annelieser 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Mam pytanie... mam 18 lat i mam stałego partnera(uprzedzając możliwe pytania). Kochałam się z moich chłopakiem 6 dni przed datą okresu(wg moich obliczeń dzień niepłodny), z zabezpieczeniem. Prezerwatywa nie pękła, bo sprawdzalismy. Ale teraz okres mi się spóźnia już drugi dzień. Czytałam coś o rozpulchnionej macicy, ale nie znam sie na tym i nie wiem czy mam, czy nie... Boję się iść do ginekologa i zrobić testy. Powiedzcie, na podstawie własnych doświadczeń... mogę być w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okres spóźniajacy się Napisano Lipiec 20, 2012 2 dni, to żadne podstawy do niepokoju, jeśli było zabezpieczenie, to w ciaży raczej nie jesteś ( raczej, bo nie ma 100% pewnej metody zabezpieczenia ), macica może być rozpulchniona zarówno we wczesnej ciąży jak i przy zbliżającym się okresie, no ale to może określic lekarz przy badaniu, dla uspokojenia własnych nerwów możesz zrobić test ciążowy, najlepiej jutro z pierwszego moczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annelieser 0 Napisano Lipiec 20, 2012 Dzięki, uspokoiłam się trochę... ale fakt, wypada ten test zrobić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość artyleria26 Napisano Lipiec 23, 2012 Nie powinnaś się martwić. Podczas fazy lutealnej nie ma możliwości zajścia w ciążę - spokojnie :) Jak się martwisz tym, to kup sobie np mikroskop owulacyjny i okreslaj sobie fazy cyklu. W dni płodne zrezygnujcie ze współżycia albo bardziej uważajcie. Na pewno w ciążę nie zajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach