Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam nickaaaaa

Koszty remontu domu w Anglii, podzielcie sie wiedza

Polecane posty

Gość nie mam nickaaaaa

chodzi mi o koszty ''podstawowego'' remontu typy malowanie, nowe wykladziny, panele, ale tez np. koszty zrobienia nowej lazienki czy tez wymiany calej kuchni, moze ktos ostatnio remontowal i moze podzielic sie informacjami? wiem, wiem, moge sobie sprawdzic koszty materialow, ale to nie to samo :P

ja remontowalam malenka kuchnie ostatnio (5 tys funtow - szafki, podloga, kafelki - z czego kladlismy kafelki sami), i malenka lazienke (same kafelki naokolo wanny i kafelki na podloge, lacznie moze z 10metrow kwadratowych wyszlo cos 700 funtow za tanie kafelki). wykladziny sa drogie jak za to co soba prezentuja (my kupilismy do jednego pokoju ostatnio malego, tesc kladl). malowanie chyba jest najtansze jak sama malujesz, jeden pojemnik farby starczajacy na maly pokoj to okolo 16-17 funtow.

Gość lopae
gardzę uciekinierami :O🖐️

Gość juustys77
dezerterzy 🖐️

Gość a moge sie zapytac
skad zamawialiscie meble do kuchni i flizy do kuchni? my tez teraz bedziemy remontowac i kurde jeszcze nie zaczelismy a juz mam dosc..

ja juz nie pamietam nazwy firmy, to nam polecili panowie ktora ta kuchnie nam robili- do tego mieli spore znizki na owe szafki gdybysmy z nimi je robili wiec radze zaczac poszukiwania wlasnie od wykonawcy.

Gość nie mam nickaaaaa
hej sorry, ze tak pozno, ale dzieki za odpowiedz :) 5 tys za kuchnie? Hm to chyba duzo? Widzialam fajne meble w B&Q za tysiac funtow z hakiem, oczywiscie jakoscia nie powalaja, ale ladne byly :P, swoja droga jakby robic kuchnie od podstaw to i pewnie te 5 tysiecy wyjdzie bez szalenstw, no nicm najwyzej kupimy dom i bedziemy go remontowac przez najblizsze dwa lata ;)

Gość ja czesto kupuje online
mysle ze robocizna kosztuje duzo wiecej niz te 1000 funtow z hakiem wiec dlatego plenerowej wyszlo 5 tysiecy. Przyklad: czesc do samochodu 18 funtow, z zamontowaniem wyszlo nas 55 funtow bo wliczyc trzeba robocizne i VAT

5 tys to wlasnie bardzo malo jak za nowe meble kuchenne, robcizna jest o wiele drozsza od samych szafek bo chlopaki sie naprawde sprezali a robili cale 5 dni - i serio siedzieli prawie caly dzien z jedna przerwa polgodzinna.. a kuchnia naprawde mala, do tego podloga no i nawet nie doliczylam kosztu za kafelki (sami zakladalismy zeby chociaz troche zaoszczedzic). do kuchni dokupilismy nowy piec, nowy zlewozmywak bo juz tez bez sensu wstawiac starocie w fitted kitchen.do tego wymiana kafelej podlogowych. dodalismy jeszcze maly breakfast bar robiony na miare, krzesla do niego dokupilismy zdaje sie w argosie. do tego jeszcze swiatla pod szafkami i pociagniety do nich prad i zrobione gniazdka. koszty za szafki to okolo ciwerc tego co musisz wydac.

Gość nie mam nickaaaaa
no to zaczynam zbierac kase ;)

Gość a moge sie zapytac
kurde tez mi sie wydaje drogo ale jak patrzylam na rozne fora i opinie to wlasnie czesto koszt montazu mebli kuchennych podwaja cene. bo same materialy to specjalnie drogie nie sa, rozpatrzylam sie w homebase i wickes. u nas bedzie kupa roboty zaczynajac od tynkow, przez podloge, nowy boiler, plytki, meble, kuchenka... Dzieki Plenerowa:) za odpowiedz. tez widzialam fajne meble w b&q. A moze sie bardziej oplaca zamowic meble w PL i zeby przywiezli tylko trzeba te wymiary dokladnie podawac, bo jak sie pomyli czlowiek to kaplica...

z tymi wymiarami to jest tak ze sobie obliczasz ile ci sie zmiesci szafek i potem ci co zakladaja ci to tak dopasuja ze bedzie ok. plyty na blaty tez dostaje sie standardowych wymiarow i potem chlopaki wycinaja. dlatego to tak dlugo trwa. ja zamawialam z pewnej firmy (nie moge sobie przypomniec nazwy) ale to nei byly takie z tych duzych sklepow typu b&q. dostalismy katalog i z tego wybralismy co chcemy - szafki, krany, zlewozmywak, uchwyty do szuflad, to wszystko wybierane osobno. do tego rozne odcienie itd.. roznice w cenach pojawiaja sie kiedy chcesz np zalozyc np. swiatelka w srodku szafek, szklane drzwiczki itd. mozna tez dolozyc kran do zlewozmywaka za 30 funtow albo za 300 funtow.

