Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

a wiec tak ;] mam 16 lat , skoncze je dopiero w listopadzie i maly problem .. zrobilam to z chlopakiem bez zabezpieczenia z dojsciem we mnie w 2 dni przed "planowana" owulacja . opieram sie na kalendarzu dni plodnych i nieplodnych , chodz wiadomo , zawodzi ;] mam bole brzucha , na nic niemam ochoty , czasami jest mi niedobrze , ogolnie czuje sie zle , inaczej .. do miesiaczki jeszcze jakies 2 tyg . i teraz pytanie, czy sa jakies szanse ze w tej ciazy nie jestem ? i co zrobic jak bede? usunac? niepotrafilabym , mam stalego chlopaka ktory bylby przy mnie napewno ale to zadne zycie.. osoby ktore maja prawic mi moraly ze jaka to jestem zla i wgl maja nie pisac , bo potrzebuje konkretow a nie moralow bo dobrze wiem co zrobilam ;)

Gość adinnaaaa
pomysl z tym kalendarzykiem byl bardzo glupi, mysle, ze szansa na ciaze jest calkiem spora. czekaj na okres jesli sie nie pojawi zrob test i tyle.

był głupi wiem , ale sama juz niewiem na czym sie opierac .. a jak bede w ciazy to co zrobic? chcialabym miec dziecko , wiadomo jak kazda pewnie dziewczyna ale mam dopiero 16 lat , gdyby nie szkola .. nawet jak to powiedziec rodzicom .. jakas masakra ..

Gość adinnaaaa
ciaza w tym wieku to dosc ciezka sprawa. na razie sie nie denerwuj, nawet stosunku w dni plodne nie zawsze koncza sie ciaza. poczekaj cierpiliwie do terminu okresu.

ok .. musze czekac niema wyjscia , chociaz strasznie sie niecierpliwie , moge zrobic test ciazowy przed okresem ? czy musi byc w dzien spodziewanej miesiaczki ? chcialabym jakos nastawic sie psychicznie a nie zyc w strachu ..

Gość adinnaaaa
zrob 10 dni od stosunku, mysle ze juz powinno wykryc

Gość kicKicKic
Sonia - matko święta. NIe chcę prawić morałów, ale w tych czasach ciąża w takim wieku to przegrana. Kiedy Ty poznasz życie jak dziecko ci je przesłoni przez kilka najbliższych lat. Strasznie ci współczuję. Antykoncepcja nie jest droga w przeciwieństwie do wychowywania w tak młodym wieku dziecka. Jeszcze żebyś mieszkała w UK i miała z tego jakieś profity. Tam to państwo trochę dba o takie matki. Tyle że to margines, antykoncepcja tam jest za darmo, a oni płodzą się jak powaleni, ale to tylko polacy i ciapaki. Szkoda mi ciebie.

Gość Gwiazdor***ka
Patologia

Gwiazdor***ka no chyba niewiesz co to patologia dziewczynko ;] prosilam o niewypowiadanie sie malo ambitnych osob wiec po co tu zagladasz ?

Gość junnn
W twoim wieku cykle są jeszcze rozchwiane i kalendarzyk to ostatni sposób antykoncepcji jaki można brać pod uwagę. A już absolutnie nie można opierać się na kalkulatorach internetowych. Są duże szanse na ciążę -dni płodne, seks do końca.

".. z dojsciem we mnie w 2 dni przed "planowana" owulacja ." ".. do miesiaczki jeszcze jakies 2 tyg ." Twoja "planowana owulacja" przypada na dzisiaj :)

Gość bialamasajka
Jak już chcesz się sugerować dniami płodnymi i niepłodnymi to kup sobie może mikroskop owulacyjny. Jest tani, a na pewno skuteczniejszy niż kalendarzyk.

ok , dziekuje za pomoc ;) a czy w pierwszym tygodniu ciąży można odczuwać ciągnięcie w pochwie ?