Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbcbcbcbc

ciąża jak bardzo bym chciała

Polecane posty

ja nie miałam na początku żadnych objawów, a test zrobiłam po trzech dniach i strasznie się bałam że znowu się rozczaruję chociaż wewnętrznie czułam że jednak się udało:))

Gość cbcbcbcbc
Gratuluję Wam serdecznie i liczę że za kilka dni będę mogła do Was dołączyć :-)

Gość Asia2100
Czyli czekasz czy idziesz na betę ?:)

Gość to jeszczeeeeee
jeszcze ani dobrze ci sie nei spoznil a to ze masz regularny nie oznacza ze spoznic sie nie moze tez mialam wiele razy ze mialam miec termin a przychodzil dzien albo dwa dni pozniejk poczekaj chociaz te 2-3 dni spoznienia bo narazie to ci sie jeszcze nie spoznia i w kazdej chwili moze przyjsc

Gość głupie dziewuchy
co wy z tą betą? to jest badanie, które robi się w razie konieczności a nie co miesiąc zamiast testu, głupie jesteście? niech poczeka jeszcze z tydzień i test zrobi a nie ją na badanie krwi wysyłacie? nie zesra sie jeszcze przez ten tydzień

Gość głupie dziewuchy
jeszcze sie okres nie spóźnia, spóźnia- znaczy od dnia kiedy miała wystąpić miesiączka minęło 14 dni

Gość głupie dziewuchy
tak na marginesie ja robiłam test w dniu spodziewanej @ i były dwie kreski, jedna blada

Gość KLHKDF'Pihqf:N:D
do głupie dziwuchy nic nie poradzisz na to, że jak ktoś stara się o ciążę x-miesięcy i się na nią strasznie nakręca, to nie ma mowy o "wyluzowaniu" i najczęściej - o czekaniu. taka człowiecza natura. czy to mądre czy nie - niech sobie każdy sam odpowie, ja w każdym razie jestem pełna wyrozumiałości. każdy chce realizacji marzeń jak najszybciej ;). Stąd dziewczyny, które już przed miesiączką robią 10 testów stumieniowych a jak się tylko miesiączka opóźni, chociaż 1 dzień, to niezależnie od pory dnia czy nocy testują ile wlezie. I w sumie wydają na te 10 testów strumieniowych koło 100zł, a badanie beta hcg kosztuje 30 i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Pewnie dlatego tak jej to badanie polecają.

Gość to jeszczeeeeee
x-miesięcy i się a co maja powiedziec kobiety ktore startaja sie nie kilka miesiecy tylko lat myslisz ze im jest latwiej:O? jak sie taka stara kilka miesecy i nie wychodzi i szlka ja trafia to co dopiero jak by sie starala kilka lat nie daly by rady jesli juz na poczatku tak jest:O

Gość KLHKDF'Pihqf:N:D
nie, wcale nie myślę, że im jest łatwiej. dlatego Was bronię - a nie oskarżam o latanie z testami co 5 minut i nie nawołuję do "wstrzymania się jeszcze tydzień z testowaniem" :o.

Gość cbcbcbcbc
Kochane - ale poruszenie.. Współczuje kobietom które starają się kilka lat i wcale nie porównuje siebie do nich. Prawdą jest, że każdy jeden dzień spóźnienia, albo jakiś objaw który może być objawem ciążowym powodują to że lecę do apteki po test! Wiem że to paranoja ale nic nie poradzę :-( nie wiem jak bym się czuła i co bym robiła gdyby starania trwały 5lat????

Gość wiem na wlasnej skórze
cbcbcbcbc czlowiek nie wie jak to jest dopóki nie przezyje na wlasnej skórze sama staram sie ponad 4 lata i jest ciezko jak cholera sil coraz mniej meczace badania leczenie itd ale nie mozna sie załamywac jeszcze po kilku nie udanych miesiacach ale takie nakrecanie tez nie wiele pomaga ja mam juz to za soba chodz umnie czegos takiego nie bylo

Gość głupie dziewuchy
Kochana... ja tez się starałam kilka miesięcy, nie było tak słodko, też czekałam żeby zrobić test, no ale wystarczy zrobić za 2-3, nie trzeba aż czekać tygodnia... Z resztą moja ginekolog powiedziała, ze beta też nie zawsze może dać prawidłowy wynik, ponieaż przy poronieniach, ciążach pozamacicznych, torbielach tak samo ma się wiecej hormonu hgc, więc tak samo pokaże i test jak i badanie z krwi. a czasem może być również za wcześnie, to zależy ile tego hormonu wyprodukował organizm, czy ciąża rozwija się prawidłowo... więc po co sie domyślać, nie lepiej poczekać?

