem, nie wnikałam już w to.

Gość gość06583
Mam pytanie. Zostawiłam jedzenie na tydzień w piekarniku i spleśniało. Czy powinnam używać tego piekarnika ? Jest to taki mały elektryczny piekarnik

Gość ...

Użyłaś ;)?