Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiedyś tam coś tam

owulacja 2 tygodnie po owulacji???

Polecane posty

dziewczyny przydarzyła mi się taka sytuacja- w połowie cyklu miałam śluz płodny, po czym o 3 dni wcześniej niż zazwtczaj dostałam okres.Pod jego koniec znowu miałam śluz płodny. Okres sie skonczyl, i wyglada na to,ze owulacja nadal trwa. Czy to jest w ogole mozliwe?? Czy to oznacza,ze okres dostane znowu za okolo 2 tygodnie?

Gość junnn
A czy śluz zawsze musi oznaczać owulację? Tylko na podstawie śluzu stwierdzasz że to owulacja?

Gość co ty bredzisz :/
albo okres albo owulacja, jedno wyklucza drugie! poza tym, ja tez mam sluz podobny do owulacyjnego tuz przed okresem i zaraz po, to tylko sluz, owulacja to cos wiecej niz stwierdzenie konsystencji i rodzaju sluzu :O

Znam trochę swoje ciało, swój organizm i zawsze jeśli był śluz płodny czyli rozciągliwy i było go dużo oznaczało to owulację. Takie coś przytrafiło mi sie po raz pierwszy, dlatego pytam.

Może trochę grzeczniej, co? Śluz płodny ma specyficzny wygląd i nie ma opcji,żeby pomylić go z czymś innym. Do tego dochodzą bóle podbrzusza, więc wnioskuje na TEJ podstawie,że to owulacja.

Gość junnn
Miałaś jakieś podstawy do zaburzenia cyklu? A może to nie był okres a krwawienie śródcykliczne i owulacja dopiero teraz będzie?

Nigdy wcześniej nie miałam problemów z cyklem, wszystko zawsze jak w zegarku. To był okres na 100%, trwał tyle ile zawsze, około 6 dni, może jedynie brzuch bolał o wiele bardziej niż wcześniej. Krawień okołoowulacyjnych nie miałam nigdy. I tak jak mówie,śluz pojawił się pod koniec okresu i jest nadal, dodatkowo dochodzą bóle podbrzusza też charakterystyczne.

Gość junnn
Chyba tylko ginekolog mógłby coś więcej powiedzieć w tym temacie. Zaburzenia cyklu się zdarzają -nawet w najbardziej regularnym organizmie.