Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghiop

kobieta pracujaca a "kura domowa"

Polecane posty

Gość ghiop

wg mnie kobiety pracujace budza wiekszy szacunek niz "kury domowe". tzn sa bardziej szanowane, rzadziej zdradzane przez mezow itp. a co Wy o tym myslicie?

Gość nie przyklasniemy ci
to że kobieta nie pracuje to nie znaczy że jest kurą domową. Można nie pracować i jednocześnie nie uslugiwać mężowi

szacunek maja te, ktore sie rozwijaja, maja pasje, zainteresowania i nie ma tu znaczenia, czy kobieta pracuje zawodowo czy tylko w domu

Gość x,y,z,
są też kury domowe które jednocześnie pracują. Dużo jest kobiet ktore wracają z pracy i gotują obiad,piorą i sprzątają a kłada sie spać o 24 jak już wszystko jest zrobione

Gość ghiop
no wlasnie wg mnie kobieta majaca pasje, ktore to finansuje maz/ nazeczony zalicza sie wlasnie do kur domowych. chodzi mi o to ze kobiety bedace "zaradne finansowo"sa tymi szanowanymi. co innego jesli pasja przynosi zysk- wtedy to juz pasja polaczona z praca

Dla mnie kura domowa jest tylko wtedy jesli ma pasje ktora to pasja nie jest rozwijajaca intelektualnie ani artystycznie, np. czysty dom, robienie swiezego jedzenia dla meza

Gość ghiop
dla jasnosci: MAM NA MYSLI NIE PRACUJACE KOBIETY BEDACE NA UTRZYMANIU MEZA. tym, ktorym pracuja na dwie zmiany najpierw praca a po pracy gotowanie, dzieci, zwierzeta itd nisko sie klaniam, podziwiam i nie zazdroszcze.

Gość fedora2345
Uważam że to prawda, ale tylko jeśli chodzi o szacunek osób obcych, nie znających danej kobiety i osądzających kobiety pracujące i zajmujące sie tylko domem. Ogólnie widzę, że jedne osoby niezależnie od wszystkiego budzą szacunek a inne nie, choćby były dyrektorami i tak ludzie pod nosem się z nich naśmiewają. Tak samo jak jedni nauczyciele mają posłuch wśród uczniów a inni nie, albo tak samo jak jedne kobiety mają powodzenie u facetów a inne nie.

Gość ghiop
dokladnie czysty dom, swieze jedzenie to kura domowa. a pasja np. malarstwo przy czym obrazki sie nie sprzedaja tylko gromadza w domu a maz wszystko finansuje to nie jest "kura"? wg mnie jest. jesli zona wiecej zarabia to jest OK. nie wazne ile kto zarabia wazne aby zylo sie w miare godnie.