Gość cbcbcbcbc
zaczekam kilka dni, testu na szczęście nie mam, bo pewnie gdybym miała to już jutro bym go wykorzystała ;-)

Gość wiem na wlasnej skórze
głupie dziewuchy masz racje nigdy j tez nie bylam zwolennikiem robienia testow ani bety przed @ tylko jak by sie spozniala i to pare dni nigdy nie robilam bo nie mialam ku temy okazji bo zawsze na czas a jak sie spozniala 2 dni to tez nie robilam testów tylko czekalam a i tak przychodzila szkoda sie nakrecac ale teraz jak by miala nie przyjsc nie wiem czy bym uwierzyla widzac 2 kreseczki dla mnie to bylo bylo dziwne jak to dopiero chyba bym byla w stanie uwierzyc widzac na usg bojacoe serduszko

Gość cbcbcbcbc
wiem na własnej... życzę ci wytrwałości i wiary - a na pewno doczekasz się dnia w którym zobaczysz na usg małe serduszko :-) Bardzo się cieszę że mogę z Wami pogadać, jest mi dużo lżej :-)

Gość KLHKDF&ampPihqf:N:D
Mi udało się zajść po roku. Dlatego wiem, jak niecierpliwie wypatruje się tych dwóch kresek i jak wyczulony się człowiek staje na każdy sygnał od ciała - prawdziwy czy urojony ;). Nie biegałam 3x w miesiącu na badania krwi, ale również kiedy miesiączka się spóźniała to tylko czekałam do rana, żeby test zrobić - z ogromną nadzieją i pewnie nie mniejszym rozczarowniem ;). Dlatego poniekąd rozumiem dziewczyny, które tak chcą, że wpadają w "paranoję" jak to autorka nazwała.

u mnie starania trwały 5 lat, ale jak już pisałam wcześniej, daliśmy na wstrzymanie po 4 latach, ostatni rok na luzie, uznaliśmy że tak musi najwyraźniej być i jakoś nie sfiksowałam :) udało się w najmniej oczekiwanym momencie :) pozytywne nastawienie proponuję, bo wiem co czujesz, przechodziłam przez to samo co miesiąc, testy, bety, cuda wianki, testy owu, bieganie do gina jak "kot z pęcherzem"..przeszłam kilka załamań ale nie wpadłam w depresję, mąż bardzo mnie wspierał i zawsze upewniał, że w końcu się uda i tak się stało :) ja nie mogłam patrzeć na dzieci, kobiety w ciąży, miałam żal do całego świata dlaczego właśnie My musimy tyle czekać i czy w ogóle się doczekamy :( życzę dużo wytrwałości i niestety więcej luzu, wiem że to nie łatwe ale tak trzeba

Gość cbcbcbcbc
wglowiesieniemiesci - ile masz lat? (jeśli to nie tajemnica) - ja 28

Gość cbcbcbcbc
A czy miałyście zamiast @ białą wydzielinę???

Gość głupie dziewuchy
cbcbcbcbc- poczekaj te kilka dni, na razie wyluzuj, pomyśl, że MUSISZ POCZEKAĆ i zrób test, życzę Ci, żeby był pozytywny. Innym dziewczynom też:)

Gość głupie dziewuchy
nie miałam nic. za to piersi spuchły mi 2 tyg przed okresem juz i wiedziałam, ze coś jest na rzeczy:) bałą wydzielinę za to miałam zawsze przed okresem, bo to chyba naturalne? no ale każda kobieta inna jest.

Gość cbcbcbcbcbc
Kochane - dzisiaj nadal brak @, temp 37,1 :-)

Gość cbcbcbcbc
dodam że brzuch nie boli ale piersi bardzo ;-)

ja test zrobiłam po 3 dniach, ale wcześniej też mierzyłam temperature i miałam troszke podwyższoną powiem szczerze, że nie chciało mi się wierzyć że mogło się udać. Gdy wyszły dwie śliczne kreseczki to usiadłam i nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać po prostu po 3 latach próbowania nie mogłam uwierzyć.

cbcbcbc objawy masz a martwisz sie ze test nie wyjdzie? Przeciez objawy masz za sprawa podwyzszonego hormonu z ktorego wychodzi test...

Gość cbcbcbcbc
kejtiii - wczoraj powinnam dostać @ nie dostałam zrobiłam test i wyszedł negatywny :-( za radą dziewczyn zaczekam jeszcze kilka dni zanim ponownie wykonam test. Tak mam obawy że nie wyszło, ale też ogromna nadzieje że może jednak tak :-)

Gość cbcbcbcbc
Dzisiaj odczuwam ból jajników taki pulsacyjny i ból piersi od zewnętrznej strony ( nie mogę się dotknąć )

Gość cbcbcbcbc
bardzo dokucza mi lewy jajnik czy to dobra oznaka???