Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikisos

Kupujecie mięso na tackach ? Gdzie i jakie ?

Polecane posty

Gość ikisos

Ja się staram unikać takich zakupów. Przeważnie jeżdżę do naszej sprawdzonej masarni. W piątki zawsze wszystko jest świeże, ale czasem zdarza się tak, że akurat nie pasuje mi, żeby jechać wtedy na zakupy z rana i kupuje coś na szybko w Tesco czy Biedronce wieczsorem na tacce, ażeby było na obiad. Te mięsa chyba nie są najlepsze, ale już nie ma wyjścia to jakie kupować ? Których producentów ?

Ja nie. Kupuje raz na 2 tyg. wiecej miesa i mroze w opisanych woreczkach.

Gość pewna nieznajoma _
raz kupiłam mielone na tacce w Tesco i śmierdziało :-0 więcej nie kupuję w marketach mięsa

Gość ikisos
Ja tez kupuje zazwyczaj więcej i mrożę, ale tak jak mówie zdarzy się że nie ma i trzeba coś na szybko.

Gość mama 14msc chłopca
Ja kupuje tylko piersi z kurczaka paczkowane. W biedronce są normalne świeze. Mielone czy na koltety schabowe czy na gulasz-mam od teściów z własnego prosiaka. Cielęcinke załatwia moja babcia.

Gość moze matka chce po prostu zeby
3/4 takiego miesa jest nieswieze - wlasnie na tacki dają to, co luzem moze sie nie sprzedac, a ofoliowane pójdzie, bo klient nie zauwazy, ze wstretne, a i wygodniej, bo w kolejce stac nie musi. kupujcie mieso tylko na wage, a jak juz w tackach - to od daty waznosci odejmijcie minimum tydzien.

Gość tralala xxx
Ja kupuje mieso w jednym sklepie tylko .Kiedys zanim odkryłam mój sklep zaopatrywałam sie w biedronce i nigdy nie zdarzyło mi sie by smierdziało miecho !

Gość gość
Nie jestem za kupowaniem mięsa w hipermarketach. Jakoś mu nie ufam.

Gość gość
w życiu nie kupiłam mięsa w TESCO czy Biedronce a już na tacce tym bardziej bym nie wybrała.

Gość gość
kupuje czasami na tackach-głównie filety, nie kupuje za to w małych masarniach bo tam ze względu na niewielką ilość klientow mieso czesto jest stare, tak jak i wędliny, ktore lezakuja tam tygodniami,

Gość gość
Drób, czerwone mięso i ryby przechowuje się w sklepowych lodówkach na jednorazowych tackach oklejonych folią. Między mięsem, a tacką jest specjalna wkładka, która wchłania całą wilgoć z mięsa. Takie same wkładki stosuje w m.in. w pampersach i podpaskach! Soki z mięsa wsiąkają we wkładkę, w której jest specjalna substancja pochłaniająca wilgoć (poliakrylan sodu). W środku całość miesza się ze sobą i przez poucinane krawędzie wycieka ohydna żelowa maź. Jest to połączenie mięsnych soków, krwi i chemicznej substancji.

Gość gość
ja kupuje w biedronie filety z kurczaka i schabowe na tackach, nigdy nie spotkałam sie z nieświeżym mięskiem , kupuję tez łososia i pstrągi na tackach w biedronce i są dobre , natomiast mielone mi nie pasuje chociaż jest z morlin , kurczaki kupuje u rzeźnika , wołowinke , dziele na porcje i jest na pare obiadków.

Gość gość
nie kupuję tylko w osiedlowych masarniach, gdzie regularnie są świeże dostawy i mnóstwo kupujących. Np Szubryt, wciąż są tam kolejki więc nie ma mowy aby mięso było stare. Zresztą nie zdarzyło mi się tam kupić nic śmierdzącego.

Gość gość
W biedronce to kupuję jeśli już tylko artykuły higieniczne ewentualnie makaron, cukier. Mięsa w życiu, nie odważyłabym się.

Gość gość
Słyszałyście coś o mięsie firmowym kiszeczka?

Gość gość
W biedronce? Serio? te lodówki nie zawsze czyste są przecież...

Gość gość
Karczew, ulica Żaboklickiego – chyba jeden z lepszych sklepów mięsnych.

Gość gość
ja również kupuje i nigdy nie zdarzyło mi sie żeby a było śmierdzace. zawsze smaczne i świeże. kiedyś oglądałam program że jeżeli mamy wybór to najlepiej kupować mięso hermetycznie zamykane, sprawdzonej firmy bo to najbezpieczniejsze.

Gość gość
to jakie mięso najlepiej kupować, bo ja to po prostu oceniam czy pasuje mi wizualnie i tyle

Gość gość
Ja kiedyś kupowalam w biedronce ,tesco , lidlu itd . ale teraz nie kupuje , kilka razy całego kurczaka musiałam wyrzucic , albo mieso nieświeże . W osiedlowym miesnym mieso po kilku godz smierdziało itd , wchodze tam gdzie sprzedają tylko same mięso , i tak w jednym kupuje wędlina a na mieście np, porcje rosołowe mam tanio po 5 zł , kilogram schabu ( kroje i mroże ) , szynke , karkówka , żeberka lub co tam innego , wiem , że jest zawsze świeże . Tyle miesa starcza mi zazwyczaj na ok 2 tygodnie wiec nic nie brakuje . Planuje mniej wiecej obiad wtedy i rozmrażam a jak coś wypadnie to wtedy marynuje i pieke lub smaże . Acha codziennie mają świeże dostawy i klientów multum , zawsze kolejka juz od rana .

Gość gość
ale macie problem jak traficie na nieswieze mieso np w biedronce a data jest pare dni jeszcze do przodu to idzcie do sklepu i zwroca wam kase

Gość gość
Mi by sie nie chciało biegać do biedronki czy gdzie indziej by zwrócić mieso i wykłucać sie o kase , zwłaszcza po pracy , dlatego kupuje w sprawdzonych sklepach .

Gość gość
staram się kupować w sklepach z dobrej jakości żywnością, jeśli chodzi o mięso to http://www.kiszeczka.pl/ mają dobre wędliny wiejskie, mięso białe

Gość gość
w mięsnym,gdzie są świeże dostawy i dobra jakość

Gość gość
Ale przecież w osiedlowych masarniach mięso jest od tych samych producentów, co w marketach! Wiem, bo sama pytałam pań w osiedlowym mięsnym od kogo biorą mięso ;). Tak przynajmiej jest w dużych miastach, na wioskach pewnie nie.

Gość gość
Rzeczywiście moim zdaniem najlepsze mięso jest z masarni. Dobre, smaczne, świeże, dobrze się je piecze i smaży, a wyroby mięsne wprost spożywa. Ja mam taką masarnię http://czachorowskamasarnia.com.pl/ w niej zawsze kupuje i to są mega smaczne rzecz.

Gość gość
W Lidlu jest duży wybór mięs na tackach.

Gość gość
Ja kupuję mięso od http://cezan-ubojnia.pl/ bo mam pewność, że jest ze sprawdzonego źródła i jest jakościowo bardzo dobre.