Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płatny macieżyński

płatny macieżyński

Polecane posty

Gość płatny macieżyński

niedawno urodziłam syna. jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę na czas określony (kończy się w marcu 2013r) czy aby mój urlop maciezyński był płatny muszę dostarczyć coś do zakładu pracy czy wystarczy zwykłe zaświadczenie ze szpitala, że danego dnia urodziłam żywe dziecko i rozpoczynam urlop macieżyński?

Gość płatny macieżyński
oczywiście MACIERZYŃSKI :p

Gość Softlan***
ja dostarczałam akt urodzenia dziecka :)

Gość khfgkjfkjsdfhsakjdhfkjhsakdf
a co, chcesz sobie tępa kurwo zakupić slownik ortograficzny?

Gość mama na macieżyńskim
musisz napisać podanie o urlop i w jakim wymiarze, do tego akt urodzenia, trzeba też dostarczyć do Zus zaświadczenie z pracy że wyrażają zgodę i tez akt urodzenia.

Gość mama na macieżyńskim
he he MACIERZYŃSKIM przepisałam bezmyślnie z błędem

Gość khfgkjfkjsdfhsakjdhfkjhsakdf
druga tępa pizda

Gość dnfjsjkdnag
ku*wa jak można być taką tępą kretynką, żeby nie umieć poprawnie napisać prostego słowa?! Krowy ci doić, debilko, a nie dzieci rodzić.

Gość pomyśl najpierw
to jeszcze tego nie zrobiłaś? na co liczysz? skrócony oryginalny akt urodzenia nie żadne ksero plus wniosek o urlop macierzyński to wyślij lub zanieś do pracy jak najszybciej! powinni Ci oddać akt, bo to tylko potwierdzenie że masz dziecko, jeszcze zgłoś do ubezpieczenia albo niech ojciec zgłosi.

Gość pomyśl najpierw
macierzyński trwa 5 miesięcy chyba że coś już dodali więcej, potem jeszcze się załapiesz na 2 miesiące wychowawczego płatnego do czasu trwania umowy ale już z opieki społecznej dostaniesz kase, wcześniej trzeba złożyć wcześniej w pracy wniosek o taki urlop a do opieki kupe papierów zanieść

Gość Podobnie
-skrócony akt urodzenia dziecka -zaświadczenie ze szpitala -wniosek o udzielenie urlopu macierzyńskiego najpóźniej 2 tygodnie przed zakończeniem urlopu składasz wniosek o dodatkowe 4 tygodnie, później ewentualnie zaległy urlop wypoczynkowy. Płatny wychowawczy się należy z MOPS o ile spełnia się odpowiednie warunki finansowe, coś ok. 504 zł na osobę