Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra jak się spasłam

który termin bardziej prawdopodony?

Polecane posty

lekarz z daty ostatniej miesiączki wyliczył mi termin na 22 sierpnia. a z ostatnich badań usg, z wszystkich pomiarów maluszka wychodzi, że termin będzie 13 sierpnia. jak myślicie, jakie jest prawdopodobieństwo, że faktycznie urodzę w okolicach tego 13-tego?

Ja z miesiączki miałam wznaczony na 25 lipca. Wg. ostatnich USG nawet na 15 lipca, a urodziłam 31 lipca :D

Gość softlan**
Mi z daty miesiaczki powiedział 1 luty a z daty USG 22 styczen...i urodzilam 1 luty :P

Gość klepoool
Wieksze prawdopodobieństwo z USG dziecko różnie się rozwija nie raz jest gotów przyjść 2 tygodnie wczesniej na świat nieraz później ale to zależy tez od wielu cynników, stres, jak o siebie w ciazy dbałaś itp

moje dziecko było duże i też usg wyliczało jakieś kosmosy, urodził się 2 dni przed terminem z OM. Tak naprawdę to dziecko decyduje kiedy jest gotowe wyjść więc nie przewidzisz...choć jeśli to pierwsze dziecko to stawiałabym bliżej terminu z miesiączki.

Gość właśnie zadzwoniła
Ja z miesiączki miałam na 29 stycznia a z usg na 12. Urodziłam 11 stycznia.

tzn jak od tego jak o siebie w ciąży dbałam? znaczy czy co dokładnie robiłam? nie piłam alkoholu w ogóle, papierosów nigdy nie paliłam, w domu nikt zresztą nie pali, kofeiny zero, dużo na świeżym powietrzu, z pracy zrezygnowałam, szybko na zwolnienie poszłam, bo raz, że miałam problemy z łożyskiem, a dwa, że mam okropną szefową i stresującą pracę, przed ciążą nie raz tabletkami uspokajającymi się ratowałam i wolałam w ciąży tego uniknąć.. co jeszcze.. dużo warzyw, owoców, wody, witaminy..

tak, to moja pierwsza ciąża. i trochę mnie lekarz nastraszył tym 13-tym, bo psychicznie nastawieni jesteśmy, że to jednak będzie później niż wcześniej :D

Gość klepoool
jak o siebie dbałaś : to tak jak wyżej napisałas czyli bardzo dobrze, bo jak się się pali i pije w ciazy to dzieci w wiekszosci rodza sie nawet do 2 miesiecy wczesniej

aaa nie nie, no to nic z tych rzeczy. używek absolutnie żadnych. nawet męża zmusiłam, że ma z alkoholu zrezygnować w ciąży, bo nigdy nic nie wiadomo :P

Gość Lena204
ja OM miałam na 14 września, a USG na 19 września, synek urodził sie 11 września

Czyli czytając Wasze przypadki nie ma reguły. Jak to mówią: nie znasz dnia ani godziny :D Niby wszystko już przygotowane, torba spakowana, kącik maluszka gotowy, czyli zaskoczenia nie będzie... No cóż. "Trza" czekać :D

Gość patrzysz tylko i wyłącznie
na termin z PIERWSZEGO USG GENETYCZNEGO, czyli tego zrobionego między 11 a 14 tc ponieważ tylko to usg jest brane pod uwagę przez lekarzy i miarodajne, bo do tego czasu wszystkie dzieciaki rosną tak samo, po tym czasie każde dziecko ma prawo rosnąć swoim tempem a jeśli już teraz w 33 tc dziecko w/g usg wygląda na większe o 9 dni, to świadczy tylko o tym, że urodzone w terminie będzie ważyć więcej niż 3,5 kg ponieważ maszyna usg ma ustawione parametry dla donoszonego w terminie dziecka na właśnie 3500g sprawdź zatem termin porodu ustalony na pierwszym usg genetycznym i tego się trzymaj

eee a jakie to jest usg genetyczne?? to normalne usg? chwila, lecę po papierki.

Gość KIKIJANKA
Ja miałam termin na 27 marca całą ciąza przebiegała prawidłowo 9 marca mąż musiał wyechać na 3 dni bardzo sie wkurzyłam , że nie zostaje ze mną jak dziecko ma przyjść lada moment na świat, on mówił że jeszce sporo czasu 8 marca byliśmy przecież u ginekologa i powiedział za w tym tygodniu napewno nie urodze 9 marca wieczorem dostałam bulów i 10 marca zostałam mamą . Mąż nie dowieżał

no a kiedy faktycznie się urodzi - tego nie wie nikt;)

Gość bbfghgh
najlepszy jest termin wg ostatniej miesiaczki, bo ten z USG będzie co chwilę się zmieniaj w zalezności jak szybko rośnie dziecko (i jakie będzie duże)...Obliczyłam mojej kuzynce, ze urodzi 8 marca (wg. miesiaczki) ...a co szła do gina,to jej mieszał w głowie..najpierw, że na końcu stycznia urodzi..potem, że w połowie lutego, a w sumie urodzła 12 marca...;) dziecko ważyło ponad 4500g....

na usg z 13 tygodnia mam, że termin 15 sierpnia.

no i tego terminu się trzymaj;) a kiedy miałaś ostatnią @?

Gość ojtam ojtam
jak najbardziej termin z OM - na usg ale z pierwszych tygodni tylko - potem każde dziecko rozwija się indywidualnie - jedne rodzą się 2300 inne 3300 a inne 4300 więc usg jest nie miarodajne - to tylko wzorzec sztucznie zrobiony

ostatnia miesiączka 14 listopada 2011.

OM 14 listopada