Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasandraa123

Plamienia przy tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość kasandraa123

Witam. Niedawno zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Lesinelle. Są to moje pierwsze tabletki. Biorę je 14dni i ciągle mam plamienia. Mój lekarz uprzedził mnie, że mogą się pojawić ale nie sądziłam, że będą się utrzymywać tak długo!Jest to strasznie męczące i dlatego zastanawiam się czy jest to normalna reakcja mojego organizmu na te tabletki? I kiedy powinnam się na prawdę zacząć martwić i udać się do lekarza? Wyczytałam gdzieś w internecie, że takie plamienia mogą oznaczać za małą ilość hormonów. Co w takim razie zrobić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Gość jest jak najbardziej
normalne,czasami trwaja nawet 3 tygodnie w 2 cyklu powinno być już ok.

Gość Wiśnia,
Nie masz się czym na razie martwić. Gdyby jednak w drugim cyklu to się powtarzało, musisz iść do gina. Może będziesz musiała zamienić tabletki, bo te akurat dla Ciebie się nie nadają. A tak przy okazji - czy przed zapisaniem Ci tych tabletek gin skierował Cię na badanie poziomu hormonów?

ja biorę już drugie opakowanie Lesinelle. Przy pierwszym opakowaniu cały miesiąc miałam plamienia. Teraz jest już ok :) także spokojnie. Ja przed dostaniem recepty wykonywałam badania hormonów i miałam wszystko w porządku. Wiem że to uciążliwe bo sama miałam już dość ale to przechodzi :) :D

ja biorę już drugie opakowanie Lesinelle. Przy pierwszym opakowaniu cały miesiąc miałam plamienia. Teraz jest już ok :) także spokojnie. Ja przed dostaniem recepty wykonywałam badania hormonów i miałam wszystko w porządku. Wiem że to uciążliwe bo sama miałam już dość ale to przechodzi :) :D

Gość kasandraa123
Nie, właśnie nie dostałam żadnego skierowania na badania hormonalne a myślałam, że jest to wskazane przed przepisaniem tabletek. Lekarz tylko zadał kilka podstawowych pytań o okres, choroby, stan zdrowia i to wszystko ;/

Gość Wiśnia,
No to lekarz jakiś jasnowidz! Poczekaj do następnego cyklu i wówczas zobaczysz czy jest OK.

to jakiś baran a nie lekarz :-O powinien dać ci skierowanie na badania ... nie każda kobieta może brać antykoncepcje :-O

Gość sylwia_91
Ja też jak brałam tabletki miałam plamienia... Przez cały pierwszy cykl, a w następnym już zniknęły, wszystko się unormowało:) To jest zupełnie normalne... Chyba, że plamienia utrzymują się już naprawdę długo, wtedy trzeba poprosić o zmianę tabletek...

Gość kasandraa123
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Trochę się uspokoiłam tylko teraz pojawił się nowy problem: wczoraj i dzisiaj plamienia były dosyć obfite. Przedtem była tylko niewielka ilość brązowo-czerwonej wydzieliny a przez ostatnie dwa dni jest tak jakby sama krew, coś jak przy pierwszym dniu okresu. Nie wiem czy powinnam się niepokoić przez to? Innych objawów nie mam.

Gość muminka91
przy pierwszym cyklu moze sie zdazyc, ale jak bedzie to sie powtarzac, to koniecznie trzeba odstawic tabletki. ja tak mialam przez 3 miesiace i wyladowalam w szpitalu z ryzykiem wykrwawienia. takze uwazaj.