Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszkejem

jakie leki na grype zoladkowo jelitowa?

Polecane posty

Gość kaszkejem

u nas panuje w domu a czuje ze mnie brzuch boli i niedobrze mi co juz moge zaczac brac zeby zatrzymac to?

Gość dsdffd
na to nie ma lekarstwa, musisz przemęczyć

Gość junnn
na wirusy nie ma leków, nie zatrzymasz choroby. Dużo pić i uzupełniać elektrolity. I tyle. Trzeba to przetrwać.

Gość kaznodziejka
nifuroksazyd

są tabletki ale nie pamiętam nawzy coś na m...na receptę .Po pierwsz kup enterol w saszetkach i wypij 2 dziennie a jak już się zacznie to smecta i wygazowana cola

Gość oncejezyk
jak masz grype to nie wolno nic jeść . ale trzeba duzo pić..

Gość kaszkejem
niforoksazyt tribux polprazol i priobiotyk to wszystko moge wziasc?taki zestaw moge wziasc?

Gość kaszkejem
slyszalam wlasnie o tek coli a jak ona dzila?

wypij poł szklanki gorzkiej żołądkowej od razu... a potem nifuroksazyd sobie załatw, nospa się przyda i gastrolit jak nie chcesz wylądować w szpitalu z odwodnienia

wypij poł szklanki gorzkiej żołądkowej od razu... a potem nifuroksazyd sobie załatw, nospa się przyda i gastrolit jak nie chcesz wylądować w szpitalu z odwodnienia

Gość kaszkejem
slyszalam wlasnie o tek coli a jak ona dzila?

Gość kaznodziejka
cola jest po to zeby uzupelnic cukier do tego jeszcze paluszki solone i masz sol chyba ze wolisz pic wode z sola i cukrem ale to jak dla mnie najlepsza mozliwosc na wywolanie wymiotow wiec ja wole paluszki i kole no i nifuroksazyd.mieszanek bym nie robila.

Zawsze możesz wspomóc organizm probiotykiem np lacidofil czy trilac. Nie zaszkodzi pić herbatki ziołowe. A prawda jest taka, że jeżeli złapiesz wirusa to jedyne co możesz zrobić to go poprostu brzydko mówiąc wydalić z siebie. Wtedy lekka dieta, żadnych owoców ani surowych warzyw. Ostrożnie z mlekiem i produktami mlecznymi. I przy dużych wymiotach i biegunce uzupełnienie elektrolitów płynem nawadniającym, do kupienia w aptece, bez recepty. I cierpliwości. ;-)

Gość po grypie
coca cola odgazowana najlepsza. nifukrosazyd tabletki w aptece.

Gość kpj
stoperan loperamid na biegunke a diphergan na wymoty duzo pic w aptece dadza ci tez elektrolity - nie lekcewaz tego u mnie skonczylo sie przyjkazdem pogotowia i zastrzykami bo nie bylam w stanie podniesc sie z podlogi jak upadlam :( idz do apteki poki cie nie rozlozylo

Gość caffe_terria
smecta jest najlepsza i nifuroksazyd to mieszanka najskuteczniejsza

Gość okjhgfdsa
stoperan wiecej szkodzi niz ;pomaga nie wolno tego zatrzymywac tylko wydalic syf i to najlepsze i duzo pic

Gość okjhgfdsa
stoperan wiecej szkodzi niz pomaga,nie wolno tego zatrzymywac trzeba wydalic i duzo pic

Gość kaznodziejka
po to wlasnie cola i paluszki zeby nie braklo cukru i soli, przynajmniej da sie funkcjonowac tak samo branie kilku lekow nie jest konieczne nifuroksazyd dziala i na biegunke i na wymioty. z tego co pamietam lepiej oslonki brac pozniej na odbudowanie flory bakteryjnej a nie w trakcie brania takich lekow bo oslabia sie ich dzialanie.

Gość jijiojoi
wypij coca cole - mowie powaznie.

Gość kaszkejem
wzielam nifuroksazyt i flore narazie tylko mnie brzuch boli i troche mdli ale jak bylam kupe to byla normalna:) moze ten nifuroksazyt zatrzymie dalszy rozwoj choroby? kurde ja tak tu pisze bo mam lek przed wymiotowaniem i moge nawet z okna wyskoczyc byle by tylko nie zygac:/