Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojamamjesc pomocy!

co jesc

Polecane posty

Gość cojamamjesc pomocy!

hej pytanie jak w temacie, co mam jesc? nie wiem co jesc na diecie zeby bylo smacznie i zdrowo, to tak naprawdę duży problem bo nie mam pomyslu, na sniadanie jadlam bulke ciemna z serkiem i pomidorem ale ostatnio przeczytalam ze pieczywo ciemne to tylko ściema bo dodaja barwnikow i nie ma tam zadnego blonnika wiec co jesc? uwielbiam jablka ale tarez ich nie ma a jak sa to 5-6zl za kg to dużo;p i jeszcze takie ' nie wydarzone'

Witam, najlepiej układać jadłospis według zdrowych zasad (4-5 posiłki dziennie, ciemne pieczywo, kasze, makarony razowe, dużo warzyw, trochę owoców, chude mięso i ryby - to w telegraficznym skrócie). To prawda, ze chleb ciemny moze zawdzięczać swój kolor barwnikowi (najczęściej jest to karmel), ale łatwo uniknie Pani kupowania takiego pieczywa czytająć etykietę dołączoną do produktu. Jeśli w jego skłądzie jest karmel, lepiej odłożyć bochenek na półkę. Wybierając chleb warto kierować się zasadą - im mniej skłądników wymienionych w przepisie tym lepiej, do wypieku chleba wystarczy mąka, sól, woda drożdże, jeśłi widzi Pani na etykiecie dodatkowe barwniki i kilka E (spulchniacze, polepszacze itp, lepiej takze z niego zrezygnować) Jeśłi szuka Pani pomysłów na proste i smaczne dania na diecie polecam przepisy opublikowane na stronie www.diety.poznan.pl (przepisy, które tam umieszczam są propozycjami na lekkie dania dla osób będących na diecie- wyróznione są tam kalorycznoś i zawartość głównych składników pokarmowych). Przepisy podzielone są na rózne kategorie, najwięcej jest tam propozycji na obiady i kolację, ale znajdzie tam też Pani coś na śniadanie czy deser. Jeśli będzie maiłą Pani jakieś pytania proszę o kontakt mailowy: monikach@diety.poznan.pl. Pozdrawiam, Monika Chrzanowska, www.diety.poznan.pl