Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabieg będe mieć

11 tydz. i pusty pęcherzyk. ZABIEG

Polecane posty

Gość zabieg będe mieć

Na czym polega taki zabieg? dostałam skierownie do szpitala , jutro mam tam jechać. Na czym polega, czy boli potem coś?? Skad sie coś takiego bierze, czemu ciąża sie nie rozwineła?Cos ze mna jest nie tak??

Gość ojtam ojtam
współczuje ale długo nie wiedziałaś - przecież to prawie 2 trymestr jest - nie widzieli tego wcześniej??

Gość zabieg będe mieć
Pierwsza wizyte miałam zaraz po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciazy, wiec to był jakis 4 tydz. No własnie, jakis 4 tydz bo ginekolog nie potrafił jeszcze wtedy tego dokładnie okreslić. Kazał przyjść za miesiąc wiec umówiłam sie na kolejna wizytę za 5 tygodni.No i dzis okazało się ze mam pusty pecherzyk:-( Dla mnie to jest dziwne ze lekarz nie kazał mi przyjść np za 2 tygodnie po pierwszej wizycie zeby to ewentualnie wykluczyć. A ja przez ponad miesiąc łudziłam się ze noszę dziecko pod sercem

Gość zabieg będe mieć
podczas pierwszej wizyty był tylko malutki pęcherzyk którego nawet urządzenie do usg nie było w stanie wyliczyc tygodnia.Nie było serduszka, nic. Zaluje ze nie poszłam do gunnekologa w 7 tygodniu bo wtedy by było wszytsko jasne.

Gość zabieg będe mieć
Dziewczyny ktoras z was to rpzechodziła?? Jakie są tego rpzyczyny? Jak długo trwa taki zabieg, czy boli i jak długo leże po nim w szpitalu?

Gość cos zle liczysz
ginekolgo liczy ciaze od ostatneij miesiaczki czyli wtedy nie byłas w 4 tygodniu tylko szóstym. brak zarodka wtedy powinien byc bardzo alarmujacy

Gość Juleczka malutka
nie przechodziłam przez to, bardzo Ci współczuję, ale z tego co wiem powody nie są zależne od kobiety. To najczęściej zaburzenia chromosomalne uniemożliwiają rozwój zdrowego dziecka.

Gość zabieg będe miec
Tak dziwnie to lekarz wyliczył. Ja miałam pierwszy dzien miesiaczki 2 maja, 15 maja wspolzylizmy i wtedy doszło do zapłodnienia wiec nie wiem skąd ten 11 tydzien. A pierwszą wiztytę miałam 14 czewca i wtedy byl tylko malutki pecherzyk i lekarz nie byl ws tanie okreslic dokladnie tygodnia ciazy

Gość zabieg będe miec
w sumie to powinnam byc w jakimś 8-9 tyg według mnie, a on mi wyliczył 11 tydz na dziejsiejszej wizycie

Gość zabieg będe miec
Juleczka tez własnie mi lekarz mowił ze to moze byc genetyczne powikładnie, ale co sie takiego mogło dokladnie stać?A może odżywianie na to wpłyneło??

Ale gin dobrze wyliczył ci te tygodnie jesteś w 11.. tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.. Współczuję!

Gość była mmmmmmm
no na pewno nie odżywianie. Z tego co wiem to najprawdopodobniej wady genetyczne - wady na tyle poważne że uniemożliwiły dalszy rozwój. Wszystko zatrzymało się na samym początku i tyle.

Gość zabieg będe miec
Jak czytam na naecie to przewaznie dziewczyny miały wykrywany pusty pecherzyk w 5-6-maxymalnie w 7 tyg ciązy:-( Czy to ze u mnie został wykryty tak pozno nie ejst niebezpieczne?

Gość była mmmmmmm
nie jest o ile pójdziesz do szpitala i wykonają ci zabieg. Jest to konieczne!!!! Zabieg jest bezbolesny - w krótkiej narkozie - potem kilkudniowe krwawienie. Koniecznie zgłoś się do szpitala bo może dojśc do zakażenia

Gość moja córka
ja 2 lata temu miałam ciąże martwa w 11tc. 2 dni podawali tabletki dopochwowo żeby wywołać poronienie .Jak zaczęłam krwawic to miałam zabieg pod narkoza. Po zabiegu bolał brzuch ale podają leki przeciwbólowe w kroplówce.

Gość Juleczka malutka
Na prawdę z tego co wiem /a wiem trochę/ puste jaja płodowe są niezależne od kobiety. Mogło dojść np. do niewłaściwego podziału komórkowego. Organizm kobiety wykrywa nieprawidłowości i kończy ciążę. Bardzo często są takie ciąże poraniane zanim jeszcze kobieta wie, że jest w ciąży, a często właśnie w kolejnych tygodniach. Wiem, że można albo czekać na poronienie samoistne, albo dostać leki które je wywołają albo poddać się zabiegowi usunięcia. Nie wiem, czy w Twojej sytuacji wszystkie te opcje są to rozważenia, może najkorzystniej jest usunąć i stąd masz zabieg. Czas raczej nie ma tu znaczenia, jedynie przykro, że żyłas w nieświadomości. Moja koleżanka po podobnej ciąży miała zalecenie odczekania ze staraniami 3 m-ce i wyszła ze szpitala tego samego dnia.

