Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba bóg mnie opuścił

usg jamy brzusznej pomocy

Polecane posty

dziś miałam usg brzucha chyba z pół godziny mnie badali wątroba ok trzustka nerki... ale lekarz gadał że mu coś świeci bardzo usg jak latarnia jak ogląda żołądek,gada że coś tam jest :( nie wie co,mam dolegliwości trawienne,nie mogę jeść,chudnę,miewam wymioty i to silne parę razy miałam kroplówki z powodu odwodnienia :( skierował mnie na gastroskopie, co tam świeci na tym usg ? Co to znaczy że świeci ?

Gość fokacia
może coś połknęłaś? albo wrzody , napisz po gastroskopi co powiedzieli

nie,raczej nie połknęłam nic ...... objawy mam od kilku lat i coraz bardziej się nasilają ....

Gość dojrzała babeczka
Jeśli świeci to coś tam jest. Mojej koleżance świeciło na wątrobie i okazało się to stłuszczeniem. Skoro żołądek to pewnie wrzody(objawy na nie wskazują). Objawy masz parę lat i nie miałaś jeszcze gastroskopii?? To kto Ci te kroplówki przepisywał? Weterynarz? :O

chodziłam od lekarza do lekarza i tylko zapisywali leki, pomagały,ale kiedy objawy były bardziej zaostrzone to nie mogłam ich pić bo ciągle rzygałam i z tego te kroplówki potrzymali mnie ze dwa dni nawodnili poczułam się lepiej to puscili do domu i tyle :( teraz dopiero dostalam skierowanie ....... na gastroskopie

Gość dojrzała babeczka
Ech, ta służba zdrowia...:O Długo będziesz czekać na gastroskopię?

chyba będę musiała iśc prywatnie bo termin dopiero na styczeń 2013 :( nie doczekam tyle raz jest w miarę ok jem wszystko i nic mi nie jest a przychodzi czas kiedy łyka wody wezme i rzygam tydzień :( męczące to strasznie :(

Gość dojrzała babeczka
Jesteś tam jeszcze? :) Uszy do góry. Gastroskopia przyniesie odpowiedź co Ci dolega. Obejrzą, pobiorą wycinki do badania i najpóźniej-za 2 tygodnie zaczną Cię uczciwie leczyć...:)

Gość dojrzała babeczka
To za długi okres oczekiwania. Idź prywatnie i nie zwlekaj. :)

Mam nadzieję że mnie wyleczą bo to straszne jest :(

Gość dojrzała babeczka
Wyleczą, wyleczą...:) Tylko nie odpuszczaj...Dziś takie czasy. Jak Cię z przychodni spławiają w drzwiach, wchodź oknem...:D

Gość ja tez mam okrutne bole
brzucha, mialam rok temu usg jamy brzusznej i wykazalo, ze mam kamien w woreczku zolciowym, ale podejrzewam ze bole sa od wrzoda zoladka badz 12stnicy. ale wiesz ze gastroskopia jest straszna nie?

Gość dojrzała babeczka
Gdzie tam straszna...Trochę nieprzyjemna i tyle...:O

Gość gastroskopia wcale nie jest
straszna a musisz zrobic, bo żołądka i dwunastnicy usg nie bada się-idż szybko na gastroskopie

moja mama miała w narkozie gastroskopie i ja chyba tez tak zrobie trzymajcie kciuki dziewczynki oby wszystko bylo ok

Gość O_o 2525
Ja miałam robioną 3 razy, raz z wycinkiem i żyje :) Przyjemna nie jest ale da się wytrzymać :)

aż 3 razy miałaś ????????? ja mam straszny odruch wymiotny nie dam se nawet do gardła zajrzeć, i chyba nie uda się zrobić tak na żywca :(

Gość nmnbmnb
Bierz narkozę i nawet się nie zastanawiaj. Ja tak zrobiłam i oczywiście nic nie czułam. narkoza kosztowała mnie tylko 100 zł.

Gość a ile trwa taka
narkoza?

krótko z 5-10 minut mama moja miała w narkozie i zadowolona była i dobrze się czuła po narkozie ja mialam 1 raz narkozę u dentysty bo robili mi zęby ósemki tz usuwali spalam 3 minuty :D ale potem wyłam dostalam ataku płaczu nie wiem czemu :( ale na gastroskopie tez sie zdecyduje na narkoze nmnbmnb tylko 100 zł ? a gdzie ? u nas taka przyjemność 500 zł :(

Gość Gość
Koszt gasrto 100 - 200 zł. Nie ma się co obawiać, 5 minut i już po sprawie. Troszkę nieprzyjemne uczucia i na wymioty zbiera, ale wszystko da się wytrzymać. Miałem 3 razy gastro, więc wiem co mówię :D

Gość a ile trwa taka
moze facet jest bardziej dzielny, ja na sama mysl o gastroskopii sie boje. ciekawa jestem czy mozna w trakcie zwymiotowac?

Gość wio wio kuniu
to sie robi na czczo nie ma nic w żołądku więc nie ma wymiotów tylko odruch ..... :( okropieństwo rura jak do przetykania kibla

Gość a ile trwa taka
i slina i lzy tak leca jak temu kolesiowi na filmiku? przez ile dni potem boli i co boli?

Gość wio wio kuniu
no leci ślina i łzy :( okropieństwo w życiu już tak nie pójde na żywca tylko na narkozę

Gość dojrzała babeczka
Bez przesady. Człowiek jest na czczo więc o wymiotach nie ma mowy...Trochę najwyżej pochepie i pobeka...:O Badanie trwa kilka minut (przy pobieraniu wycinków kilkanaście) i tylko momentami jest ten odruch wymiotny. Wtedy gdy lekarz przesuwa gastroskop lub odwraca go w żołądku.Jak coś tam ogląda- jest spoko...:) Naprawdę nie ma się czego bać :D Ja mam refluks (dekiel żołądka się niedomyka:D) więc po każdym wdmuchnięciu powietrza przez gastroskop baaaaardzo głośno bekałam :D :D

Gość 840 mil
dojrzała babeczka podziwiam Cię ales Ty odważna

Gość papierochy smierdzo
jak mamy rozumiec xze 'jesz wszystko'? moze to wlasnie przyczyna?

jem wszystko to co uważam za zdrowe tz łagodna wędline,starszy chleb,mięso gotowane,ryż,warzywa piję soki,jem owoce,czasem słodycze,lubie siemię lniane jem go codnia lubie zupy,makaron to właśnie jem ale jest czas że nawet pić wody nie mogę bo rzygam od razu :( nie obrzeram się niczym smażonym i tłustym odrzuciłam masło i śmietany smaruje rama pieczywo śmietan nie jem,mleko chude,lubię serek bieluch naturalny na chleb lekko osłodzony dziś tylko zjadłam pół bułki z szynka i troche herbaty zaraz siemię zrobię,mało jem a jak zaś mam większy apetyt to się ograniczam do lekkostrawnych rzeczy