Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niuniaaaaaaa123456

pierwsza spowiedź przedślubna

Polecane posty

Gość Niuniaaaaaaa123456

trzeba sie do niej jakoś specjalnie przygotowywac?? czy jeśli ktoś wspłżył kilka razy przed ślubem to dalej ma do niej przystąpić czy dzień przed??

Gość Niuniaaaaaaa123456
wiesz co, nie życze sobie, żebyś obrażała/ obrażał Krzyż. Nie podoba sie , to lepiej przemilcz.

Gość pakopakox
o jaka wielka katoliczka. co prawda nie ma pojecia co jej religia mówi na temat seksu przed slubem, ale za to wie kiedy ktoś obraża jej uczucia religijne.. dały byście spokój z urządzaniem cyrku i wzięły slub w urzędzie jak macie gdzies zasady niby waszej religii

Gość Niuniaaaaaaa123456
Grzech zdarza sie popełnic każdemu!! A Bóg jest od wybaczania a co innego jak sie robi z tego jaja.

Gość wkurzona panna mloda
znam osobe ktora nie powiedziala na spowiedzi ze mieszka z narzeczonym i ze wspolzyja.

Gość yukki
wyspowiada się ze wszystkiego, a potem do ślubu zachowu czystość - nie m a łątwo :P

Gość julkaaa 25
ja mam juz za soba 1 spowiedz, wyspowiadalam sie z tych klopotliwych grzechow jak mieszkanie przed slubem itd i bylam bardzo zaskoczona bo ksiadz wlasciwie nie przejal sie, nawet nie skomentowal tego w zaden sposob, spodziewalam sie jakiegos komentarza, a widac trafilam na bardzo liberalnego ksiedza, uwazam ze powinno sie wyspowiadac ze wszystkiego, wziac odpowiedzialnosc za siebie i zwiazek, zwlaszcza jak jest okazja, latwiej to powiedziec w czasie przedslubej spowiedzi niz w czasie zwyklej, a co do tego ze ta spowiedz jest stosunkowo szybko i wiadomo ze pewne grzechy sie popelni ponownie do slubu- ja mysle ze powinno sie jeszcze raz powotorzyc to co sie zrobilo na spowiedzi dzien przed slubem, tyle ze ta ostatnia noc powinna byc spedzona wg mnie osobno np u rodzicow.

Gość wielka katoliczka
a to rucha się przed ślubem... Nie masz szacunku do krzyża, a pierwsza rzuci się z pyskiem

Gość wielka katoliczka
jezus__91, a co ty tak z gołym fiutem?

Gość adssf
Jeśli zależy ci na życiu wiecznym to powiedz wszystko najwyżej dostaniesz mega-burę i po krzyku!! Egzorcyzmy Amelise Michel,życie Teresy Neumann, czy egzorcyzmy księdza Amortha podczas których opętani plują gwoździami które po spadnięciu na Ziemię znikają potwierdzają zarówno istnienie Boga i Szatana w świecie to wszystko jest prawda!! PS Na wszystkie złamania i choroby układu kostnego polecam Serwinkę z tarła!

Gość ajdka z tej strony
Nam katecheta na naukach przedmałżeńskich powiedział, że współżycie nie jest grzechem i z tego nie mamy się spowiadać. Natomiast grzechem jest "niezachowanie czystości przedmałżeńskiej" . Tak też się wyspowiadaliśmy.

Gość ajdka z tej strony
dodam jeszcze, że jak się mieszka wcześniej w wybrankiem to o tym fakcie się informuje księdza. Wtedy idzie się tylko do tej spowiedzi dzień przed ślubem a pierwszej wcale nie ma. Większość księży wbrew powszechnej opini dostosowała się chociaż w tej dziedzinie do realiów. Taką podpowiedź tylko dam. Ja spowiadałam się z niezachowania czystości przedmałżeńskiej a mój facetktóry był za mną w kolejce do spowiedzi zapomniał to powiedzieć. Ksiądź go srogo zbeształ, że kłamie podczas spowiedzi:)