Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość materonka

Tabletka nie trzyma cyklu?

Polecane posty

Gość materonka

biorę yasminell od roku, wcześniej Diane i inne. Zauwazyłam ze od jakiegoś czasu w środku lub pod koniec cyklu, kiedy biorę jeszcze tabl mam bóle brzucha jak przed okresem. które mijają, a po 2 dniach juz bez tabletek pojawia się okres... Czy te bóle moga znaczyć ze zaczyna sie organizm przygotowywac do miesiączki, (to takie normalne skurcze jak przy okresie), a przeciez biorę tabl więc organizm powinien byc uśpiony. Czasem się zdarzało (nawet przy Dianie) kiedy chciałam przesunąc okres i nie robiłam przerwy, brałam od razu drugie opakowanie, pomimo to pojawiało się plamienie, niewielkie, ustępowało - ale czy to znaczy ze tabl nie działa??

Wszystko jest w porządku, na każdej ulotce tabsów takie objawy są wymienione. Nie trzymałyby Ci cyklu gdybyś dostawała plamień/ krwawień w trakcie blistra (i nie mówię tu o łączeniu opakowań, bo wtedy plamienia mogą wystąpić).

Gość materonka
mam nadzieje :) tak mnie zawsze coś nachodzi jak mam te skurcze 'miesiączkowe'... w trakcie brania... że może nie działają tabsy :P ehh, za dużo mysle chyba WIem, ze czasem tabl. moze być xle dobrana, j apo tych czuje sie OK jak najbardziej, zreszta po Dianie tez się tak czułam ale lekarka stanowczo zbroniła mi ją dalej brac, wiadomo. Nie jestem jakas wielką dziewuchą, gruba itd, wręcz pzreciwnie - więc myśle ze tabl. z małą dawka jest dl amnei odpowiednia, własni etak ajak yasminelle...

Gość materonka
może przesadzam...moze tak mam ja mam 32 lata ;)