Gość gość
Jeżeli chodzi o zakup mebli to możesz za całkiem fajne pieniądze wyposażyć dom w Dako Furniture, ważne jest, że meble są dobrej jakości, ja tak urządziłam cały salon i dwie sypialnie.

Gość AmyAmy85
Remontowaliśmy ostatnio mieszkanie - wymienialiśmy meble i okna. Generalnie lepiej nam wyszło kupowanie w polskich firmach niż w UK. Meble zamawialiśmy z kilku sklepów internetowych (sprawdzaliśmy ceny na ceneo) a okna wymieniała nam polska firma, która działa głównie w Anglii http://klassen24.co.uk/ Jak później porównywaliśmy koszta ze znajomymi to zaoszczędziliśmy 1/4, więc warto szukać "naszych":)

Gość gość
Buheeee :Dnie stac was na remont w uka za wasze pensje, grzyba nie usuniecie niczym do wyburzenia sie to nadaje :D

Gość gość
Dobry temat, piszcie o swoich doświadczeniach (naczelnemu idiocie na tym forum podziękujemy..) Właśnie kupiłam dom. Chce zmienić wszystkie meble i odświeżyć dom. Kuchnia i łazienka jest ok ale za jakiś rok tez chciałabym wymienić kuchnie pod swój gust. A może ktos robił sobie podjazd, ukladal kostkę? Albo plot? Z przodu mam żywopłot ale z tylu jest siatka a wolałabym plot.

Gość gość
Nic nie kupilas , co najwyzej z klockow lego, liz jaja mezowi bo do tego sie nadajesz:D

Gość gość
Nic nie kupilas , co najwyzej z klockow lego, liz jaja mezowi bo do tego sie nadajeszsmiech.gif x Hyhyyyyyyy dobrze piszesz :D :D impotentki mysla ze za zmywanie kibli dom w uka kupia, pekam ze smiechu :D :D

Gość gość
komentarze idioty olewamy. Zastanawiam sie, a moze sciagnac ekipe z Polski?Chce zmienic elektrykę, wycekolowac, pomalowac, do tego sporo spraw dla "zlotej rączki. Mogliby mieszkac w tym domu, poki sie nie wprawadzimy. Ma ktos takie doswiadcenia?

Gość gość
nikogo sie sciagniesz angole maja juz dosc was polaczkow, liz jaja swojemu gachowi lubisz to robic.

Gość gość
Sciagnac to mozesz, ale chyba gume z qootasa swego bezowego doopczyciela :D

Gość gość
Właśnie tez się zastanawiam czy nie ściągać ludzi z Pl. Będziemy mieli 3 pokoje, tylko ja i mąż wiec ktos nawet mógłby u nas zamieszkać na okres pracy. Zapłaciłabym więcej niż w Polsce wiec opłacało by sie komuś. Tylko nie znam takich ludzi i trudno komuś zaufać bez polecenia. Chyba jednak wezmę kogoś na miejscu.

Gość gość
Nie bierz ludzi z PL bo po pierwsze narobią ci kłopotów (tanio nie będzie, bo mają wymagania z kosmosu) i spiertolą ci robotę.

Gość gość
No właśnie koleżanka przejechała sie na Polakach podwójnie. Dwóch schrzaniło robotę i poszli w trakcie (a raczej ona ich wywaliła) i w końcu wziela Anglików. I w sumie to ja więcej wyniosło niż gdyby od razu ich wciela.

Gość gość
Sciagnac to mozesz, ale chyba gume z qootasa swego bezowego doopczyciela :D x 10/10 :D :D

Gość gość
ja ostatnio remontowalem ale z kosztami pojechalem po bandzie bo mi szwagier nawiozl materialow z pl i sami robilismy, wiec zaplacilem prawie jak w polsce

Gość gość
O really? Trzeba bylo sie uczyc to byscie mieli w PL dom miernoty taka prawda.... Co drugi bajeczke opowiada o remontach na minimalnej angielskiej pensyjce:D lubie czytac wasze bajeczki no no :D

Gość gość
Lubisz czytac bajeczki haha ciekawe hobby. Jakim trzeba byc zerem zyciowym aby swoj cenny czas spedzac na pisaniu do siebie (bo jakos nikt z toba dyskusji tu nie prowadzi) na tematach ktore ciebie nie dotycza i o ktorych nie masz pojecia, tylko po to aby sie wyrzygac slownie. Czlowieku chyba jestes chory psychicznie, pisze powaznie- idz do specjalisty, moze jeszcze ktos ci pomoze :/ Gosc 15:38 jakie materialy sprowadzalas z Pl? W sumie nie wiem co sie oplaca..

Gość gość
Dodam ze za swoj dom tu mialabym w Pl kilka :D A studia skonczylam jedne w Pl i kolejne tutaj, pracuje w zawodzie wiec za przeproszeniem pocaluj sie w dooope :D