Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gondolierzy znad wisłyy

spacerówka rozkłądana na płasko - czemu zła?

Polecane posty

Gość gondolierzy znad wisłyy

podobno to zły pomysł, najpierw powinna byc typowa gondola. a co szkodzi kupić o dazu porządną, drozszą spacerówkę (bez gondoli) i rozkłądać na płasko?

Gość A może..
Ja też tego nie rozumiem. Porządna spacerówka na pompowanych kołach do tego śpiworek i czasem lepsze to niż gondola. Ja miałam taką spacerówkę do której wkładało się taką niby gondolkę, ale średnio byłam z tego zadowolona bo taka mała jakaś była.

Gość muszka_82
aj tam gadanie. Ja kupilam odrazu droższą spacerowke, z duzą budka rozkładaną az do samego konca i nie mialam gondoli. Do wozka byl spiworek i taka nakladana wierznia czesc - nie wiem jak ona sie nazywa. Dziec zyje, ma sie bardzo dobrze a ja mam ten sam wozek od 3,5 roku, a za 3 miechy bedzie dla kolejnego.

Gość Quinny speedi sx
No właśnie, z tymi spacerówkami to głównie w PL jest taka nagonka,że najwcześniej od 6 m-ca, chociaż ja osobiście nie woziłabym młodszego dziecka w parasolce czy czymś podobnym. Ale ,jestem z mężem akurat w Serbii i tutaj wszyscy wożą noworodki w parasolkach czy ew. spacerówkach. Masakra,potrafią wieźć takie maleństwo w chicco london czy lite way itp.,gdzie oparcia nawet nie opuszczają się na idealnie płasko.Sadzają też dzieci ,które widać ,że jeszcze same nie siedzą i wiszą w tych wózkach, nie wiem edukacja tu raczej leży.W ciągu 3 m-cu tutaj widziałam może ze 3 gondole, zazwyczaj i tak na stelażu parasolki no i 1 quinny buzz. No ale jakos te dzieci żyją po tej parasolkowej przygodzie od urodzenia,a u nas dylematy czy półroczniaka wsadzić w taki wózek:) Swoją drogą ja już tęsknie za moim speedi,bo na wyjazd wziełąm parasolkę i nie wiem jak mozna w tym wozić dziecko na codzień:/

Gość różni się i to dużo!
Wygodą dziecka i jego bezpieczeństwem. Ze spacerówki może dziecko wypaść-zsunąć się przez miejsce na nogi-a z gondoli nie ma takiej opcji,bo ma zabudowany dół. a znowu przypinać takie leżące dziecko? bez sensu.

Gość mamciuchna
Moim zdaniem spokojnie można wozić dziecko w spacerówce rozłożonej na płasko, tyle, że gondola jest po prostu wygodniejsza z kilku powodów: po pierwsze dziecko jest lepiej chronione przed wiatrem, gondola jest zabudowana, dzieciaczek jest w niej fajnie schowany i żaden wiatr nie dotrze :), po drugie dziecko ma szanse wypaść tylko przy przewróceniu się wózka, na co żadna normalna matka nie pozwoli, a w spacerówce trzeba jednak bardzo uważać przy wysokich krawężnikach czy autobusach i tramwajach. No i ostatnie - gdyby coś uderzyło w wózek to jak walnie w gondolę to nic się nie stanie dziecku, a w spacerówce główka dziecka nie jest chroniona - mówimy tu o takich porządnych sztywnych plastikowych gondolach, a nie takich, które są po prostu uszyte ze sztywniejszego materiału i wkładane jakby w spacerówkę.

Gość czytam bo lubię
Ponieważ gondola jest dużo bezpieczniejsza oraz wygodniejsza dla dziecka.

Gość color mini dater s120
jasne, mamuski za dyche, ktorych najzwyczajniej w swiecie nie stac na normalny porzadny wozek z gondolą będą tu wymyślac argumenty za wozeniem dzieci od razu w spacerowkach jak dla mnie to mozecie je nawet nosic w reklamówce albo pudełku po butach -wasza sprawa, ale taka głupota jak wy nie powinna sie rozmnazac:O