Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kakaduu

Ciąża i lęk. Jak sobie z tym radzić?

Polecane posty

Cześć dziewczyny . Mam 20 lat i jestem w 4 miesiącu ciąży . To moje pierwsze dziecko bardzo chciałam je mieć. Boję się że nie dochodzę do końca ciąży , że coś mu się stanie itp. Ciągle o tym myślę. To jest okropny nie daje sobie rady z ty,m :(

Gość Niuniulkai
Jak będziesz się aż tak bardzo przejmowac to mozesz sobie tylko zaszkodzić nerwy nie służą dziecku ba mogą nawet przyspieszyc poród wiec głowa do góry znajdź sobie coś porytecznego do roboty bo po prorodzie na nic nie bedzie czasu a gdy masz dołą idź do sklepu i pooglądaj ciuszki dla dziecka mi to pomagało ;)

Gość moze matka chce po prostu zeby
a zcemu takj szybko sie zdecydowalas na dziecko? ja w tym wieku bym sie zalamala, gdybym byla w ciazy

my sie staralismy przez rok bardzo pragnelismy dziecka a jak zobaczylam 2 krechy to sie poryczalam bo sie przerazilam ale teraz juz 4 tydz troche strachu minelo i zostala radosc

Gość ojtam ojtam
oj dopiero po porodzie będzie lęk i stres i mega przygważdzajaca odpowiedzialność - przy każdym ulewaniu, gorączce, katarze itd

po porodzie jak po porodzie ale takie dziecko to przynajmniej 20 lat tzreba wychowywac i brac za nie odpowiedzialnosc. macierzynstwo to jazda bez trzymanki

Ja tam wcale nie żałuję że będę mamą :) wiem że jestem na to gotowa i chodzę uśmiechnięta gdy pomysle o swoim maleństwie :-) oby tylko wszystko było ok