Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cotygadasz

W jakim kraju europejskim można legalnie nabyć broń

Polecane posty

Gość Cotygadasz

Jw

Gość Cotygadasz
A może ktoś poważny ?

Gość facet ci to musi pisać.
W Szwajcarii każdy obywatel ma obowiązek posiadać broń. A raz na ileś lat zgłosić się do wojska na szkolenie strzelania. A tak to ciężko coś znaleść. Można by tu liechtenstein i danie jeszcze podciągnąć

Gość tak to widze
jaka bron proc ,kusze,gazowa,ostra,hukowa,mysliwska,deko ,czarnoprochowa,elektryczna starczy ....

tylko że wiesz w żadnym kraju nawet usa ty nie kupisz broni. W szwajcarii i usa musisz mieć stały pobyt lub obywatelstwo. A potem możesz kupić uzi, bazukę czy co tam chcesz.

Gość Cotygadasz
No to tak ciężko dostać ten stały pobyt albo ożenić się z jakaś murzynka za kase ?

Dlatego wymieniłem szwajcarie bo tam można wszystko :) Ciekawy film na ten temat http://www.youtube.com/watch?v=XHX1_Jk_mvM Ojciec ma w domu broń którą wystrzalał by pół miasta.

Gość Cotygadasz
Kurwa szkoda że w polsce nie ma dostępu do broni :|

W szwajcarii jako facet nie dostaniesz. Jako kobieta wystarczy ślub z szwajcarem. Jako facet 10 lat pobytu. W stanach tylko 5 lub wylosowana zielona karta. A co chcesz sejm rozjebać ??

Gość oi8787o87o87
w polsce można nabyć legalnie, jeśli masz pozwolenie policji na posiadanie broni palnej 🖐️

Gość Cotygadasz
A jakie szansę ma polak na broń w szwajcari, w sumie to nie tak daleko więc może i dało radę by przemycić..

W polsce możesz se kurwa kupić 9mm maxymalnie. Jak zdasz testy psychologiczne, dostaniesz pozwolenie komendanta policji że jesteś dobry itd. Porównaj to do granatów ręcznych itd w szwajcarii. Lub to maksymalnie broni palnej o zasięgu do 700m w USA.

Gość Cotygadasz
Czemu kobieta dostanie facet nie ? A co do polski i pozwolenia od PL - hehe a co oni mogą mi tam dać za broń, nie znam się za bardzo ale wcisną mi glock i nara, potrzebuje czegoś większego - z tego co pamiętam w szwajcari produkuje się famas-y takie cacko by mi wystarczyło :)

Bo jako facet nie dostajesz obywatelstwa kobiety to chyba oczywiste a jedynie wasze dzieci. No tak mógłbyś się ożenić z szwajcarką wtedy nie 10 a 5lat i egzamin z znajomości szwajcarii, języka itd. JW w polsce możesz posiadać 9mm CZYLI PISTOLET a nie uzi czy coś.

Gość Cotygadasz
Żal widzę że obcykany w tych sprawach jesteś. A za pistolet jaki może mi zaoferować polska podziekuje. Czyli o broni mogę sobie pomarzyć, wiem że chyba jeszcze w niemczech jest jako taki dostęp do broni, albo norwegi bo skąd breivik dostał ak47 :P

Gość tak to widze
w POLSCE MOZESZ LEGALNIE kupic kazda bron tzw deko ,czarnoprochową ,wiatrówki do 17 jl kazda bron ktora nie posiada naboiu

Gość w dupie to mam!
W Polsce na różnych pchlich targach. Możesz też kupić w sklepie gazówkę i przerobić ją na normalny pistolet. :classic_cool: W google znajdziesz instrukcje i liste pistoletów gazowych które można bez problemu przerobić :D ps. mam nadzieje, że wykorzystasz tą wiedze we właściwy sposób :classic_cool:

Gość Cotygadasz
Nie wykorzystam wcale bo potrzebuje czegoś większego - ale dzięki za chęci

Gość kasaqwerty
W większości krajów europejskich można nabyć legalnie broń palną po uzyskani stosownego pozwolenia .W polsce można nabyć i posiadać broń palną do kalibru 0,50cala po uzyskaniu stosownego pozwolenia a nie jak pisał facet ci to musi pisać że do 9mm .

Gość kasaqwerty
I jeszcze jedno w Polsce nie można kupić broni gazowej bez stosownego pozwolenia

Gość s.Fiutacja, furtowa
srosownego, mozna kupić bez problemu, ciulu

Gość kasaqwerty
ćo to srosownego .Nie wiem kogo nazywasz ciulem . I co można kupić bez pozwolenia bo nie wiem co ci chodzi.

Gość gość
W Szwajcarii kupisz bez pozwolenia ani stałego pobytu ani nawet nie potrzebne tobie obywatelstwo potrzebne są tylko pieniądze i to bardzo duże jeżeli chcesz kupić broń większa niż 9mm

Gość SanMarino
W Andorze w każdym mieszkaniu musi być co na najmniej 1 karabin jeśli w mieszkaniu go nie ma państwo (Andora) dostarcza je właścicielowi (za darmo! :) ) Ta broń to na wypadek wojny I jeszcze na Svalbard (daleko na północy za Norwegią) tam też można nabyć broń bez zezwolenie z uwagi na niedźwiedzie polarne które często wchodzą do miast. Na całym archipelagu mieszka zaledwie 2.000 osób a temperatury latem osiągają aż... 5-7 stopni.

Gość jaga441
W Polsce też możesz legalnie kupić broń, jeśli masz pozwolenie :) Warto jednak w pierwszej kolejności nauczyć się dobrze strzelać. Tutaj http://asy-strzelectwa.pl prowadzone są takie szkolenia. Jeśli planujecie przystąpić do egzaminu, to warto się tam najpierw podszkolić.