Gość zabieg będe miec
była mmmmmm jutro ide do szpitala, dzis dostałam dopiero skierowanie. nawet bylam w szpitalu ale spytali mnie czy krwawie, mowilam ze nie wiec kazali rpzyjsc jutro. Moja corka A ile potem lezalas w szpitalu??

Gość zabieg będe miec
Juleczka Gdybym wiezila ze cos takiego mkze być to poszlabym na kolejne usg za dwa tygodnie zeby sprawdzic czy płod sie rozwija. Nie rozumiem czemu lekarz nie kazał mi przyjsc za 2 tyg, tylko dopiero za miesiać. Ja juz zaczełam miec powoli zaokrąglony brzuszek, juz sie w spodnie powoli nie miesciłam, juz sie rozgladałam za ciuszkami dla dzieci a tu taka wiadomosc:-(

Gość moja córka
w siumie byłam 3 dni w szpitalu.

Gość zabieg będe miec
Co jest ceikawe to to ze mimo ze pecherzyk jest pusty to kobieta ma objawy normalnej ciązy. I mdłosci i tycie i okragly brzuszek.Nie wiedzialam o czyms takiem

Gość była mmmmmmm
w szpitalu najczęściej się bywa jeden dzień. Rano przyjęcie, w południe zabieg a wieczorem wyjście. Pamiętaj tylko abyś był na czczo. Miałam taką sytuację już dwa razy i nie radzę czekać aż nastąpi samoiste poronienie. To już za długo trwa i każdy lekarz Ci to powie. Zabieg oczywiście wcale nie jest korzystny ale pewnie to jedyne wyjście z tej sytuacji.

Gość Juleczka malutka
właśnie tym bardziej jest to przykre, że wierzyłaś, czekałaś, rósł brzuszek... Dziwna trochę postawa lekarza, u mnie lekarz wykrył bardzo wczesną ciążę i ganiał mnie co tydzień zanim określił wszystkie parametry. Ale tego nie dało się uniknąć, teraz musisz być silna, a po zabiegu spróbować zapomnieć o wszystkim i podjąć starania z wiarą, że się uda. mmmm - a słyszałam, że puste jajo dotyka jedą kobietę tylko raz... czyli nie ma reguły... współczuję Ci tych przeżyć.

Gość Współczuję z całego serca
Witaj ja miałam taki zabieg. Musisz być na czczo w moim przypadku miałam tak jeszcze na sali dostałam tabletkę i poczułam się senna później półprzytomną zabrali mnie na zabiegówkę i wstrzyknęli mi jakoś narkozę?( Oczywiście była konsultacja z anestezjologiem) poczułam silny postępujący ból w ręce dalej nie pamiętam. Wywieźli mnie z gabinetu na wpół wybudzoną potem zasnęłam, miałam podkład pod tyłkiem. jak się obudziłam i doszłam do siebie odwiedził mnie lekarz potwierdził, że jest ok i wyszłam w ten sam dzień do domu. Podbrzusze mnie bolało ale nie za mocno ból zbliżony do tego z okresu..

Gość amelka2407
Jak moge cie pocieszyc tez mialam pusty pecherzyl. tylko poronilam samoist. byl to pk 11 tyg. po 2 miesiacach zaszlam ponownie i wszytko bylo ok.ja mieszlam w uk.wiec jest inaczej.mialam tez opcje wyboru zabieg

Gość ja miałam łyżeczkowanie
robia to pod narkozą. Po obudzeniu bolał mnie dół brzucha,czułam ze jestem wyskrobana,płakałam bardzo,bo połozyli mnie na sali,gdzie leżały dziewczyny przed samym porodem i sobie opowiadały jak to będzie jak urodzą--takie rzeczy tylko w Polsce moga mieć miejsce.

miała, do prezyciaa.... tego samego dnia wyszłam do domu, zabieg w narkozie trwa chwile

Gość zabieg będe mieć
Dzis po pracy idę do szpitala, byc może odrazu wezmą mnie na zabieg:-(

Gość zabieg będe mieć
jak dlugo dochodzi sie po tym zabiegu? sa jakie ś zalecenia odpoczynku? dostaje się zwolnienie z pracy?

ja po łyżeczkowaniu (w styczniu) miałam 2 tygodnie zwolnienia ale to bardziej o psychikę chodzi bo krwawienie po zabiegu nie jest jakieś szalone - trochę bardziej niż miesiączka..ja miałam zdiagnozowane puste jajo w 9 tc czekaliśmy jeszcze tydzień czy się zarodek pojawi więc zabieg był w 10 tc - wiem co czujesz :( teraz znów jestem w ciąży i mam nadzieję za tydzień zobaczyć już małego szkraba na ekranie usg czego i Tobie niebawem życzę :)

Gość ja miałam 2 razy
Puste jajo miałam stwierdzone 2 razy i robiony zabieg, oprócz tego raz samoistnie poroniłam w szpitalu,tydzień po zrobionym teście, wtedy też nie było akcji serca. Dodam tylko że jestem mamą dwójki dzieci